Eforie - Demersuri pentru un oraș cât mai curat!

Eforie - Demersuri pentru un oraș cât mai curat!(3734)


Problemele cetăţenilor, modul în care arată oraşul Eforie este o preocupare permanenta a administratiei locale. Periodic, au loc întâlniri şi discuţii cu agentii economici locali, deţinători de hoteluri, restaurante, magazine, mici afaceri… În acelaşi timp, prin programul deschis de audiente, prin contactele publice cu locuitorii oraşului Eforie cat şi cu turiştii, primarul are informatiile necesare referitoare la problema curăţeniei în cele două staţiuni.
Administrația locală menține în permanență legătura cu firma de salubritate semnalând problemele apărute în prestarea acestui serviciu… Edilul orașului Eforie, le-a reamintit tuturor agenţilor economici să înțeleagă obligativitatea încheierii unui contract pentru colectarea gunoiului precum și importanța depunerii deșeurilor menajere în spațiile special amenajate, de unde să fie ridicat de firma de salubritate. Acţiunile preventive ale administratiei vor fi urmate de aplicarea sancţiunilor contravenţionale acolo unde este necesar.
Primarul Robert Nicolae Șerban a reamintit că administrația locală are la rândul ei un contract cu societatea de salubritate și plătește pentru colectarea deșeurilor de pe domeniul public. În cadrul acestor întâlniri primarul a precizat că administrarea, curăţenia şi întreţinerea plajelor este responsabilitatea ABADL şi a agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea pe plajă, prin obligaţia încheierii de contracte pentru colectarea gunoiului, întreținerea curăţeniei pe sectoarele de plajă pe care le administrează si montarea de coșuri de gunoi. În acelaşi timp, o parte din responsabilitate o au şi turiştii prin felul în care înţeleag să utilizeze coşurile de gunoi şi să păstreze curăţenia.

,,Trebuie să avem în vedere că administrația locală dispune de resurse limitate în acest sens și nu trebuie să uităm că în perioadele de vârf ale sezonului estival populația oraşului se apropie de 55.000 de locuitori, aproape de trei ori mai mult decât în mod normal. Este important să contribuim fiecare la menținerea curățeniei. Toți ne dorim să avem un oraș curat și civilizat și doar împreună putem realiza acest lucru”, a mai adăugat Robert Nicolae Șerban, primarul orașului Eforie.


.
 
jooble.org