SUBMARINUL DIN SUFRAGERIA LUI RADU MAZĂRE

SUBMARINUL DIN SUFRAGERIA LUI RADU MAZĂRE(10650)


A venit vremea ca și Radu Mazăre să intre în elita celor care au părăsit surprinzător de ușor România, fiind ajutat sau încurajat, prin închiderea tacită a ochilor cu care ne veghează sistemul, dintr-o eroare sau confuzie, să ajungă la destinația dorită! Oriunde pe glob, nu numai în Madagascar, ca destinație finală.

Până la urmă, nici nu mă interesează prea mult modalitatea prin care și-a luat tălpășița din România. Oricum, ca și Popoviciu, ca și Ghiță, în Madagascar, în Tobago sau în Brazilia, nu ar fi ajuns fără sprijinul mafiei specializate în astfel de operațiuni de “albire” a unor personaje.

Reamintesc că unii dintre directorii implicați în dispariția flotei noastre comerciale trăiesc și astăzi bine mersi în țări precum Madagascar și nu sunt deranjați de nimeni. Habar nu am dacă au obținut azil politic și nici dacă au cerut așa ceva!

În unele cazuri, cererea azilului politic reprezintă doar un pretext pentru a se șterge urmele fugarilor sau pentru a li se asigura protecție eternă, cum este cazul unui om de afaceri stabilit de multă vreme la Londra și care ar putea deveni “cetățean de onoare”! Oraș în care a poposit și Popoviciu, înscris și dumnealui pe lista azilanților politici!

Să fim serioși, arată Popoviciu, după viața trăită în România, ca o victimă a opresiunii politice? Unde a combătut și unde a militat dumnealui și pentru care idealuri? Poate pentru frăția cu Băsescu, în anii când acesta era președintele României și Popoviciu era văzut lângă brațul său de fier...

În opinia mea, Ghiță și Popoviciu sunt mult mai importanți în contextul unor afaceri sau aranjamente care au ca scop destabilizarea unor instituții din România. Până la un punct, Ghiță a produs destul deranj, după care, dirijat, a intrat într-o prelungită tăcere... Cu siguranță, când va fi cazul, va reveni.

Stau și mă întreb de ce ar fi atât de important Radu Mazăre! Atât de important, încât, este lăsat să joace aceeași piesă neterminată a oropsitului politic, o temă care a rămas ca o etichetă de produs expirat pe fruntea României!

De aici încolo, pe tema plecării din țară a lui Radu Mazăre, legală, nelegală, în Madagascar sau în altă țărișoară, cu sau fără ciumă, vom auzi tot felul de legende sau povestiri SF despre domnia sa.

Despre maniera în care i-a tras în piept pe anchetatorii care se ocupă de dosarele sale penale.

Despre meticulozitatea cu care și-a pregătit bagajele, limitându-se la strictul necesar, însumând doar 12 obiecte de unică folosință, dar, în niciun caz, păpușile rusești.

Despre știința de a scrie o scrisoare de adio adresată sistemului pe care a reușit să-l tragă cu atâta lejeritate în piept, încât, s-ar cuveni ca șefii depășiți de situație să-și dea demisia...

Despre cum a fost favorizată deplasarea sa din țară, fiind lăsat să zburde ca un mânz pe pajiștile orașului pe care l-a păstorit.

Despre ignoranța celor care au trecut repede peste un amănunt important. Radu Mazăre i-a dus în Madagascar și pe cei mai importanți prieteni din anturajul său...

Și ce dacă? Eu cred că a avut ce să le arate și ce să le prezinte într-o anume perspectivă...

Și, atunci, sunt tentat să întorc una dintre teoriile mele. Poate că Radu Mazăre a fost propria lui Mafalda! Date fiind aptitudinile personale și de drept pentru sporturile extreme, e mult mai ușor pentru biografii de serviciu să fabuleze pe seama vieții romanțioase a evadatului, între ghilimele, Radu Mazăre.

Deja se spune că a părăsit România cu parapanta, cu o ambarcațiune rapidă sau cu un submarin care l-a preluat direct de la reședința sa din Mamaia, de la pontonul amenajat special în sufragerie!

Vedeți vreo diferență între Radu Mazăre și agentul 007? Cei care au rămas cu buza umflată după acest nou episod al trecerii frontierei invocă lipsa de pregătire în trântele subacvatice corp la corp cu dușmanul invizibil. În felul acesta, România rămâne o țară ușor de penetrat!

Lui Mazăre, ca și ținuta de aventurier cu care ne obișnuise, i se potrivesc astfel de scenarii. Nu toată lumea este croită pentru a părăsi România exact atunci când îl frige buza...

Nicușor Constantinescu, prietenul și colegul său de facultate, a ajuns până în America, unde a și stat o bună bucată de vreme. În privința posibilităților de a începe o viață nouă, chiar sub o altă identitate, America este America și nu Madagascar, unde te pândește ciuma la fiecare colț de stradă! Stradă? Am zis bine?

Sorin Strutinsky a preferat și el să rămână pe loc și să aștepte decizia instanței, una extrem de dură! La relațiile lui, altul ar fi încercat poate să se ascundă într-o “gaură de șarpe” de afară... Dar cât ar fi rezistat?

Deși pare firav, la prima vedere, Radu Mazăre are structura unui dur capabil să se adapteze la condițiile speciale dintr-o țară slab dezvoltată și cu multe insecte pe cap de locuitor. În Madagascar, însă, dacă scapi de ciumă, ai toate șansele să nu fii extrădat niciodată. De altfel, deloc întâmplător, cei care au părăsit România au preferat, în ultima perioadă, astfel de destinații pe care nu le-aș numi nici măcar exotice...

Au trecut câțiva ani buni de la fuga din România a celui mai mare terorist din toate timpurile de la noi și, cu toate acestea, foarte multe chestiuni au rămas neelucidate...

De atunci, fiecare evadare a unui personaj important, cu dosar penal la bord, este legată direct sau indirect de acest episod derulat într-un port constănțean! S-a spus, la vremea respectivă, că teroristul a evadat într-o manieră mioritică, mergând de-a bușilea în mijlocul unei turme de berbecuți antrenați special pentru astfel de operațiuni. Dacă sunt chiar atât de bine antrenați, cum se comentează în “gura portului”, nu înțeleg de ce berbecuții sunt retrași din activitatea operativă sub formă de cotlete!

Cum noi suntem învățați să facem repede din țânțar armăsar, s-au găsit destui amatori de senzațional care au pus presupusa dispariție a lui Radu Mazăre și pe seama unei noi generații de berbecuți! Dacă s-a produs o fisură pe undeva, atunci, cu siguranță, situația creată se datorează berbecuților executanți din structura unor instituții ale statului. Aceleași instituții pe sub nasul cărora a poposit pe aeroport, pentru a prinde cursa de Londra, la clasa oameni de afaceri, și marele alb Popoviciu...

Acum, fie vorba între noi, cât de dulce ar fi libertatea, nu-l văd pe Radu Mazăre strofocându-se să prindă granița liberă călare pe mai mulți berbecuți! După cum a ieșit Popoviciu din țară, cu geantă diplomat și pardesiul pe mână, înclin să cred că metoda este oficializată și însușită de cei care participă, nu contează în ce calitate, la astfel de operațiuni.

În ciuda avertismentelor lansate zgomotos de doamna Kovesi după evadarea liniștită a lui Ghiță, care și-a permis să iasă și la o cafea!, nu s-a luat de către serviciile speciale ale Ministerului de Interne nici o măsură pentru ca Popoviciu să fie oprit și întors din drum! Totul a înghețat la nivelul bălăcărelilor dintre Kovesi și șefa M.I. Sistemul funcționează normal în beneficiul celor care au probleme cu legea, aleși, desigur, pe sprânceană...

Cum adică, Radu Mazăre dă semne clare că intenționează să-și schimbe domiciliul, nici nu este greu de bănuit unde, și sistemul exact pe acolo lasă culoarul liber! Ca să ce? Ca să părăsească Radu Mazăre România cu “parapanta” cum spun unii în bășcălie, sau cu submarinul din sufragerie!

Dacă o să ajungă și Liviu Dragnea într-o situație similară cu Mazăre, intuiesc de pe acum scenariul. Granițele României vor fi luate cu asalt de către cei care au primit câte o undiță de la liderul pesedist dornici să învețe și ei să pescuiască în Brazilia! 
jooble.org