SINGURĂTATEA LUI EDUARD MARTIN

SINGURĂTATEA LUI EDUARD MARTIN(3704)


Eduard Martin traversează, fără îndoială, cea mai grea și mai nedreaptă perioadă din viața sa! Se spune că un necaz nu vine niciodată singur... În cazul său, necazurile par să nu se mai oprească! Nu mai iau în calcul petardele aruncate de dușmani, vorbele grele lansate fără noimă, insinuările veninoase, glumele răutăcioase, amenințările perfide.
Și peste toate astea, surpriza amară de a constata cu durere faptul că cei mai mulți dintre criticii săi extrem de vehemenți și de moraliști, provin din tagma celor pe care îi considera ca fiindu-i prieteni!
Imediat ce au prins de veste că e cu garda jos, s-au și grăbit să-l lovească! Prietenii! Chiar ei se prezentau astfel! Acum, l-au uitat! De fapt, nu l-au uitat, pentru că îl înjură în fiecare zi!
Dar, cum să spun, Eduard Martin nu mai este, chipurile, compatibil cu statutul lor, pentru că are dosar penal!Acești intruși l-au condamnat deja înainte să fie judecat! De fapt, dumnealor l-au și judecat și au dat verdictul după grila valorică a dalmațienilor! L-au pus direct la zid și i-au îndemnat pe toți să tragă!

Ferească Dumnezeu! Astăzi, în România, te poți trezi oricând foarte ușor cu un dosar penal!

Necazurile cu care se confruntă Eduard Martin au luat o turnură dramatică! Mă refer strict la problemele de viață care apar spontan și care sunt extrem de dureroase, mai ales atunci când te iau pe nepregătite sau te găsesc singur și dezarmat...
Când cele mai dragi persoane din viață se află într-o mare cumpănă, și el nu le poate ajuta, în primul rând prin prezența sa alături de cei care i-au dat viață, restul nu mai contează!

Cât de schimbătoare este viața! Într-un timp foarte scurt, Eduard Martin a primit din senin lovitură după lovitură! Care de care mai năpraznică, care de care mai chinuitoare! Și, culmea, toate aceste necazuri s-au năpustit asupra sa imediat după ce a fost arestat într-o cauză care nu necesita, în opinia mea, măsuri atât de drastice !

În ciuda situației grele în care se află, nu a îngenuncheat în fața nimănui. Își duce singur cu îndârjire crucea. Nu situația lui îl macină, ci situația în care se află cei pe care îi iubește. Pentru ei, dar, în special, pentru cineva deosebit, și-a consumat toate orele de audiență la Dumnezeu...

Din ziua în care a fost arestat Eduard Martin, în jurul lui s-a format un gol imens, așa cum se întâmplă atunci când dai de necaz și subit aproape nimeni nu te mai cunoaște, nimeni nu te mai aude și nimeni nu mai întreabă de tine...

Oameni de caracter, nu-i așa? Toți indivizii ăștia trăiesc cu frica în sân că o relație cu cineva aflat în arest, chiar rudă, le-ar cauza la dosar! Securitatea i-a instruit bine pe cei care își deschid singuri un astfel de dosar! Culmea, se urmăresc și își ascultă singuri telefoanele. Din când în când, își trag gluga pe cap ca să se spună că sunt acoperiți!

Nu indiferența unora doare cel mai mult, deși printre trădători se numără așa ziși prieteni de-ai săi, ci răutatea celor care aruncă în toate părțile cu mult noroi!

Asist cu stupefacție la atacuri dintre cele mai murdare îndreptate împotriva familiei Martin, la amenințări fățișe, la o veritabilă cruciadă îndreptată până și împotriva a ceea ce a făcut bun și trainic în Constanța și în alte județe!

Și, culmea, cele mai multe înțepături veninoase vin dinspre PSD, care crede că, procedând astfel, se spală de păcate!

Unii nu se mai mulțumesc nici măcar cu atât...
Vor să pârjolească tot! Sigur, dacă ar putea să preia ei afacerea cu gunoaiele, atunci, totul ar intra în normalitate...

Cum, deocamdată, nu se poate, cei care se erijează în sfinți au trecut la demolarea adevărului! Nu discut despre autenticitatea dosarului penal aflat pe rol, pentru că nu este treaba mea să dau verdicte, dar pot, în schimb, aprecia că domnia sa nu este atât de periculos, ca să fie închis!

Dușmanii sunt de-a dreptul diabolici. Se bucură că Eduard Martin a fost trimis după gratii într-un moment extraordinar de greu pentru întreaga sa familie! El este singurul apt de muncă și capabil să coordoneze afacerile companiei pe care o conduce. Profitând de starea de lucruri existentă, pesediștii speră ca “Polaris” să se prăbușească!

Până acum, după cum reiese din derularea evenimentelor, s-a tras din toate pozițiile în Eduard Martin, fără să se țină seama măcar de prezumția de nevinovăție!

Până de curând, Eduard Martin se mișca activ printre noi cu folos, participând la diverse dezbateri pe teme privind viața cetății. Prima lovitură a primit-o din interiorul PSD, de la cei care, din dorința de a se răzbuna pe Martin-tatăl, l-au exclus pe Martin-fiul din partid! Deși i s-a comis o mare nedreptate, Eduard nu a făcut un capăt de țară din cazul său, deși, după cum am mai scris, consider că a te răzbuna pe copiii cuiva e un gest care ne aduce aminte de filmele cu mafioți!

Nu a făcut pe dizidentul. Nici atunci când a promis că populația din Constanța nu va avea de suferit de pe urma disputei dintre compania pe care o conduce și Primăria Constanța.

Toate aceste preocupări, ca și ținuta impecabilă în societate, faptul că nu a existat nicio tentativă de blocare a anchetei, ca să dau doar câteva exemple, îl îndreptățeau să spere că nu va fi ținut după gratii...
 
jooble.org