La Năvodari, în prezența unui sobor de oficialități din Capitală, a fost inaugurat oficial  Phoenicia Royal, un hotel de 5 stele... autentice !

La Năvodari, în prezența unui sobor de oficialități din Capitală, a fost inaugurat oficial Phoenicia Royal, un hotel de 5 stele... autentice !(2469)


"PHOENICIA ROYAL", cel mai nou hotel de "5 STELE" de pe Litoralul Românesc, a fost inaugurat (OFICIAL, caci el functioneaza, deja, de la jumatatea lunii precedente !), marţi - 18 iulie 2017, în prezența premierului Mihai Tudose, a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a ministrului turismului, Mircea Dobre, si a altor oficialități, de la București saau din județele Constanța și Tulcea !

Într-adevar, hotelul (cu toate acareturile sale !) este... SUPER (cel puțin la nivel de România !...), cam... singurul (!) de pe Litoralul nostru care-și merită cele..."CINCI stele", fie ele șiii... (DOAR !) românești (adică: oferite de către autoritățile autohtone, din domeniu !), nu... "internaționale" (date, adică, de către organizația mondială îndrituită !)... În fond..., nici NU (mai...) sunt multe, la noi pe litoral: în Mamaia... a mai rămas doar "Vega", a lu' Gabriel Comănescu (G.S.P./Grup Servicii Petroliere); mai este "Saturn", din Saturn, al Linicăi Stan (fosta directoare de la T.H.R. "Marea Neagră") și, mai nou (de anul trecut), "Inter" (fost "Carmen" !...), din Venus, de pe faleză; în rest... "Scandinavia" (fosta a lu Corneliui Iacubov !) si "Rex"(-ul familiei Adamescu) sunt inchise, de ani de zile..., asadar: cam... astea-s toate..., dupa cunostinta noastra (e adevărat ca mai sunt câteva, nu multe..., deee... "PATRU-stele...-PLUS" !)...
(Dacăăă..., -- Doamne ferește !... --, făcându-ne mintea roată..., așaaa..., la repezeală..., am... omis vreunul, din enumerarea "Five Stars" - urilor indigene, ne cerem scuze și asigurăm că n-a fost cu intenție !!!!!)

Hotelul din MAMAIA-Nord / NĂVODARI aparţine lanţului "PHOENICIA Hotels & Resorts", al cărui patron este libanezo-românul (are dublă cetățenie !) MOHAMMAD MURAD, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (F.P.T.R.), prezent, pe locul 52, în "Top 300 - Cei mai bogați români", cu o avere estimat la 90-93 de milioane de euro (acesta deține, printre alte afaceri și active, din turism, și rețeaua "SPRING TIME", de restaurante / de tip "Autoservire" / "Fast Food" !) !

Hotelul (despre care proprietarul afirmă că a investit, în construcția și amenajarea sa, o sumă de circa... 7 milioane de euro !) este situat chiar pe malul Mării Negre (la Vest, dincolo de soseaua Constanta - Mamaia - Navodari, la numai cateva sute de metri, fiind Lacul Siutghiol !), are 144 de spaţii de cazare, constând în camere, apartamente şi "duplex"-uri cu terase ce depăşesc suprafaţa de 130 metri pătraţi. Toate spaţiile de cazare au finisaje şi dotări "de lux". Apartamentele de la ultimele etaje ale locatiei permit accesul pe terasa exterioară, ce oferă o privelişte spectaculoasă.

La deschiderea oficială, de aseară, a fost vernisată și expoziţia de pictură românească „Artă de... 5 Stele !“, care va reuni lucrări ale unor mari artişti plastici, precum... Grigorescu, Toniza sau Darăscu ! Astfel, „Phoenicia Royal" îşi propune să devină şi o importantă platformă de promovare a valorilor artistice, româneşti şi internaţionale. Expoziţia cuprinde 40 de lucrări şi este realizată împreună cu "Galeria Alexandra's“.

Grupul hotelier "Phoenicia" a început să activeze în 1997, odată cu cumpărarea hotelului "Majestic", din Mamaia.
Cea mai recentă achiziţie este celebrul complex turistic "Panoramic" - "Amfiteatru" - "Belvedere", din stațiunea Olimp (Mangalia-Nord) -- activ considerat fosta... "bijuterie a litoralului românesc" (!), ajunsă, de ani buni..., în... semi-paragină (!!!!!) --, la care investitorul libanez Mohammad Murad a mărturisit că visa încă din anii... '80 (!!!!!), când era... student la Medicină, în România. Complexul a fost cumpărat la finele lui 2016 şi va fi transformat într-o... "oază-de-FERICIRE-TURISTICA" (de... cel putin "PATRU-stele" !) cu... "circuit închis" (!), aproape la fel ca... ca înainte de 1990 !

" Anul viitor (2018 - N.n.) vom deschide:... complexul hotelier "Belvedere - "Amfiteatru" - "Panoramic" în Neptun-Olimp, active aflate acum în curs de renovare, de trei şi patru stele, şi... "Boutique Hotel" -- o investiţie de tip... "Greenfield", aici, la Năvodarim -- care este construit de-la-zero şi se doreşte ca standardul să fie de... "CINCI stele... PLUS" ! ", anunță reprezentanţii Lanţului "Phoenicia" !

Lanţul "Phoenicia" are, deja, şapte (7 !) hoteluri (având peste 4.000 de locuri de cazare funcţionale !), deschise pe Litoralul Românesc al Mării Negre, în: Năvodari (Mamaia-Nord), Mamaia, Olimp ("Majestic-Olimp", fost "Transilvania"), Neptun și Jupiter ("Majestic-Jupiter", fost "Cozia"; dat altcuiva, n contract de exploatare)
"
De precizat ca Mohammad Murad (care mai deține hoteluri și alte active, turistice sau de "entertainment", și în restul Țării, cum ar fi București sau Predeal !) a construit, în ultimii zece ani, ȘI... mai mult de 2.000 de locuinţe (!), în blocuri şi vile, în Bucureşti şi în Constanţa !Intr-adevar, hotelul (cu toate acareturile sale !) -- pe care-l vizitasem, deja, anterior... -- este... SUPER (cel putin la nivel de România !...), cam... singurul (!) de pe Litoralul nostru care-si merita cele..."CINCI stele", fie ele siii... (DOAR !) românesti (adica: oferite de catre autoritatile autohtone, din domeniu !), nu... "internationale" (date de organizatia mondiala indrituita !)... In fond..., nici NU mai sunt multe, la noi pe litoral: in Mamaia... mai e doar "Vega", a lu' Gaby Comanescu (G.S.P./Grup Servicii Petroliere); mai este "Saturn", din Saturn, al Linicai Stan (fosta directoare de la T.H.R. "Marea Neagra") si, mai nou (de anul trecut), "Inter" (fost "Carmen" !...), din Venus, de pe faleza; in rest... "Scandinavia" (fosta a lui Iacubov !) si "Rex"(-ul familiei Adamescu) sunt inchise, de ani de zile..., asadar: cam... astea-s toate..., dupa cunostinta noastra (e adevarat ca mai sunt cateva, nu multe..., deee... "PATRU-stele...-PLUS" !)...

(Dacaaa..., -- Doamne fereste !... --, facandu-ne mintea roata..., asaaa..., la repezealaaa..., am... omis vreunul, din enumerarea "Five Stars" - urilor indigene, ne cerem scuze si asiguram ca n-a fost cu intentie !!!!!) 

Foto (Sursa - Evenimentul zilei si Phoenicia Resorts)
jooble.org