ANTON-TRAIAN ANTONIADIS, ÎN FRUNTEA ACȚIUNILOR DE COLECTARE A DONAȚIILOR DESTINATE SĂRMANILOR DIN JUDEȚUL CONSTANȚA

ANTON-TRAIAN ANTONIADIS, ÎN FRUNTEA ACȚIUNILOR DE COLECTARE A DONAȚIILOR DESTINATE SĂRMANILOR DIN JUDEȚUL CONSTANȚA(3332)


În fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă, Uniunea Elenă din România, Comunitatea Elenă Constanța organizează acțiuni de întrajutorare a semenilor noștri cu posibilități materiale reduse, pentru care Crăciunul reprezintă doar un vis de care nu se pot bucura în realitate!

Comunitatea Elenă Constanța îi ajută pe cei săraci din localitățile vitregite ale județului nostru să simtă și ei că vin sărbătorile! Este un gest extraordinar al grecilor din Constanța, care organizează, sub sigla Uniunii Elene din România, frecvent astfel de acțiuni.

Nu contează motivele, nu contează cuvintele, ci doar faptul că din puținul nostru uneori este bine și creștinește să dăruim, să împărțim din caldura sufletului nostru celor care nu se pot bucura de un trai decent” ne-a mărturisit domnul Antonidiadis, care se află de ani de zile în fruntea unor astfel de inițiative.”

În acest context, continuă operațiunea de strângere a donațiilor.

În perioada 15-23 Decembrie, vor fi distribuite aceste donații in 3-4 sate, in funcție de ceea ce se va strânge, pentru a ajuta câteva zeci de familii să aibe parte de un Crăciun, poate cu un strop mai fericit.

Domnul Anton-Traian Antoniadis ne prezintă câteva date tehnice ale acestei acțiuni.

Cine dorește, cine are bunăvoința și bucuria să dăruiască, o poate face la sediul Comunității Elene Elpis Constanța, strada Aristide Karatzali Nr. 16 (Teatrul de Păpuși) sau la telefon 0241-619944.

În privința a ceea ce se poate dona, facem precizarea că se primesc donații în alimente (neperisabile) ex..ulei-zahar-faina-paste-orez...etc, precum și donații în sume de bani, ce vor fi folosite tot pentru a cumpăra alimente.

Pentru cei ce vor să facă donații în haine, pantofi, etc. - lucruri de purtat - rugăm a avea în vedere că se va primi îmbracămintea nouă, puțin purtată, spălată și dezinfectată. În termen popular spunem că am dori să se doneze acele lucruri pe care și noi le-am purta cu plăcere. 

Pentru donațiile în afară de cele în bani care vor purta pe chitanță numele donatorului, vă rugăm a specifica pe sacoșa/sacul cu haine sau alimente în clar numele donatorului.

Menționăm că această acțiune va fi în satele din Sudul Județului Constanța și de asemenea vă rugăm a lua în calcul posibilitatea ca la acțiune să participați, să ducem împreună aceste daruri.”
 
jooble.org