FESTIVISMUL LUI FĂGĂDĂU SAU GHICI CINE SUFLĂ ÎN LUMÂNĂRI ?

FESTIVISMUL LUI FĂGĂDĂU SAU GHICI CINE SUFLĂ ÎN LUMÂNĂRI ?(2791)


Înțeleg că pizzeria Sabroso, sancționată pentru neregulile găsite cu carul, exact carul care a nimerit cu oiștea-n gard, a fost redeschisă, cu tupeu, după doar câteva ore petrecute în afara circuitului comercial!

Smulgerea lacătului de pe ușă, același lacăt care simboliza cenzura grea și comunistă, a culminat cu momentul declanșării unei veritabile sărbători naționale!

Față de entuziasmul generat la Sabroso, celelalte revoluții nu mai au nici o semnificație istorică!
Patronul pizzeriei Sabroso s-a întors învingător pe un cal alb decapotabil precum una din mașinile de lux ale PMP-istului Claudiu Palaz.

Din cauza unei iluzii optice, s-a crezut, inițial, că patronul învingător ține în mâini capetele celor doi inspectori care au efectuat controlul.
Eroare. În realitate, erau două rațe congelate cu pene cu tot, inclusiv portocala din dotare!

Totuși, nu e de glumit. Aud că un individ din familia cuptorului cu plăcinte i-a promis multe lumânări șefului OPC care i-a pus cu botul pe labe!
Câtă generozitate! În fapt, ieșirea în decor a lumânărarului șef este o recunoaștere a faptului că cel vizat și-a făcut datoria așa cum se cuvine...

Măcar i-a răzbunat pe cei care s-au înverzit când și-au adus aminte ce au mâncat la cuptorul cu pricina...

Poate că, înainte de a aprinde lumânările, suflă în ele instituțiile abilitate să-i asigure protecție celui care și-a făcut datoria!

S-au aprovizionat oamenii de la Cuptorul cu plăcinte cu cantități suficiente de lumânări, dovadă că știau ce pun în farfuriile clienților!

Mă întorc la Sabroso, la momentul festiv...
Subit, inspectorii care au efectuat controlul au constatat că șeful de la Sabroso a făcut adevărate vrăji și a remediat toate deficiențele constatate!

Ca și patronul de la Cuptorul cu plăcinte, care, în ciuda dezastrului cu produse alimentare vechi de un an de zile, continuă să acționeze în forță!

E limpede că situația unităților de alimentație publică a fost scăpată de sub control, fiind la discreția unor indivizi lipsiți de scrupule!

Dacă ținem cont și de starea jalnică în care se găsesc foarte multe hoteluri, cu serviciile la pământ, în mod firesc, pe litoral ar fi trebuit lansat codul roșu de intervenție rapidă.

Cine să facă treaba asta? Ministrul Turismului, un firav poet? Domnia sa nu a fost în stare, în timpul crizei politice declanșate de PSD, să-și apere propria sa imagine în privința evaluării!

E drept, nici PSD Constanța, un partid cu prea mulți președinți și vicepreședinți, nu s-a deranjat să-l susțină...

Scăpat printre degete în noul guvern, ne așteptam să curețe litoralul de lepre! Dar poate că Mamaia și celelalte stațiuni se văd mai greu de la București...

E drept, ministrul nu e copt suficient... Coaptă e doar pâinea lui tăticu!

În situația dată, s-ar fi potrivit un Dan Matei Agathon, singurul personaj care a făcut ceva pentru turismul românesc...

Cum acționează primarul Făgădău?
Să nu-mi spuneți că puterile lui sunt limitate, că are simț gospodăresc, dar nu e lăsat să facă minunile promise în campania electorală, că vrea, dar îi lipsește cadrul instituțional etc.

Să fi pus domnul primar măcar de o reacție personală, așa cum procedează atunci când îl apără pe viceprimarul Babu! De când s-a abătut năpasta asupra litoralului, într-o vară care a debutat cu foarte mulți înecați în mare, am avut tot timpul sentimentul că suntem singuri!

Decebal Făgădău s-a dedicat festivismului de doi lei!
A abandonat linia impusă, cu ani în urmă, de Radu Mazăre, care avea și părți bune, și a început să copieze “țărănismele” lui Vrabie de la Medgidia, via Peștera!

Oare Decebal Făgădău nu realizează că orașul Constanța și Mamaia au decăzut dureros de mult?!!
Că turismul de calitate pierde teren în mandatul său?

De ce? Pentru că s-a așezat cu spatele în fața litoralului! Pentru că practică un festivism ieftin și păgubos. Se petrec tot felul de grozăvii,dar domnia sa nu vede și nu aude nimic!

Așteptam ca primarul nostru să ia atitudine măcar împotriva celor care au toate șansele să otrăvească localnicii și turiștii cu produsele lor expirate!

Să se revolte împotriva celor care îndrăznesc să ne amenințe voalat cu lumânări la căpătâi!
Sau poate că, din câte înțeleg, sunt lumânările de la PSD rămase din perioada în care viceprimarul Babu obișnuia să lase străzile Constanței în beznă!

Unde e Corina Martin, salvatoarea din naștere a litoralului românesc?
O tot văd pe la diverse mese festive. E sigură că, după ce mănâncă tot ce i se oferă din abundență, e totul ok ?

Acum era momentul să ne facă dovada practică a discursurilor sale despre cel mai vechi subiect al existenței sale: relansarea turismului de pe litoralul românesc!

La căpătâiul căruia, în fiecare vară, mai punem câte o lumânare!
jooble.org