Consilierul județean liberal George Muhscină: Conducerea PSD Constanța să renunțe la lefurile de mii de euro din bani publici, pentru a-i ajuta în mod real pe beneficiarii programului Respect!

Consilierul județean liberal George Muhscină: Conducerea PSD Constanța să renunțe la lefurile de mii de euro din bani publici, pentru a-i ajuta în mod real pe beneficiarii programului Respect!(1227)


Președintele organizației municipale Constanța a Partidului Național Liberal, consilierul județean George Muhscină, critică Programul Respect pe care îl consideră, alături de consilierii liberali, o rușine pentru beneficiari.

„Pentru că am fost provocați de primăria PSD, am hotărât să punem reflectorul pe așa-zisul Program Respect, care, în opinia noastră, este un program al Rușinii, conceput cu cinism electoral doar pentru a scoate ochii unor oameni amărâți cu 1,33lei/ pe zi!”, afirmă George Muhscină.

În opinia consilierul județean liberal George Muhscină, „PSD a pierdut o ocazie nemaipomenită să tacă, și vă explic de ce: Programul Respect identifică un set de categorii vulnerabile din Constanța, fie cu venituri mici, fie cu anumite forme de handicap. Partidul Național Liberal este totalmente de acord ca acești oameni, aflați în situații de dificultate, să fie ajutați în mod real. Primăria Constanța alocă un buget de circa 14 milioane de lei pentru aproximativ 30.000 de beneficiari identificați. Ce le oferă acestor oameni? 40 de lei/lună, adică nici mai mult nici mai puțin de 1,33 lei/zi. PSD are tupeul să laude o măsură care totalizează 1,33 lei pe zi pentru oamenii necăjiți! Este absurd și sper că devine clar că cinica electorală este pusă în dreptul așa-zișilor socialiști, adaug eu, de caviar din PSD Constanța”.

Președintele organizației municipale PNL Constanța face câteva comparații simple, care arată dimensiunea acestui „ajutor” pe care PSD îl folosește drept argument electoral.

1. Indemnizația primarului PSD este de 13.050 lei/lună, adică 435 lei/zi, beneficiarii Respect primesc 1,33 leu/zi.
2. Alocația de hrană pentru deținuți este de 120 de lei/30 de zile, beneficiarii Respect primesc 40 de lei pe diversele tranșe stabilite prin HCL.
3. Primăria Constanța plătește 4 lei/zi (fără TVA) pentru hrana unui câine fără adăpost. De trei ori mai mult decât pentru un beneficiar al Programului Respect! 

Chiar nu vă este rușine să folosiți dramele de viață ale acestor oameni necăjiți pentru a mima un ajutor în viața lor? Este foarte clar faptul că Programul Respect este o umilință aplicată beneficiarilor. O umilință periodică pe banii publici ai constănțenilor, gândită din birouri de o gașcă de <> cu indemnizații babane, fără grija zilei de mâine. Aceiași oameni își permit să acuze liberalii de cinism, uitând de fapt că falsa lor <> este cuantificată în viața celor 30.000 de constănțeni sărmani la 1,33 lei/zi”, subliniază George Muhscină.

De asemenea, acesta susține că nu ar fi vorbit despre acest subiect, „tocmai din respect pentru oamenii pe care PSD îi umilește de ani de zile, dar ipocrizia PSD Constanța cere un răspuns ferm. Tuturor celor care încă mai cred în piesele de teatru tragic ale PSD, le transmit faptul că Partidul Național Liberal a fost inițiatorul creșterii alocației pentru toți copiii la 200 de lei/lună. Proiect respins de acest partid <> pe nume PSD”.

„În final, un mesaj pentru Primăria PSD Constanța și pentru toată conducerea acestui partid, implantată în diverse funcții pe bani grei. Pe banii altora este ușor să faci pomeni, dar nici măcar pe acelea nu le faceți cum trebuie. Vă bateți joc!”, conchide președintele organizației municipale PNL Constanța, consilierul județean George Muhscină.
 
jooble.org