SIMPATIZANȚII - FORȚA RAPIDĂ DE INTERVENȚIE A PSD

SIMPATIZANȚII - FORȚA RAPIDĂ DE INTERVENȚIE A PSD(1415)


De când a fost părăsit de fostul său prieten Victor Ponta, cu care căra vinul de protocol dăruit generalului Coldea, în zilele lor bune, Liviu Dragnea se simte din ce în ce mai singur. Nu neapărat ca lupul singuratic, dar singur...

E și ăsta un paradox al vremurilor pe care le trăim!

Să fii liderul celui mai mare partid din România, aflat și la putere, și să te simți singur!
Să fii liderul celui mai mare partid din România, aflat și la putere, și să fii plimbat la DNA pentru un dosar început în urmă cu patru ani!
Să fii liderul, nu mai continui cu prezentarea etc., și să simți, la bătrânețe, pe pielea ta, cum este cu democrația autentică... 

Să fii dârz ca Dragnea și să-ți convingi două colege din Guvernul României, acum, cu dosar penal la DNA, să-ți mute balta la Teleorman și, după aceea, să refuze să demisioneze, pe considerentul că tu ești Gheorghe dracul...

La ultima înfățișare în dosarul cu pricina, i-am putea spune “Dosarul X”, fiind vorba de teleportarea unei bălți în județul Teleorman, domnul Dragnea a fost însoțit la DNA de trei simpatizanți de-ai săi!

Care simpatizanți, văzând că Dragnea e înconjurat de protestatari pe stradă, dintre cei care agitau cătușe și alte scule demobilizatoare, au hotărât să facă scut în jurul lui!

Pe fondul delăsării naționale, mai rar un asemenea gest de un civism și un patriotism până la lacrimi!

A început să iasă lumea din case pentru Dragnea! Doar în cazul Pomohaci am mai asistat la un asemenea val de simpatie și susținere populară, cu bocitoare pregătite să jelească tot anul, fără mâncare și fără băutură...

Curios, de la o vreme încoace, Liviu Dragnea nu mai poate respira fără simpatizanți în preajma sa!

Cum nu percutează unul în materie de recunoștință față de conducătorul iubit, urmează drumul caznei parcurs de Grindeanu!
În schimb, Sevil Shhaideh și Rovana Plumb merg singure la DNA!

Prezența simpatizanților s-a dovedit a fi mai mult decât necesară și nu formală, ca ședințele de partid, mai ales că era vorba de un exemplu de voluntariat... Fiind înconjurat doar de presă, Liviu Dragnea s-a aflat la un pas de depresie, dar, din fericire, au apărut ca din pământ trei simpatizanți ai PSD, care făceau cât întreg lotul de susținători ai cuplului infracțional Bivolaru – Mona de Freitas.

Am trăit, cu ani în urmă, un moment istoric.
În premieră națională, PSD lansa metoda simpatizanților susținători ai pesediștilor cu dosar penal pe rol.
În fapt, asistam la o demonstrație de forță a PSD, chiar o tentativă de intimidare a Justiției, dacă ținem și acum cont de personalitățile prezente în delegația care avea ca scop scoaterea celor doi din pușcărie!

Iată câteva argumente: cuplul amintit era celebru la vremea respectivă, în special, prin prisma presupuselor titluri nobile existente în palmaresul contesei Mona de Freitas, alaiul pesedist care i-a însoțit la Tribunalul București era destul de numeros și îl avea în fruntea sa, pe post de conducător, pe Adrian Năstase.

Întreaga acțiune a fost pusă în scenă de PSD. Simpatizanții de azi au acționat spontan. Vă dați seama ce viteză de reacție au pesediștii, cu simpatizanții lor cu tot!

Și acum, în cazul lui Dragnea, ca și atunci, am avut parte de un lung șir de coincidențe!

În primul rând, legătura dintre simpatizanți și Adrian Năstase! Întâmplarea face, ce altceva, ca doi dintre simpatizanții lui Liviu Dragnea și ai PSD să fi avut legături trainice cu Adrian Năstase, care este prezent, în opinia mea, în toate cele ce sunt...

Adrian Năstase nu a murit! El conduce țara! Trăiască regele! Cei care l-au considerat scos din circuit s-au înșelat amarnic...

Dovadă că fostul lider pesedist respiră prin oamenii săi foarte apropiați din teritoriu. Unul dintre aceștia este Horia Constantinescu, a cărui biografie constituie obiect de studiu pentru cei care aspiră la un loc onorific de Cattani în OPC...

În acest context, nu știu de ce, dar Liviu Dragnea îmi pare mic de tot și cu zilele numărate în politică. Într-un fel, intuiesc de ce liderul PSD se teme atât de mult de Ponta, care a fost școlit de Adrian Năstase în ale politichiei...

Revin. Până la apariția simpatizanților, liderul PSD a fost destul de agitat și de dezorientat! După intrarea simpatizanților în dispozitiv, oameni bine instruiți, a devenit și mai agitat, susținând că nu-i cunoaște pe cei care îl supraveghează!

Da' ce, ăia care s-au adunat în apartamentul generalului Oprea, madam Kovesi, Coldea etc., se cunoșteau?

Și nu am înțeles de ce, pentru că indivizii erau prea bine construiți ca să poată înlocui în orice moment garda unui demnitar.

Două ciocniri imprudente au stabilit clar rolul fiecărei grupări. Pe de-o parte, simpatizanții, pe de altă parte, presa. Care presă, a fost din nou pusă în fața unei surprize.

Prezența în toată această tărășenie a comisarului Horia! De data aceasta, chiar nu am înțeles de ce, domnia sa trebuia să iasă în față, că doar nu era vorba de o nouă captură de pește stricat la magazinul vreunui mafiot!
Sau să cred că grija pe care o manifestă față de Liviu Dragnea este o chestiune ocazională și atât...

Sau poate că a vrut să ne reamintească de relațiile sale cu familia Năstase! Chiar nu avea cine să-i asigure protecție liderului PSD sau asistăm din nou la o scenetă gogonată!

E drept, noi, ăștia care pricepem mai greu de ce bate domnia sa iapa, ar trebui să înțelegem câteva lucruri esențiale. Sistemul conceput de Adrian Năstase funcționează și este prezent în toate momentele cheie. Horia Constantinescu funcționează și el la aceeași turație, fără a nega acest lucru. De altfel, și-a făcut tot timpul un titlu de glorie din relația sa cu Adrian Năstase, care este mult mai mult decât un renumit conferențiar universitar...

Când ai grijă în public de Liviu Dragnea și cochetezi cu familia lui Năstase, care acționează ca și cum ar fi premierul unui guvern din umbră, e limpede că, într-un anumit context, munca la OPC reprezintă un pretext. Horia Constantinescu continuă să ne trimită tot felul de mesaje.

Năstase nu este străin de direcția în care se îndreaptă PSD, cu Dragnea pe post de cârmaci, care și-a pierdut busola și care a mai comis și alte păcate. În plin pescuit sportiv, l-a aruncat din barcă pe Victor Ponta!
Acum, Ponta trece aproape zilnic pe la DNA! Oare ce o avea de povestit? Despre meciurile de tenis în trei? Dragnea, Ponta și Coldea.

Alt mesaj? Simpatizanții PSD sunt bine pregătiți din punct de vedere fizic și tactic, nu zâmbesc absolut deloc și sunt conectați la realitatea înconjurătoare. Cu alte cuvinte, sunt vigilenți. Normal, ca toți simpatizanții PSD!

În ceea ce îl privește pe Horia Constantinescu, acesta nu are nicio legătură cu Cattani. Mai degrabă e un soi de James Bond. Spun și eu așa ca să mă pun bine cu conducerea OPC...

După dezinvoltura cu care se mișcă în PSD, la general, se vede că nu-i suflă nimeni în ciorbă! Deși alții ar fi sancționați pentru relația cu Adrian Năstase, domnia sa, dimpotrivă, nu are nici o problemă!
Să se fi modernizat PSD în așa hal, încât, disputele de acest gen să fi fost eradicate definitiv?
În ciuda nemulțumirilor semnalate prin declarații directe referitoare la controale, nu a percutat la nici o observație de acest gen. Și-a văzut în continuare liniștit de treabă! E clar că are liber de undeva să-și bage nasul peste tot!

Mai mult decât atât, să acționeze chiar la vedere, ceea ce crează senzația că domnia sa este peste tot...

L-a flituit pe primarul Decebal Făgădău. Și bine i-a făcut, pentru că, după iluminatul stradal, a lăsat cartierele constănțene și fără locuri de joacă!

S-a făcut că nu aude reproșurile premierului Tudose, de mai multe ori, pe cele ale ministrului Turismului, chiar recent, pe cele ale senatorului Moga, care l-a botezat Cattani, pe cele ale lui Mohammad Murad, care era îngrijorat că sezonul turistic pe litoral este compromis...

Nu îmi amintesc ca, până acum, cineva, indiferent de funcție, să mai fi avut parte de atâta independență și libertate de mișcare, în acțiuni, fapte și declarații.
Dacă, cu excepția transportului în comun, domnul Constantinescu a reușit să nu se lase încălecat, nici măcar de propriul său partid, este o performanță!

Dar, indiferent cât de rebel ar fi domnia sa, de unul singur nu poate răsturna un sistem...

Această chestiune mă determină să mă întreb cine l-a înșurubat atât de bine în teritoriu pe Horia? Și cu ce scop?
Omul cui este, de vreme ce comisarul a ținut musai să se știe de legătura sa cu enigmaticii simpatizanți ai PSD!  
jooble.org