ÎN CAZ  DE CONTROL, IUTE  DE PICIOR!

ÎN CAZ DE CONTROL, IUTE DE PICIOR!(3989)


La noi, în ce privește mobilitatea și reacția instituțiilor statului, e greu până le urnești din loc, după aceea, culmea, nu le mai oprești!

Exact asta se întâmplă, în aceste zile, cu cei de la Protecția Consumatorului!

Fac o paranteză, pentru că nu mă pot abține. Descinderea de la “Cuptorul cu plăcinte” , din stațiunea Mamaia, cred că a fost provocată de o eroare, pentru că, se știe, patronul unității, plăcintar cu vechi ștate în Constanța, nu prea dă nimănui socoteală!

De altfel, după controlul care a scos la iveală produse alimentare vechi de peste un an de zile, a acționat în forță, a rupt sigiliile și a evacuat o parte din dovezile compromițătoare!

Trecem peste aspectele mărunte privind respectarea legii în condițiile prezentate mai sus. Dacă nu te bazezi pe niște relații sus-puse, atunci, întreb, cât tupeu poți să ai în tine ca să-ți confiști singur marfa compromițătoare?

Ca să ce? Ca să falsifici realitatea și să compromiți echipa care a efectuat controlul!

Este evident faptul că, în lipsa probelor doveditoare, acuzele inspectorilor nu mai fac doi bani! Și, în acest fel, acțiunea acestora, lăudabilă până la un punct, este discreditată...

Ecuația e simplă. Patronul de la “Cuptorul cu plăcinte” devine Alba ca Zăpada, ceea ce înseamnă chiar mai mult decât era...

În schimb, cei șapte inspectori se transformă în cei șapte pitici! Curând, dacă dispar toate alimentele împuțite, ar putea ajunge viitori prestatori de muncă în folosul patronului și a cuptorului său!

Dacă tot am căzut în patima plăcintelor, mă mistuie și pe mine o întrebare. Fiind vorba de cantități foarte mari de deșeuri alimentare, pentru că la peste 40 de grade afară nu le mai pot spune produse proaspete, mă refer la cele scoase blat din unitate, întreb, unde au fost ele depozitate sau, eventual, distruse, dacă l-a lăsat inima pe patron să procedeze astfel...

Dispune domnia sa de vreo groapă ecologică? Este autorizat să le incinereze la marginea drumului, în pădure sau aiurea în tramvai, că doar nu le-o fi pus în frigiderele personale de acasă, după metoda Abramburicăi!

Din păcate, cei care efectuează astfel de verificări se încurcă singuri în tot felul de chichițe birocratice!

Practic, până la finalizarea controlului, sunt la mâna celor surprinși în offsaid, fiind obligați să lase marfa confiscată pe loc!

Normal că, în aceste condiții, patronul rupe sigiliile și își continuă nestingherit activitatea!

În plus, trebuie să fie și foarte bine pregătiți fizic. Un individ, care a fost prins cu o jumătate de tonă de calcan împuțit, a lăsat totul baltă, deși calcanul este un pește de mare costisitor, și a luat-o la fugă!

A luat un start așa de bun, încât, inspectorii l-au prins abia a doua zi cu sprijinul Poliției, care a transformat traseul simplu într-unul cu obstacole.

În cazul produselor stricate, fuga e bănoasă pentru cei care practică un comerț criminal și nesănătoasă pentru clienții momiți cu astfel de delicatese.

A lipsit foarte puțin ca,la Mangalia, să se înregistreze primele victime ale unei toxiinfecții în masă! Deși unii au încercat să bagatelizeze cazul, situația putea deveni mai mult decât dramatică, fiind vorba de copii!

Din fericire, cei care (doar) s-au îmbolnăvit, au avut stomacul mai tare decât Unitatea nr.1 de la Centrala Nucleară Cernavodă!

Episodul de la o pensiune din Mangalia s-a derulat în toiul scandalului declanșat la “Cuptorul cu plăcinte”!

Cu alte cuvinte, cei de la unitatea din Mangalia, în loc să ia măsuri suplimentare de protecție, și-au văzut liniștiți de treaba lor, mizând pesemne pe iuțeala de picior a șefilor dumnealor!

În caz de control, iute de picior!  
jooble.org