PSD:  VREI SĂ MOARĂ MAMIȚA ?

PSD: VREI SĂ MOARĂ MAMIȚA ?(2124)


Decebal Făgădău e ca un pachet de cafea frumos ambalat, cu tot felul de etichete pe el, care îți iau ochii, dar cu un conținut cu gust de nechezol.

Pentru tânăra generație, ca explicație, nechezolul este sosia modestă a cafelei, la a nu știu câta mână...

Când l-au votat pe Făgădău, oamenii au fost prostiți că tânărul e ca o cafea: bună, tare, aromată și originală.

Și, acum, ce au constatat?
Că primarul cu gust de nechezol deja a expirat!

Mosorelul cu ață din dotarea primarului Decebal Făgădău se apropie de capătul care indică sfârșitul distracției.

Domnul Făgădău și-a trecut în palmares câteva recorduri din categoria nechezol.
Pe care nechezol, nici calul nu-l bea!

Să trecem câteva nechezoale în revistă, după principiul răbdare și tutun.

Deși face parte din conducerea partidului de guvernământ, cară cu greu în spate mandatul de primar!

Mai bine s-ar fi descurcat unul din Opoziție.
Băiat isteț, cu o vorbă dulce, cu puțină diplomație...

Să ocupi un loc important în PSD Constanța și să nu te bage nimeni în seamă, e prea de tot!
Să iasă și domnia sa la suprafață măcar cu o vorbă de duh, dacă e greu cu fapta sau cu exemplul personal...

Practic, de la alegeri până în prezent, totul a rămas neclintit, situație care îl avantajează pe Radu Mazăre, care începe să nu mai reprezinte “greaua moștenire”. Și mai e una și mai gogonată...

Să ai trei miniștri în guvern, printre care și ministrul Turismului, și să nu știi să profiți de chestia asta, e de necrezut!

Să dai tot timpul cu bâta în baltă doar ca să stropești trecătorii, ca să nu-ți uite numele, este o altă performanță a primarului nostru frumușel și bine îmbrăcat, dar cu gust de nechezol.

La sfârșit de mandat, unul total neproductiv, nu poate invoca faptul că a fost boicotat de cei aflați la putere.

Cei aflați la putere sunt camarazii lui, frați de cruce declarați în doctrine, chestii, socoteli.

Dintre toți primarii de după revoluție, el s-a vărsat cel mai repede! S-a rupt punga pe râu în jos, acolo unde PSD se laudă că o să ridice alt pod, mult mai falnic și frumos!

Până și PSD Constanța încearcă să iasă din norul de nechezol! Dacă nu ar fi atât de complicat, pesediștii constănțeni l-ar demite și mâine! Deocamdată, e bun că ține locul ocupat...

Dacă lași pe scaunul de primar un bagaj, ca să nu faci deranj, e riscant, pentru că se fură!
În societatea noastră multilateral dezvoltată, adevărul e că se fură!

Cu toate acestea, cine s-ar încurca cu un primar fără vocație pentru funcția respectivă! Nici măcar ureche muzicală?

Ca niciodată, PSD ar capota lamentabil, dacă azi s-ar desfășura alegerile locale pentru Primăria Constanța, pentru că nu are un înlocuitor ca lumea pentru Decebal Făgădău!

Pe locul rămas viran sunt vehiculate din nou legendele cu Radu Mazăre în postura de candidat la Primărie, dacă lucrul ăsta mai este posibil. Mai ales că și domnul Dragnea a evocat faptele sale de vitejie!

E prea puțin, dacă nu cumva chiar deloc, pentru un partid care se laudă peste tot cu rezerva sa de cadre! Nici măcar viceprimarul Babu, pe care Făgădău continuă să-l țină în brațe ca pe o instalație electrică, nu este luat în calcul!

Tot hibernând, chiar și pe timp de vară, PSD riscă să intre nepregătit în ajunul alegerilor pentru Primăria Constanța, principalul obiectiv al campaniilor electorale viitoare.

Informez conducerea PSD Constanța că, dacă vrea să copieze modelul liberal de la alegerile trecute, nu mai sunt amirali, precum Chițac, care să renunțe ușor la cariera militară pentru a intra în politică. După 42 de ani de activitate, ultimul amiral al Marinei Militare a ieșit, zilele acestea, la pensie...

În plină penurie de candidați din PSD, mi-am adus aminte de un episod care ilustrează puterea unui partid și a conducătorilor săi.

Mă aflam, la o oră târzie din noapte, cu Traian Băsescu, în cabinetul său de la Ministerul Transporturilor. Sună Petre Roman și îi cere scurt nominalizarea unui prefect la Constanța. Băsescu tace câteva clipe, după care îi dictează premierului propunerea sa: Aurel Carp, care, la întoarerea mea acasă, era deja înscăunat!

PSD nu are de unde să aibe această precizie și ușurință. Nu are de unde alege, fiind un partid fragmentat în tot felul de grupuri și bisericuțe aflate în conflict.

Lansează doar niște zmeie ori de câte ori apare un personaj care iese în evidență cu ceva deosebit!
Acum, de câteva săptămâni, în centrul atenției se află Horia Constantinescu, șeful OPC Constanța, pe care unii din PSD îl văd deja ca fiind înlocuitorul sigur al lui Decebal Făgădău, care consideră că este nemuritor și de neînlocuit...

Dar pe Constantinescu l-ați întrebat? Nu de alta, dar omul spune răspicat în interviurile pe care le acordă că nu are de gând să candideze pentru nici o funcție!

Îmi vine în minte acum replica PSD, în caz de refuz:

“Vrei să moară mamița?”
 
jooble.org