CUM A RATAT STELA POPESCU O ÎNTÂLNIRE CU STUDENȚII

CUM A RATAT STELA POPESCU O ÎNTÂLNIRE CU STUDENȚII(7480)


În 1969 eram student la Construcții, în București.

Unde puteam să fiu la facultate altundeva dacă familia, părinții, mama în special, insistau că e mai bine așa, că poate o să ajung om, adică inginer, nu artist cum îmi mai trecea mie prin cap și cum bănuia pe atunci toată Constanța.

Cică artiștii umblau din femeie în femeie și credeam că nu e bine așa ceva.

Tocmai făcusem un Club la Rectorat, în clădirea fostului Notre Dame de Sion unde invitam mereu personalități ale zilei care doreau să se întrețină cu studenții, viitorul patriei care trebuia educat și altfel decât prin ședințe propagandistice. Au venit și veneau cu plăcere sau din curiozitate Dem Rădulescu, Ștefan Velniciuc, Dorin Anastasiu, N.S. Dumitru și tot așa, de exemplu.

Într-o seară urma să vină Stela Popescu pe care o așteptam cumințel în fața Teatrului Constantin Tănase.

Dânsa avea deja cam 33 eu de abia 21 asta ca să înțelegeți ce urma să facem, fără mașină, fără bani, ca la 20 de ani. Voia să vină la noi la Club să se întâlnească pe viu cu studenții ce urmau să construiască socialismul multilateral dezvoltat întâlnirea fiind stabilită evident cu mult timp înainte. Programul dânsei fiind oricum foarte ocupat.

Tocmai venise de la Ploiești și era deja mare vedetă de revistă muzicală. A ieșit din teatru fix la ora stabilită dar ceva mi se părea mie că nu e în regulă. Era atât de fericită, i se citea pe față o bucurie uriașă, era clar că nu puteam fi eu cauza și nici mult așteptata întânire cu studenții de la construcții.

"M-au chemat să repet și să joc la Teatrul de Comedie!

Vin la voi altă dată sau mai bine veniți voi la mine la teatru.

Îți dai sema?! Voi juca TEATRU în București la un TEATRU!"

Nu se putea stăpâni de emoție, de bucurie, de fericire. Parcă plutea.

Și era tânără și era frumoasă și era încrezătoare.
jooble.org