Susținem dezvoltarea rețelei de apă și canalizare în județ, cu transparență și respectarea legislației

Susținem dezvoltarea rețelei de apă și canalizare în județ, cu transparență și respectarea legislației(1734)


Grupul consilierilor județeni ai Partidului Național Liberal va vota, în ședința de astăzi a Consiliului Județean Constanța, pentru noua variantă a hotărârii CJC prin care se oferă companiei RAJA S.A. posibilitatea să deruleze „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată” pentru următorii ani, prin punerea la dispoziție a unor terenuri aflate în domeniul public al județului.

Apreciem deschiderea și transparența de care S.C. RAJA S.A. a dat dovadă în ultimele săptămâni. De asemenea, observăm că atât S.C. RAJA S.A., cât și președintele CJC Horia Țuțuianu - inițiatorul proiectului - au ținut cont de analiza de oportunitate și legalitate a experților PNL Constanța, transmisă prin scrisoare deschisă atât Consiliului Județean Constanța, cât și mass-media locală.

Chiar dacă ceea ce a cerut PNL Constanța - posibilitatea ca CJC să primească la buget un plus de venituri din partea RAJA - nu s-a concretizat nici până în prezent, considerăm totuși că ne îndreptăm în direcția corectă. Reiterăm faptul că nu ne vom opune niciodată unui proiect care aduce fonduri europene în județul Constanța și care, în același timp, dezvoltă infrastructura de utilități la nivelul localităților constănțene.

Remarcăm însă faptul că problemele în gestionarea infrastructurii de apă și canalizare din județ rămân actuale: constănțenii plătesc cel mai mare preț din România la facturile pentru apă și canalizare, serviciile S.C. RAJA S.A. sunt încă departe de ce ar putea să fie, iar calitatea apei nu este încă acolo unde și-ar dori plătitorii de facturi din acest județ. Cu siguranță în perioada următoare trebuie să fim foarte atenți la orice soluție am putea găsi pentru a remedia această stare de fapt, în interesul constănțenilor.

 
jooble.org