Traseul Constanța-Năvodari-Mamaia-Lumina necesar, cu garanția unui transport public eficient

Traseul Constanța-Năvodari-Mamaia-Lumina necesar, cu garanția unui transport public eficient(2258)


Consilierii județeni ai Partidului Național Liberal au propus, în ședința de astăzi a Consiliului Județean Constanța, un set de amendamente la proiectul care modifică Programul de transport public pe curse regulate, prin introducerea unui nou traseu pe ruta Constanța-Năvodari-Mamaia-Lumina.

Consilierii județeni liberali sunt absolut de acord cu înființarea unui nou traseu pe ruta Constanța-Năvodari-Mamaia-Lumina, acesta urmând să încurajeze competiția și să descurajez semi-monopolul firmelor de transport. Prin urmare, pasagerul este cel care va avea de câștigat.

Consilierul județean liberal George Niculescu, în calitate de membru al Comisiei pentru Investiții, Patrimoniu și Infrastructură din Consiliul Județean Constanța, a adus un set de amendamente la proiectul propus, în sensul determinării unor condiții clare de calitate pentru serviciul de transport public. Astfel, grupul PNL din Consiliul Județean Constanța susține că încă din faza de proiect de hotărâre, CJC trebuie să își asume responsabilitatea și să lămurească trei aspecte: care sunt stațiile pe acest traseu, care este frecvența la care vor ajunge autobuzele în stații și care este numărul de locuri minim pe care îl permitem pentru aceste autobuze.

În acest sens, s-a propus chiar o dezbatere transparentă cu primarii comunităților care vor fi deservite de acest traseu, pentru a decide, în mod clar, care este cea mai bună soluție pentru pasageri.

În consecință, consilierii județeni ai Partidului Național Liberal s-au abținut de la votul acestui proiect, cu mențiunea că amendamentele propuse de consilierul liberal George Niculescu nu au fost luate în considerare de Comisia pentru Investiții, Patrimoniu și Infrastructură.

Considerăm că „de principiu” toate lucrurile arată bine, dar ceea ce contează foarte mult, mai ales în această speță, sunt detaliile. Nu ne putem asuma un proiect punând „carul înaintea boilor”, cu riscul de a oferi premisele unui traseu nou, fără niciun fel de control asupra utilității, funcționalității și standardelor de calitate pentru pasageri.

 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri