BĂ, DEMISIA E SOR' MEA!

BĂ, DEMISIA E SOR' MEA!(3965)


Joi seara, până aproape de miezul nopții, la o oră la care Cenușăreasa și-a pierdut de năucă pantofiorul, Liviu Dragnea a ieșit cu părul vâlvoi la televizor ca să ne prezinte sinteza unei noi comedii a demisiilor în regia PSD.

Un subiect comic, dar banal, demisia unor miniștri, a readus în atenție cazul clasic în care musca face, din punct de vedere erotic, praf un cal.
Pe această temă de doi lei, PSD s-a reunit într-o ședință de urgență,punând întreaga țară pe jar, ca și cum s-ar fi produs un cutremur devastator cu epicentrul în București!

De câte ori pesediștii încurcă borcanele, măgăreața pică pe capul nostru, fiind obligați să le achităm pagubele produse. Adică, zic, timp pierdut pe apa sâmbetei. Producție dusă de suflet pe același afluent.

Da, a fost cutremur. A fost, dar în PSD, într-o chestiune de o naivitate care întrece prostia incurabilă caracteristică filmelor indiene gen: “Vagabondul”.
În mari chinuri, trei miniștri și-au prezentat demisia, deși mult mai repede s-ar fi ajuns la rezultatul final prin folosirea forcepsului!

Miezul comediei, cu mult umor de situație, pare a fi desprins din poveștile cu Păcală și Tândală, și ei membri ai PSD! După ce s-a anunțat că doi miniștri ai cabinetului Tudose sunt cercetați de DNA, a început marea bâzâială din PSD, cu Liviu Dragnea pe post de șef al echipei de zgomote.

A urmat un veritabil festival al umorului sătesc, tema principală fiind asuprirea PSD de către DNA, care nu a înțeles de ce Dragnea dă fiecărui român câte o undiță de pescuit...
Și, mai ales, care este legătura dintre balta Belina și undița respectivă... Inițial, undițele au fost predate românilor cu momeală (mămăligă) în ac, dar aceasta a dispărut subit! Bine că nu a explodat!

După momentul DNA, a urmat o tentativă de intrare în normalitate. Doamnele Sevil Shhaideh și Rovana Plumb nu au vrut să-și pună poalele în cap, ceea ce, trebuie să recunosc, ar fi adus un punct de atractivitate festivalului de umor din PSD...
Ca atare, știindu-se fără scăpare, și-au prezentat demisia din guvern, spre satisfacția deplină a primului ministru, căruia i s-au luat două pietre (prețioase) de pe suflet.

În loc să lase exemplul de normalitate, e drept, cam șovăielnic, să curgă în albia lui, Liviu Dragnea s-a pus de-a curmezișul, sfătuindu-le pe cele două doamne să nu-și dea demisia, dumnealui fiind adeptul politicii lui Gică Contra. Drept garanții, și-a prezentat pieptu-i de aramă, mușchii de oțel și antipatia pe care i-o poartă doamnei Kovesi.

Pe de altă parte, bănuiesc că îl mustră conștiința pentru faptul că le-a implicat pe cele două “ministrese” în povestea cu transferul bălții sale preferate în județul Teleorman!

În principiu, acesta a fost subiectul principal al reuniunii extraordinare organizate,în regim de urgență, de PSD!

Cât de penibil e! Repet, a fost un veritabil festival al comediei! Sevil și Rovana țineau demisiile în dinți, gata să le predea oficial la ghișeu, susținătorii doamnelor strigau la unison cu disperare: “Nuuuuuuuuuuu!”, care, în contact cu ecoul, se transforma într-un prelungit “Muuuuuuuu!”.

Vreți să moară mamița? Răspunsul maselor pesediste: “Nuuuuuuuu...!” Și ca să fie cât mai convingători, propagandiștii partidului se rostogoleau la picioarele celor două doamne, strigând în gura mare: “Nu demisionați...!”
Dar demisia premierului o vreți?  “Îhî!”

În felul acesta, Liviu Dragnea a realizat cel mai mare scut uman de până acum în jurul a doi miniștri. În rolul “mama și copilul”, Tăriceanu și-a apărat și el “penalul”, mă refer la ministrul ALDE, rămas pe post de castană în foc în mâna premierului!

Ce repede a fost pus premierul brăilean cu boticul pe labe de către Tăriceanu! Cât tămbălău pentru o banală demisie, cât deranj pe seama unor caterinci de genul unei așa zise crize politice majore!

Aiurea. Criza cui? Criza lui Dragnea, care simte cum îi fuge pământul de sub picioare!

Abia, abia a scăpat de Grindeanu, altă comedie a demisiilor, dacă vă amintiți, și a dat peste Tudose, zis și nucă tare!

Țara arde și guvernul lui Dragnea se joacă, după partitura cu pălăria, dă-mi pălăria, de-a demisia, nu îți da demisia, praf te fac!, ia pălăria și dă-ți demisia.

Bă, demisia e sor' mea! 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri