SE VA BARICADA FĂGĂDĂU ÎN PRIMĂRIE, PRECUM GRINDEANU ÎN PALATUL VICTORIA?

SE VA BARICADA FĂGĂDĂU ÎN PRIMĂRIE, PRECUM GRINDEANU ÎN PALATUL VICTORIA?(3092)


Dintre sute de catarge, mă refer, evident, la critici, am descoperit la domnul Decebal Făgădău și o latură pozitivă, demnă de lauda și aprecierea noastră, a cârcotașilor din viața domniei sale.

Dintre toți cei care dau târcoale Primăriei Constanța, cu gândul parșiv de a-i șterpeli cașcavalul din plisc, domnia sa este singurul care nu o dă la întors în ce privește aspirațiile sale de viitor.

Joacă direct cu cărțile pe masa ovală. Nu se ascunde după degete și ne transmite că are o părere excelentă despre domnia sa!

Deducem de aici cu ușurință că i-au murit lăudătorii, dar că nu ține doliu după ei...
Nu ține doliu, dar ține morțiș să facă rapid cunoscute intențiile sale administrative și sociale.

Dumnealui NU PLEACĂ DE LA PRIMĂRIE!

Iată că, după balamucul creat cu câteva luni în urmă, fostul premier Grindeanu a lăsat ceva în urma lui. Moda baricadării în sediul mult râvnit.

Întrebarea e, la cât de înverșunat pare a fi, când vine vorba de mandatul său de primar, oare Decebal Făgădău va proceda la fel ca Grindeanu, legându-se de fotoliile capitonate din biroul său?

Ca la PSD, la nimenea!
Deși Felix Stroe i-a urat, în stilul său caracteristic, să ajungă cât mai sus posibil, dar fără plasă de protecție jos, ca la circ, domnia sa a precizat răspicat că nu pleacă de pe poziția pe care o ocupă în prezent, aceea de primar al Constanței!

În timp ce alții se fandosesc, că ar vrea, că nu ar vrea la Primărie, sugându-și degetul arătător ca pe o acadea, domnul Făgădău e ferm pe poziție. 

Indiferent de ofertele tentante ce stau la baza unei posibile promovări fulminante, poate chiar ministrul Turismului, la urgență, domnia sa nu dă Primăria Constanța pe cioara de pe gard!

Reacția sa nervoasă trădează o oarecare încordare, firească, în felul ei de a fi, dacă ne gândim că e primul atac dur lansat în public, direct la adresa sa, de către unul dintre conducătorii importanți și influenți ai PSD, partidul care l-a “nășit”.

Atacul la baionetă, folosită, până acum, doar ca frigăruie, vine într-un moment în care, fără nici o reținere sau perdea, PSD Constanța caută un înlocuitor de nădejde pentru domnia sa!

Ce te faci, însă, cu micuțul Decebal, care nu se dă dus cu zăhărelul, cunoscuta tactică pesedistă, luând de bază exemplul revoluționar al fostului premier cu ora, domnul Grindeanu!

Vom asista oare, la un moment dat, la o criză politică de provincie, în care domnul primar să se baricadeze în sediul Primăriei Constanța, precum Grindeanu în Palatul Victoria?

Ca și în cazul lui Grindeanu, deviza este aceeași: “NU PLEC!” Puțin probabil, pentru că datele problemei sunt oarecum diferite, dar, ca realitate, la noi, nimic nu este imposibil...

La cât de hotărât pare a fi Decebal Făgădău, nu m-ar mira ca, la alegerile viitoare, să-l găsim din nou pe listele cu candidați! Contextul politic este deja asigurat.

Avem destule partide înființate pe baza numărului de copite de cai morți adunate de pe câmp. Altele sunt în curs de înființare. Chiar Victor Ponta pregătește un astfel de exemplar unicat pe bază de nechezol!

Peronul este plin de indivizi dornici de o reafirmare plenară, chiar din pepiniera locală: Banias, Chițac etc.

Și dacă PSD continuă să-i ureze tot mai sus, după principiul “LASĂ-NE!”, nu ar fi exclus ca și Făgădău să se înroleze în oastea lui Ponta mălai visează...

Adversari pe care Făgădău îi adoră. Cu Chițac și Claudiu Palaz în coaste, pe post de mari favoriți, Decebal Făgădău a câștigat alegerile locale la Constanța!

Dacă pesediștii fac greșeala să se lepede de el înainte de termen, să vedeți atunci ce exemplar de victimă politică iese din domnul primar!

Întâmplător sau nu, au apărut la rampă tot felul de personaje puse pe treabă, gata să se ia la harță cu corupția, indivizi incisivi, chiar prea incisivi, mă refer la dinții din față, cu sau fără uniformă, cu sau fără grade, acoperiți sau neacoperiți, în funcție de starea vremii sau a vremurilor pe care le trăim.

Un fel de vedete de conjunctură care se dau în stambă zi de zi, fac spectacol prin tumbe, după care, fără ca cineva să le întrebe ceva, produc artificial valuri pe tema Primăriei!

Adică, așa, din senin, indivizii declară, repet, fără ca cineva să-i întrebe de sănătate, că dumnealor nu vor să candideze la Primăria Constanța, dar nici la alte primării!

Ca și cum îi roagă cineva! Mai bine dădeau ora exactă! Sigur, îi dă de gol C.V.-ul personal, cu eșecuri pe linie în campaniile electorale trecute și cu un palmares negru de supărare, doar picanterii.

Decebal Făgădău, în ciuda declarațiilor sale războinice, e în plină agonie și mirosul de sânge adună în jurul său toți prădătorii locali. Încet, dar sigur, primarul rămâne singur, fără partid și fără puținii săi aliați.

Chiar și fără partenerul său preferat, viceprimarul Babu, pe care nu-l văd legându-se cu lanțurile, în semn de protest, de șefa sa de cabinet...
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri