ÎMPUȘCAT PRECUM CATTANI?  NU.  COMPROMIS, PRECUM ORICE DUȘMAN AL PSD!

ÎMPUȘCAT PRECUM CATTANI? NU. COMPROMIS, PRECUM ORICE DUȘMAN AL PSD!(7694)


Scandalul care are ca principală țintă desființarea tuturor inspectorilor care își fac datoria, indiferent de serviciul pe care îl reprezintă, OPC, ANAF etc., a plecat de la o banală rață uitată, cu pene cu tot, în frigiderul unei unități de alimentație publică.

Așa sună surd referatele oficiale. Am zis “uitată”, dar, acum, după ce s-a trecut la amenințări de tip mafiot, nu mai sunt sigur că a fost vorba de un accident produs de un uituc care a trântit din nebăgare de seamă ușa frigiderului.

Asta și pentru faptul că respectiva rață prezintă la cap urmele unui pistol care i-a fost bine înfipt în zona respectivă. Pe scurt, cred că rața cu portocale a fost executată demonstrativ, fiind condamnată la un congel pe veșnicie.

Să le intre la toți rața în cap cu portocale cu tot! Și frica aferentă. Înainte îți suceau gâtul ca la pui. Acum te congelează cu pene cu tot!

E și acesta un avertisment de tip mafiot, dacă ne gândim că, în filmul “Nașul”, unitatea de măsură în astfel de comunicări era capul de cal mort! Față de capul de cal mort așezat cu grijă și în mărime naturală pe perna destinatarului, paradoxal, rața congelată în propriile sale pene este mult mai expresivă. Ea se adresează tuturor, nu numai șefului de la OPC, celor care au de gând să aplice legea exact acolo unde nu le fierbe oala!

De necrezut, câteva controale de rutină au declanșat un veritabil război între inspectorul șef al OPC și diverși mahări! Să fie rața cu portocale, care a stat o vreme cu pistolul la tâmplă, miza acestor răfuieli cu trimiteri la sfârșitul tragic al comisarului Cattani?

“Exclus!” cum ar spune doamna Kovesi.
Nu confiscarea unor mari cantități de carne împuțită i-a supărat pe șmecherii baricadați în spatele galantarelor viermuind de tot felul de făpturi ciudate, ci pierderea imunității de care s-au bucurat până acum!

Credeți că nu s-au mai efectuat controale? Ba da, dar de ochii lumii! Și anul trecut, în plin sezon estival, s-au dat amenzi... Dar nu pe bune și nu atât de drastice!

Șmecherii dădeau un telefon la forurile superioare, alea de la București, care taie și spânzură peste tot, sau chiar la partid, ăla de guvernământ, și totul se rezolva la minut!

Acum, din filmul ăsta au lipsit trucajele. Pesemne că și protectorii au fost luați pe nepregătite de viteza cu care s-a acționat în teren.

Undeva, pe diverse canale, cu siguranță, s-a ajuns la reproșuri inspirate din limbajul lui Bachus, eroul unui remarcabil film românesc! Starea de uluială a amplificat starea de iritare. Rând pe rând, precum râmele după ploaie, au ieșit la suprafață tot mai mulți indivizi influenți, cu primul ministru în frunte, ca să-i căpăcească exemplar pe inspectorii care și-au făcut datoria!

Nu-mi amintesc ca, la Constanța, să mai fi asistat vreodată la o ieșire masivă în stradă, vine vorba, a unor membri ai guvernului, precum și a altor persoane importante, care să apere rața cu portocale! Primul ministru, ministrul Turismului, șeful mare al PSD etc.

Rața cu portocale este paravanul care face trecerea de la grija față de sine la grija simulată față de soarta litoralului românesc!

Ca să ajungi să faci trimitere la sfârșitul tragic al comisarului Cattani, înseamnă că e mare supărare la mijloc! Ce jocuri au fost stricate? Asta urmează oare să se întâmple cu un comisar curajos?

Până la Cattani, o să aibă grijă alții să-i facă viața amară! E și domnia sa conștient că, de acum încolo, i se poate întâmpla absolut orice. Degeaba intenționează să se lege cu lanțurile de instituția pe care o reprezintă!

Nu cred că va fi împușcat. Dar, cu siguranță, șmecherii vor face tot ceea ce le stă în putință pentru a fi compromis definitiv...

Cattani al nostru este conștient că nu se poate aștepta la nimic bun din partea celor care îl vor cât mai repede cu putință scos din sistem!

De fapt, la ce asistăm în prezent? La o bătălie devastatoare între două tabere ale aceluiași sistem!

Cu asta se ocupă guvernanții și aleșii noștri! Arbitrează, ațâță și îmbârligă! Pe răbdarea și cheltuiala noastră, unii sabotează legea!

Rușine, domnilor, dacă mă pot exprima astfel...
 
jooble.org