Tomisul etern: Să nu existe nimic fără artă la Constanța!

Tomisul etern: Să nu existe nimic fără artă la Constanța!(7213)


În perioda 16 – 24 august 2017, Asociația Culturală Nihil Sine Arte, în parteneriat cu Colegiul Național de Arte “Regina Maria” organizează pe faleza Cazinoului din Constanța, Festivalul de artă “Tomisul Etern”, aflat la ediția a II-a.

Festivalul propune expozitii de artă și fotografie, obiecte handmade și program muzical variat, interpretare instrumentală live, pian și vioară, canto clasic și muzică ușoară, momentele fiind susținute de elevii și profesorii Colegiului Național de Arte din Constanța, artiști din cadrul Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski și invitații acestora, studenți din cadrul Facultății de Arte, Universitatea Ovidius Constanța, artiști din cadrul Asociației Artiștilor Dobrogeni, dar și alți oameni de cultură din Constanța.

Deschiderea oficială a Festivalului “Tomisul Etern” va avea loc în data de 16 august 2017, la Muzeul de Artă Constanța, orele 17:00, unde vor concerta pianistul Octavian Renea, pianista Mariana Parnica, pianista Monica Gevat, violonistul Sebastian Tegzesiu, soprana Laura Eftimie și invitații săi.

După concert, participanții vor putea admira și achiziționa produse handmade din cadrul expoziției susținute de Dorina Ivanciu, profesor la Colegiul Național de Arte „Regina Maria”, care va dona banii obținuți pentru recondiționarea și acordarea instrumentelor din cadrul colegiului. 

Începând cu seara zilei de 17 august 2017, festivalul va continua seria de spectacole pe faleza Cazinoului, de la ora 18:30, cei prezenți se vor bucura de repertoriul artiștilor consacrați atât pe scenele din țară, cât și din străinătate.
Astfel, în cadrul Festivalului de Artă de la Constanța vor răsuna compozițiile lui J. S. Bach, F. Schubert, F. Liszt, B. Bartok, P. Constantinescu, E. Grieg, A. Dvorak, C. Silvestri, J. Brahms, F. Kreisler, R. Allison, vor fi interpretate romanțe vechi, canțonete, muzică veche și modernă românească și internațională, precum și arii celebre: Liliacul (J. Strauss), Văduva veselă (F. Lehar), Carmen (G. Bizet), Traviata (G. Verdi), Bărbierul din Sevillia (G. Rossini), O mio babbino caro (G.Puccini), Don Giovanni (W. A. Mozart), My fair lady (K. F. Leowe), West side story (L. Berstein), Barcarolle ( J. Offenbach), Elixirul Dragostei (G. Donizetti), Lakme (L. Delibes) și altele.
Proiectul nu beneficiază de finanțare de la nicio autoritate publică, iar sumele colectate ca donații se vor folosi în beneficiul Colegiului Național de Arte ,,Regina Maria”, pentru reparații, acordaje, recondiționări instrumente și săli de studiu din cadrul școlii. 

Asociația Nihil Sine Arte și-a propus să nu existe Nimic fără artă la Constanța !

În data de 16 august 2017, la ora 17:00, are loc deschiderea festivalului de la Muzeul de Artă și începând cu 17 august, orele 18.30-22.00 în fața Cazinoului. 
jooble.org