KOVESI ȘI AMERICA TUTUROR POSIBILITĂȚILOR

KOVESI ȘI AMERICA TUTUROR POSIBILITĂȚILOR(2025)


Dacă a fost marți, a fost America!

Marți, de ziua Americii, Laura Kovesi a obținut o victorie netă împotriva adversarilor săi!

Care adversari, fie vorba între noi, au ignorat câteva elemente potrivnice dumnealor.

Ne aflam într-o zi de marți și era ziua Americii, ceea ce, chiar dacă spun că nu sunt superstițioși, ar fi trebuit să îi pună pe gânduri...

Dacă nu ziua de marți, măcar faptul că ambasadorul SUA la București se afla în vizită de curtoazie la noul premier al României!

Sigur, o banală coincidență! Ca și în cazul vizitei de lucru efectuate de ambasadorul SUA ministrului Justiției.

Tot coincidență? Nu. În cazul grupării Kovesi, marțea nu este o zi cu ghinion. Este ziua Americii! 

Cert este că, după plecarea demnitarului american, raportul ministrului Justiției a intrat la apă și a rămas fără concluziile potrivite, situație care l-a determinat să improvizeze un final lamentabil.

În ton cu aceste coincidențe americănești, a ieșit la rampă și președintele Iohannis, care a declarat scurt pe doi că nu se pune, sub nici o formă în discuție posibilitatea ca doamna Kovesi să fie suspendată din funcție...

De ce? La această întrebare ne răspunde tot domnul președinte, care afirmă negru pe alb, pot să spun așa?, că este foarte mulțumit de activitatea DNA!

Ce poți să zici chiar de ziua Americii!
Nu se întâmplă în fiecare an să fii primit cu fursecuri la Casa Albă!

Personal, nu mă deranjează că ne dăm după americani, dar până la treburile noastre interne. Ori, zic, doamna Kovesi e o treabă internă...

Cu o directivă Trump în coasta comună a instituțiilor abilitate să intervină, era de așteptat ca nimeni să nu-i sufle în ciorbă doamnei Kovesi...

Ceea ce s-a și întâmplat!
Cu un sânge rece adecvat momentelor decisive de luptă, pentru că nu pot spune instalație, șefa DNA a executat doi procurori dintr-o lovitură!

Noroc cu obligativitatea folosirii ghilimelelor din dotare, pentru că, altfel, ar fi ieșit un măcel în toată regula și pe bune!

Dar, chiar și așa, precum motanul Trilă, doamna Kovesi nu a avut de ei milă! A trecut cu tancul cu șenile peste cei doi procurori!

În fața unei demonstrații în forță, cu susținerea morală a instituțiilor menționate mai sus, ceilalți contestatari au încremenit în front.

După care Kovesi a tunat și a fulgerat: “Nu demisionez! Nu am de ce să-mi dau demisia!”

Au făcut și alții aproape la fel, dar, în cele din urmă, într-un final rapid, au început să se smiorcăie...

Rar mi-a fost dat să văd o femeie atât de tenace, luptătoare de lungă durată și neînfricată!
Culmea, singură în fața tuturor, dar apărată de ziua de marți!

Nu știu dacă încalcă sau nu legea, nu știu dacă povestea cu susținerea sa de către alte forțe internaționale este reală, dar atâta curaj nebun nu am întâlnit la nimeni!

Kovesi nu se bate cu o armată imaginară formată din cei care au acumulat diverse nemulțumiri, ci încearcă să facă față unui val uriaș de ură.

Deși, numeric vorbind, sunt mai mulți cei care o detestă, șefa DNA nu cedează presiunilor la care este supusă.

Cum am mai scris, sunt convins că mai are mulți ași în mânecă...

Dacă a făcut, cum se spune, dosare unor indivizi, sunt sigur că nu le-a făcut de capul ei. Poate că este bine ca, în aceste zile, să fim atenți la cei care strigă “Hoții”...

Oricum, Kovesi e greu de dat jos de pe soclu. Nu se poate să nu existe un mediator capabil să rezolve această criză.

Depinde și de oferta celor care vor un nou DNA, dar fără ziua de marți în frunte, adică America tuturor posibilităților.
 
jooble.org