Consilierul municipal Cristina Văsii a depus proiectul de hotărâre cu privire la acordarea subvenției în proporție de 100% pentru transportul local în comun RATC pentru elevi și studenți

Consilierul municipal Cristina Văsii a depus proiectul de hotărâre cu privire la acordarea subvenției în proporție de 100% pentru transportul local în comun RATC pentru elevi și studenți(2353)


Consilierul municipal PNL Constanța, Cristina Văsii a depus vineri 21 iulie 2017, proiectul de hotărâre cu privire la acordarea subvenției în proporție de 100% pentru transportul local în comun RATC pentru elevii și studenții din unitățile de învățământ din municipiul Constanța.

 În urma analizei efectuată în cadrul Organizației municipale de tineret a PNL Constanța împreună cu consilierul municipal, a reieșit că situația financiară a RATC nu este una favorabilă și că regia este menținută în activitate artificial în cea mai mare parte cu ajutorul subvențiilor. Numărul tinerilor care vor beneficia de această facilitate nu este foarte mare, însă, conform statisticilor puse la dispoziție de către regie, este în creștere față de cel al peroanelor vârstnice, ceea ce ar garanta un venit suplimentar mai stabil în bugetul RATC.

 „Tinerii din Constanța au nevoie de susținere pe durata studiilor și consider că acordarea gratuității pe liniile RATC ar fi un ajutor bine-venit atât pentru aceștia cât și pentru municipiu, deoarece prin această facilitate încurajăm accesul la educație, favorizăm mobilitatea urbană prin utilizarea mijloacelor de transport în comun și în același timp susținem regia prin creșterea ratei de încasare din subvenții. Totodată încurajăm transportul în comun cu RATC ca mijloc alternativ la folosirea autoturismelor și a altor modalități de transport privat în comun, reducem aglomerația în trafic și implicit poluarea. Consider necesară această măsură deoarece efectele sale pozitive sunt multiple și cu impact pe termen mediu și lung” a declarat Cristina Văsii, consilier municipal PNL Constanța.

 Acest proiect se dorește a fi o măsură premergătoare înoirii flotei regiei astfel încât tinerii să ajungă să prefere transportul în comun acordat de RATC.

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri