LA MUNCĂ, TOVARĂȘI !

LA MUNCĂ, TOVARĂȘI !(2519)


În ziua în care s-a constatat, e drept, ca în bancurile cu proști, dispariția din țară a lui Sebastian Ghiță, s-a declanșat o veritabilă furtună!

Mă rog, plângăcioase cum le știm, instituțiile statului, trezite din somnul lor în cizme, au început să se acuze reciproc de indolență și lipsă de profesionalism.

Dintre toate disputele pe această temă, cel mai aprig cu putință s-a dovedit a fi clinciul dialectic dintre Laura Kovesi și Poliție, instituției din urmă reproșându-i-se dormitul în bocanci!

Adevărul este că Sebastian Ghiță s-a jucat cu instituțiile statului precum șoarecele cu pisica! Toate cele ce au urmat după părăsirea României și stabilirea sa în Serbia, adică exact sub mustățile motanului, țin de cascadorii râsului!

Ca și opera de trei parale numită “Extrădarea”, în regia noului ministru al Justiției. Practic, dorința oamenilor de bună credință care doresc să-l vadă pe Ghiță în țară, ca să termine ce a început, a fost omorâtă din fașă!

După cum am menționat în toate materialele noastre scrise pe această temă, sistemul a avut și are interesul să-l țină pe Ghiță cât mai departe de România...

Practic, nici Ghiță nu mai este mistuit de acea înverșunare cu care, chipurile, se lupta cu binomul!

Acum, după evenimentele derulate la București, doar Ghiță mai lipsește din ecuație!

În primul rând, cei care o apără pe doamna Kovesi, ambasade etc., nu au nici un interes ca Ghiță, extrădat în timp util, să tulbure din nou apele. Deocamdată, gruparea respectivă are nevoie de timp și liniște ca să o extragă din ecuație pe șefa DNA.
Extrădarea lui Ghiță ar pica exact pe invers...

După ce a căzut la pace cu pesediștii, președintele Iohannis și-a nuanțat și poziția față de scandalul izbucnit la DNA. În ton cu directivele trasate de americani, e de partea Laurei Kovesi, manifestându-și deschis entuziasmul...

Pe fondul acestei unanimități fără de margini, inclusiv cu miniștrii lui Dragnea, extrădarea lui Ghiță nu ar face decât să strice armonia prezidențială!
Când spun armonie, îmi aduc aminte de replica unui actor de comedie: “Aer, apă, soare, mare, munte...”

În numele cărui sacrificiu suprem ar trebui președintele să-și strice vacanța de vară?

Totuși, să recunoaștem, în mediul autohton, Ghiță rămâne un factor perturbator...

Revederea cu Ghiță nu reprezintă un motiv de bucurie nici pentru generalul Coldea. În primul rând, că nu e vremea culesului de vie în podgoriile lui Ghiță.

La Chilia, în port, sezonul de pescuit rămâne sub semnul întrebării. Cu sau fără lăutari? Procurorul portocală nu are chef să dea cu subsemnatul. Decât în situația în care l-ar presa prezența lui Ghiță în coasta sa...

Nici generalului Oprea nu-i pică bine un extrădat lângă el. Dacă Ghiță are lista completă a tuturor celor care au participat la cina cea de taină din sufrageria sa!

Și, pe urmă, cui îi mai arde de tenis de cîmp pe căldura asta? Concluzia finală? Sebastian Ghiță îi încurcă până și pe susținătorii săi!

Când președintele a dat azimutul pe care l-a dat, arătându-ne clar încotro ne îndreptăm, mai are vreun rost să te bați cu morile de vânt!

Miza fiecăruia dintre cei care decid soarta țării și a noastră implicit este la vedere.

Președintele Iohannis - încă un mandat la Cotroceni, indiferent cu cine trebuie să se facă frate, Liviu Dragnea - libertate și continuitate în politică în postura conducătorului suprem, Kovesi - imunitate și recunoaștere internațională ca luptătoare neînfricată împotriva corupției.

Și Ghiță ? Ca și Elan, un cetățean imun la extrădare, indiferent în ce parte a lumii s-ar afla.

În rest?  La muncă, tovarăși! 
jooble.org