Ovidius, cântărețul glumeț al dragostei ușoare exilat la Tomis

Ovidius, cântărețul glumeț al dragostei ușoare exilat la Tomis(6796)


Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” invită iubitorii de artă, constănțeni și turiști, la un eveniment inedit, o tabără interactivă, în aer liber, în cadrul căreia artiștii vor putea fi urmăriți la lucru, dând viață unor creații dedicate poetului Publius Ovidius Naso.

Este vorba despre o tabără de creație care va avea loc în perioada 19 – 23 iulie 2017, intitulată „Ovidius, cântărețul glumeț al dragostei ușoare exilat la Tomis”, care se va desfășura în aer liber, la Pavilionul Expozițional din Constanța.

Evenimentul are ca scop marcarea a 2000 de ani de la trecerea în neființă a marelui clasic al literaturii latine Publius Ovidius Naso. Șase artiști plastici români și bulgari, invitați special pentru acest eveniment, vor picta scene din viața autorului. Publicul va avea astfel ocazia să asiste la realizarea lucrărilor și să cunoască îndeaproape diferitele tehnici de lucru și de îmbinare a culorilor, aflând în acest fel tainele acestei minunate activități – Pictura.

Evenimentul este coordonat de Florentin Sîrbu, profesor la secția Arte Vizuale din cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”. Printre invitați se numără Valeri Chakalov, Stefan Bozhkov, Iliya Yankov (artiști plastici din Bulgaria), Alina-Cristina Costea, Liliana – Gabriela Aramă, Mihaela Dobrin. Ei vor impune o abordare dinamică, interactivă a cunoașterii marelui poet latin pentru publicul din Constanța.
jooble.org