MIHAI DE ROMÂNIA

MIHAI DE ROMÂNIA(4689)


 Era aprilie '92 când pierdeam ultimul părinte, pe mama, iar imediat după înmormântare am avut un sentiment de gol extrem, de ,,copilul soarelui" pe o planetă pustie. Am mulțumit mereu cerului că eram însurat şi aveam deja băiatul de 1,5 ani. Despre acelaşi sentiment, indiferent de propria-ți vârstă, a vorbit şi soția mea cu 3 ani în urmă la pierderea tatălui.

 Am încercat să păstrez vie memoria părinților prin ataşarea şi ajutorul dat vechilor cunoştiințe şi prieteni din epoca lor, de mamele sau tații încă în viață ai amicilor şi colegilor din copilărie şi adolescență. Mă consider într-un infim procent adoptat de aceşti seniori şi parcă mai am cui spune MAMĂ. Inevitabil ne părăsesc şi aceştia şi o lacrimă îndoliată mi se prelinge pe obraz la fiecare deces ,,parental". Aşa ceva, dar amplificat am simțit toată săptămâna trecută la trecerea în neființă a REGELUI NOSTRU. În educația din casă, cu ambii părinți refuzând permanent să devină membri de partid, n-am fost împins spre monarhie ci mai degrabă spre informare. Aflasem încă înainte de '89 de minciunile manualelor de istorie dictate de la Moscova, ştiam de exilul familiei regale post abdicarea forțată şi urmăream permanent la Europa Liberă ,,mişcările" lui MIHAI I. 

 Nu puteam vorbi aşa ceva nici cu profesorii, dar nici cu colegii de clasă. La liceul Mircea, pe vremea aceea, elitele erau mare parte copii de nomenclaturişti, conducători ajunşi pe aceste poziții doar prin colaborarea în cooperativa ,,ochiul şi urechea". Majoritatea erau de gaşcă, dar nu puteai şti !? Îmi aduc aminte de un coleg de clasă paralelă care dă ,,chics" la examenul de treaptă, îl duce tăticul lui PCR-ist de seamă un trimestru la liceu la Eforie după care e adus înapoi la Mircea. Ei bine acelaşi personaj , prin anul 2000, venea la fiul meu, la deschiderea anului şcolar din postura de deputat după ce şi tatăl fusese câteva legislaturi....La vremuri noi, tot noi ! 

 Convingerile mele nu sunt foarte relevante în continuare. N-am încercat niciodată să-mi conving familia să gândească ca mine, să voteze ca mine. Băiatul meu, ajuns la vârsta propriilor opțiuni, a fost impresionat de personalitatea lui MIHAI şi aşa am dorit cu toții să ne exprimăm cel din urmă omagiu ultimului nostru rege. Am stat joi de la 11.50 la 16.50 la coadă şi n-am să spun ca tănticile de la pupat moaşte că n-am obosit sau n-am înghețat. Cu toate acestea a fost extrem de emoționant, o adevărată întâlnire cu istoria reală fără epigoni, impostori, farisei duplicitari etc.

 La rând am avut vecini din toate clasele sociale, din toate regiunile țării, iar discuțiile au fost grozave făcând să pară mai scurt timpul petrecut acolo. Erau PSD-işti de rând care nu negau marile merite ale defunctului rege, în fața mea un fost securist pasionat şi tobă de istorie, în spate două gemene de circa 60 de ani din Iaşi supărate tare pe Răzvan Ungureanu pentru abandonarea tezaurului la ruşi. Toți foarte civilizați, în acord cu starea cernită a acelor zile de doliu şi în deplin contrast cu pungaşii din parlament care, profitând de perdeaua diversionistă căzută pleaşcă peste ei, masacrau toate legile justiției în propriul interes. 

 Pe aceeaşi linie, la Craiova, fosta PRM-istă contestatară a regalității, Craiolguța vărsa lacrimi de venin şi deturna oamenii scoşi pentru mitingul pro PSD în fals cortegiu în amintirea lui MIHAI I. Ce saltimbanci ! 

 Pic de decență în zile de doliu național n-au avut nici parte din constănțenii mei lansând pe fb pseudo sondaje penibile de acord sau nu cu subvenționarea casei regale sau comparații ale lui MIHAI cu ... Alexandru Ioan Cuza !?!? Aşteptam sondaje privind acceptarea modificărilor legislative sau ale momentului ales pentru acestea, sondaje privind întemnițarea sau nu a lui Dragnea, Mazăre sau Tăriceanu, sondaje privind traseismul politic etc ! 

 Apropo dacă se frânge PSD-ul sau ALDE mai aveți o posibilitate ivită din eliberarea recentă a lui Dan Diaconescu ... Imediat o pune domnul Bentley de un nou partid !

 În parlament se pregăteşte ,,spălarea" a circa 650 de politruci îmbuibați prin furt şi corupție şi chitiți pe aceeaşi linie de fapte vitejeşti. ,,Dragi" condamnați, cercetați penali, suspecți reali sau în ochii propriei conştiințe, afacerişti veroşi, reprezentanți nedemni în consiliile de administrații, conducători politici în unități economice, de învățământ, sanitare, şefi profitori de organizații etnice sau religioase etc JOS LABELE DE PE ROMÂNIA ! TÂLHARILOR, NU SE MAI POATE ! Un pas înapoi acum şi nu mai târziu !

 Revin în Palatul Regal, sâmbătă când ceremonialul a prevăzut împărțirea celor prezenți în patru grupuri. Astfel de o parte au fost membri familiei, apoi capetele încoronate în aşa un număr cum n-am avut niciodată pe la noi, membri cultelor şi cei din urmă şleahta guvernanților, asimilabili conform unei caricaturi cu controlorii RATB (scuze acestora din urmă !). Ei tocmai ăşti' din urmă au reuşit să ne facă de băcănie în toată Europa cu nesimțirea de a rămâne aşezați când toți ceilalți onorau despărțirea de REGE. La venerabila dumnealui vârstă, regele Juan Carlos rezista în picioare pe când al nostru Tăriceanu trebuia să-şi odihnească pardonul şi astfel să se poată gândi la o nouă căsătorie. Bine că n-au fost şi Iordache, Şerban şi Nicolicea pentru că am fi regretat epoca romantică cu românii ,,doar" mâncători de lebede. 

 E lesne acum de înțeles de ce Dragnea, Tudose şi Tăriceanu nu mai au acces şi nu mai sunt vizitați de nici una din cancelariile importante. În termeni politici am devenit nefrecventabili spre izolați, iar de reuşesc să modifice legile justiției cred că vom fi partenerii Coreii de Nord... Şi uite aşa la înmormântarea lor o să vină Kim Jong-un ! 

 REGELE NOSTRU se numea DE ROMÂNIA şi vă propun să încercați în joacă să ataşați acest apelativ la numele Dragnea sau Tăriceanu, dar luați repede şi un antivomitiv ! 

 Tăriceanu încearcă acum să ne vândă un cadou otrăvit şi anume un referendum privind monarhia !? Sunt ferm conştient că monarhia n-ar avea şanse, dar nu înțeleg cum oameni aparent luminoşi, (aparent) intelectuali, tineri plini de speranțe mai înghit rămăşițele propagandei bolşevice cu MIHAI trădător şi hoțul a vagoane de aur din avuția națională ?!? Acest articol nu s-a vrut doar un cuvânt in memoriam ultimului NOSTRU REGE ci mai mult un urlet de groază privind viitorul nostru, al copiilor, al țării în general. Sunt convins că încă suntem mulți şi educați; noi suntem STATUL PERPENDICULAR ! 

 Dacă vreți să reluăm lupta pentru salvarea noastră vă rog să distribuiți acest articol ca apel de întâlnire la demonstrații. Pentru Dragnea & Co avertismentul din februarie se pare că n-a fost suficient şi de ieşim de data asta să ştiți c-AȚI BELIT BELINA !
 
jooble.org