CARAVANA  TRECE !

CARAVANA TRECE !(10625)


 Îmi propun de mai mult timp să-mi dau cu părerea, ,,prietenii" nu puțini ar spune să ,,dau cu bâta în baltă", despre ce se mai întâmplă pe la noi, adică şi dă-i şi luptă, şi dă-i şi luptă..

Nu-ți mai trebuie duşmani sau opoziție pentru că te lupți în interiorul propriului partid şi asta, la mintea cocoşului, sub ploaia DNA şi nu care cumva să credeți că de grija bietului cetățean. Promit mult, dau cam cât cade printre degete şi speră că poate prostesc mulțimea şi ambasada SUA să nu observe cum urnesc Codru-ța din poziția ei şi aduc un Dorneanu fidel cauzei. Sforarii ăştia au întârziat cu 50 de ani la întâlnirea cu politica noastră, dar sunt convins că nici ,,cizmarul" n-ar fi avut nădejde în ei!

Ne lăudăm cu creştere economică bazată doar pe consum de produse importate, nu se construieşte 1m de autostradă nici măcar sub amenințarea retragerii Renault şi Ford, sabia legendară e deasupra cefei cu avizul repetării situației Greciei de acum câțiva ani şi Dragnea cu ai lui ne mint privind în cameră. Am zis de Grecia dar sunt sigur că în cazul unui indigo , Germania n-ar mai fi aşa săritoare indiferent de naționalitatea preşedintelui nostru.

Urmăresc zilnic presa, părerea care va să zică a celor de specialitate, şi mă minunez de cum îi înclină interesele. Dacă la Cristoiu am aruncat totul pe o alterare neurologică accelerată, la satanicul Chireac n-am ştiut inițial cum să interpretez aria prohodului PSD!?! La câteva zile de decantare -zic eu- vin cu o părere inedită. În privata A3 se pregăteşte eliberarea triumfală a varanului care, puțin probabil, să rămână doar spectator la câte polițe are de plătit. Chiar cu interdicția de implicare directă, sigur găseşte el agricultori destoinici ca Dan Constantin să înființeze un nou partid, poate neo-umanist sau jilav-umanist, cu care să revină ,,soluția imorală"...

Pentru a atinge acest scop are nevoie ca întregul lan de grâu să fie culcat ca varanul să poată avea o perspectivă, dar să şi poată fi văzut cât de amenințător este. Pentru asta Chireac, Ciuvică, Gâdea sau Badea asudă din greu şi cred că nici pentru mulți bani, pentru că la cum şi cât miros n-ar mai fi multe televiziuni să-i primească!

Dragnea e cam în corzi şi după revolta preşului Grindeanu, întărâtat de un octan prea ridicat al combustibilului zilnic, Tudose îi întoarce spatele; am detonat mămăliga şi gata criza şi cu ei şi fără ei. Dacă noul prim ministru zice că (copierea) doctoratul dumnealui a fost doar un hobby poate, tot la caterincă, ne scapă şi de hamster !

Despre problemele locale n-aş şti cu ce să încep pentru că totul e în cădere liberă, situație ce mă face zilnic să-mi fie tot mai ruşine că sunt constănțean...Să încercăm câteva notițe strict punctuale!

Aşa cum anticipam, refacerea bulevardului Tomis a încetat încă de anul trecut şi se pare că bariera Constanței e la bulevardul Mamaia!? Nu se reface nici Cazinoul, nici Ştefan cel Mare, nu se construieşte nici sală polivalentă, nici spital zonal, nu ne interesează parcările, nu se stimulează educația, cultura sau sănătatea.

Vă rog mergeți în parcul de la hotelul Rex din Mamaia şi vedeți HAL de spațiu verde . De ce compania de casă nu pune şi aici un panou cu firma care a amenajat, pe câți bani şi cum întreține aşa spectaculos locul?

Este imposibil să nu ajungi tu însuți sau ca aparținător al cuiva la spitalul județean; vocabularul limbii române e sărac pentru a descrie situația reală.

Țin minte înainte de preluarea britanico-indiană a Combinatului siderurgic Galați, prin externalizarea tuturor serviciilor conexe, se ajunsese la prăbuşirea acestuia. Privit prin rotire la 180° , ieri auzeam că GFR a depăşit CFR marfă la cifra de afaceri folosind totuşi un număr mult mai mic de salariați şi având toate sectoarele sub aceeaşi umbrelă. Se pare că la noi în țară nu se adaptează externalizarea serviciilor şi de aceea pun în discuția consiliului local şi a conducerii spitalului județean oportunitatea întoarcerii anumitor sectoare. La primărie curățenia şi întreținerea stradală, spațiile verzi sau semaforizarea, iar la spital refacerea sectoarelor de bucătărie, spălătorie sau pază. Cu siguranță economiile ar fi imense în interesul nostru al tuturor!

Dar câinii latră , caravana trece! Măcar de n-ar fi cortegiu funerar !
 
jooble.org