COMĂNESCU ȘI EFECTELE MONEDEI JAPONEZE YOK

COMĂNESCU ȘI EFECTELE MONEDEI JAPONEZE YOK(4287)


I se spune “Regele petrolului”.
Nu e cumva mult prea mult pentru un personaj care își plătește cu greu angajații, lăsându-i de multe ori de izbeliște pe treptele GSP?

Sau, dacă-i rege, e fără de lege?
Sau, dacă-i rege, el o strâmbă, el o drege!

Rege, rege, dar te mai uiți și în ochii supușilor tăi! Mama lui de regalism pe frânghie!

Ce au ajuns treptele companiei sale? Loc de pelerinaj pentru cei intrați în greva foamei, ca o formă de protest la care au apelat muncitorii care nu și-au primit salariile de luni de zile!

Și care-i problema? Știind că banul este ochiul dracului, Comănescu i-a protejat.
Te pui cu dracul? Asta da protecție socială!

Dacă greva foamei ar fi fost la îndemâna osândiților în vremurile de altădată, încerc să-mi imaginez cum ar fi arătat regatul unui rege celebru înconjurat de protestatari flămânzi...

Gabriel Comănescu, căruia i se spune “Regele petrolului”, rămâne un personaj excentric. Nu e rău la suflet, dar se încurcă în socoteli!

De ce zic că este un personaj excentric?
În primul rând, pentru că i se spune așa cum i se spune și nimeni nu poate să explice de ce...

Regele petrolului. Poate că de aici l-a luat durerea de cap!
A tunat și l-a botezat? Doar pentru că derulează afaceri în domeniul petrolier?

Dar mai sunt și alții ca el!
Chiar un fost prieten, pe care nu a știut să-l prețuiască așa cum ar fi trebuit să o facă, pentru că prietenia, mai ales între oamenii de afaceri, este floare rară!

Dacă îți îngropi un prieten loial și te înconjori de pupincuriști și trădători, transferați pe bani grei, întreb, nu se cheamă că ești puțin excentric?

În condițiile în care știi că nu întâlnești la tot pasul oameni de încredere! Doar pentru că vrei să fii oarecum deosebit în decizii și atitudine, îți permiți luxul de a te război cu singurul om care a avut încredere deplină în tine?

Și dacă nu te oprea Băsescu, până unde intenționai să extinzi un război personal și absurd? Ce ai câștigat de pe urma lui?

Astăzi, cu mintea din capul vostru, ați fi avut împreună un imperiu colosal la picioare!

Sunt tentat să cred că, în anumite etape ale vieții sale, una extrem de tumultuoasă, și plata cu întârziere a salariilor către angajați face parte din conduita excentrică a domnului Comănescu.

În filozofia personală, oamenii din subordinea sa trăiesc în concret la locurile de muncă și în abstract în viața de zi cu zi, în particular.

Pe vremuri, în rândurile proletariatului, circula o lozincă mobilizatoare care suna simplu: “Țării, cât mai mult cărbune!”
Astăzi, reevaluată, ar putea suna astfel: “Lui Comănescu, cât mai mult petrol, fără potol!”

La curtea regelui, plata salariilor se face în moneda japoneză YOK. Ca să le fie limpede celor care susțin că au de încasat diverse sume în euro sau dolari.

Gabi Comănescu se poticnește în ziua când ar trebui să se facă plata salariilor, dar își permite să întrețină “Casa cu lei”, una dintre ruinele cele mai costisitoare ale Constanței!

Dacă pe bune nu sunt bani, atunci, e limpede pentru noi toți că leii vor continua să locuiască într-o ruină, ce-i drept, celebră!

Pentru că de celebrități nu ducem lipsă. Leii de la casa cu pricina sunt mai importanți decât angajații companiei, pentru că ei se bucură, totuși, de o oarecare grijă și protecție din partea regelui...

Dacă este adevărat că tot domnia sa finanțează și un post de televiziune, atunci, e clar cum stăm cu prioritățile domnului Comănescu.

Dacă în timpul campaniilor electorale și-a demonstrat utilitatea, stau și mă întreb, acum, cui folosește respectivul post de televiziune, cu o audiență de crapă pietrele în miez de vară!

Cu banii risipiți pe un simplu moft s-ar putea achita multe din datoriile pe care compania le are față de angajați. Mai ales că, din câte înțeleg, Gabi Comănescu a renunțat la o altă pasiune excentrică, POLITICA, unde presupun că s-au cheltuit niște bani.

Mulți, puțini, contează! Deși doar s-a jucat de-a politica, Gabi Comănescu a avut un rol important la alegerile locale. Sunt sigur că, dacă s-ar fi implicat mult mai serios în această chestiune, astăzi, Constanța ar fi avut un primar pe bune...Și competent. Vergil Chițac, ajuns parlamentar într-o noapte furtunoasă, rămâne în continuare moftul de suflet al lui Gabi Comănescu. Mai ales de când s-a auzit că vrea să-și facă partid!

Revin la cursul valutar agreat de domnul Comănescu- moneda japoneză YOK, din cauza căreia oamenii muncii au făcut ochii mici, mici de tot!
Dacă vor să facă economii, să învețe și ei să mănânce supa cu două bețe!
 
jooble.org