Valentin Puşnavă:  Mi-a plăcut mult să călătoresc şi cu tenisul am avut tot timpul oportunităţi să vizitez anumite ţări

Valentin Puşnavă: Mi-a plăcut mult să călătoresc şi cu tenisul am avut tot timpul oportunităţi să vizitez anumite ţări(7749)


1) Când şi cu cine ai început tenisul în Constanţa?

Am început tenisul la vârsta de 8 ani la Liceul Sportiv cu antrenorul Ioan Macoveciuc după care am mai avut antrenori precum Radu Popescu, Daniel Dragu şi Lenuţa Ivancu.

2) Câţi dintre colegii tăi de antrenamente de la vremea respectivă au ajuns să facă performanţă?

Majoritatea colegilor mei au ajuns la un nivel de joc foarte bun, Simona Halep şi mulţi alţii. 

3) Cum ai ajuns în Anglia şi la câte cluburi ai antrenat până acum? 

După ce am avut ocazia să antrenez în hoteluri de 5* pentru 2 companii de Turism nemţeşti în ţări precum Turcia, Tunisia, Spania m-am decis să iau o pauză şi să vin în Marea Britanie să îmi viztez sora şi după o perioadă petrecută aici m-am hotărât să mă stabilesc la Londra. În Anglia am antrenat la 2 Cluburi şi din ianuarie manageriez programul de Tenis la un Private Members Club.

4) Cu ce diferă stilul de predare şi pregătire la englezi faţă de români?

În Marea Britanie toţi antrenorii urmează sistemul LTA. Mergând la cursuri de calificare unde te învaţă un anumit stil pe care îl aşteaptă să îl predai în clubul în care activezi. Antrenamentele se bazează foarte mult pe tehnică, tactică şi pregătire fizică.

5) Ce performanţe au obţinut elevii tăi până în prezent?

Majoritatea eleviilor din actualul club joacă turnee săptămânal şi meciuri pentru club în diferite divizii. Vara aceasta am avut 2 băieţi şi 2 fete care s-au calificat în turul 3 la Road to Wimbledon, cel mai mare Turneu de U14 din Anglia care se dispută pe iarbă. 

6) Care sunt motivele pentru care ai plecat din ţară? Te gândeşti să revii în România?

În 2007 am avut ocazia să joc în Germania într-o ligă pentru un sezon. Mi-a plăcut mult să călătoresc şi cu tenisul am avut tot timpul oportunităţi să vizitez anumite ţări. Referitor la revenit în ţară, nu mă văd să fac pasul acesta pentru moment.
jooble.org