Tenis - Eastbourne (Anglia). Meciurile din turul secund ale româncelor Halep, Niculescu și Cîrstea au fost amânate, din cauza ploii

Tenis - Eastbourne (Anglia). Meciurile din turul secund ale româncelor Halep, Niculescu și Cîrstea au fost amânate, din cauza ploii(3730)


Avem trei (3) ROMÂNCE, în turul doi ("șaisprezecimi-de-finală", pe "tabloul principal" de simplu, în turneul de tenis-de-camp, pe IARBA (cea mai rapidă suprafață de joc !), "Aegon International" (categoria valorică: "W.T.A. Premier"), de la EASTBOURNE (Sudul Angliei, Devonshire): SIMONA HALEP, MONICA NICULESCU si SORANA CIRSTEA.
MONICA NICULESCU joacă și în proba de dublu.

Hai, Simona ! Hai, Monica ! Hai, Sorana ! HAI, ROMANIA !!!

Meciurile din turul doi, al probei de simplu, al celor trei ROMÂNCE au fost... AMÂNATE, pentru miercuri - 28 iunie, la fel ca toate partidele programate marți, după prânz.
Problema este că... și miercuri se anunță ploaie la Eastbourne !

SIMONA HALEP (25 de ani, 2 W.T.A., "favorită" nr. 2) debutează direct în turul doi, cu Ying Ying Duan (R.P. Chineză, 64 W.T.A., venită din "calificări"), care a eliminat-o pe Christina McHale (S.U.A.).
Meciul a fost oprit la scorul de 1-2 (CONSTĂNȚEANCA a apucat să realizeze "re-break" !), în jurul orei 13.15.
Simona Halep a declarat, pentru "site"-ul wtatennis.com: " Sunt pregatită de un nou start. Încă mă gândesc la Paris !... Sunt relaxată, pregătită de un nou început ! Sunt în continuare supărată pe eșecul de la Paris, dar e ceva normal... Și acum, când merg la culcare, mă gândesc la acel meci, dar asta mă ține și mai motivată. Ar fi trebuit să lovesc tare returul pe serviciul al doilea, la 3-0 în setul secund. Să risc... Dar n-am făcut-o... Asta mă termină !
Sunt aproape de locul 1, dar, în același timp,... departe ! Trebuie să iau meci cu meci și să câștig... Ar fi ceva foarte important pentru mine, cu siguranta îmi doresc asta ! "

MONICA NICULESCU (29 de ani, 51 W.T.A.) o întâlnește, în runda a doua, pe Țvetana Pironkova (Bulgaria, 149 W.T.A.), care, deși a... pierdut în primul tur, continuă, în calitate de... "lucky loser", din cauza "forfeit"-ului cehoaicei Petra Kvitova (13 W.T.A.), cea care a câștigat, săptămâna trecută, un alt turneu pe iarbă, tot din categoria "Premier", la Birmingham !
Slătineanca (ca origine, acum locuind în București) a produs cea mai mare supriză, în prima zi a turneului, eliminând-o pe veterana (35 de ani !) Mirjana Lucic-Baroni (Croația, 24 W.T.A.): 6-4, 5-7, 7-5, după o partidă dramatică, "maraton", de... 2 ore și 20 de minute ! Românca a câștigat primul set cu 6-4. Niculescu a reușit repede "break"-ul și în setul secund, în care s-a distanțat la... 5-2 ! A urmat, însă, o revenire de senzație a jucătoarei croate, care a câștigat... cinci "game"-uri consecutive și a trimis meciul în "decisiv". Condusă cu... 3-5, românca nu a abandonat lupta. Niculescu a... salvat și o minge de meci şi s-a impus, în final, cu 7-5 !

SORANA CÎRSTEA (27 de ani, 62 W.T.A, venită din "calificări") joacă, în manșa secundă, împotriva sportivei Johanna Konta (Marea Britanie, 7 W.T.A.; "cap-de-serie" nr. 5).
Sorana Cîrstea a ratat calificarea pe tabloul principal al turneului WTA de categorie Premier de la Eastbourne.
Românca a fost învinsă, în ultimul tur al "calificărilor", de Su-Wei Hsieh (Taiwan/Taipei, 115 W.T.A., scor: 6-7 (3), 1-6, dar a fost admisă mai departe, ca "lucky loser", în urma unui "forfeit".
În primul tur de pe "tabloul principal", târgovișteanca a trecut de Katerina Siniakova (Cehia, 21 de ani, 39 W.T.A.), cu: 6-3, 6-2, în doar o oră de joc.
Cîrstea şi Konta au mai jucat una împotriva celeilalte în primăvara acestui an, în duelul de "Fed Cup" dintre România şi Marea Britanie, care a avut loc la Constanţa/Mamaia.
În timpul meciului dintre cele două s-au petrecut incidentele care l-au avut în prim-plan pe Ilie Năstase. Căpitanul-nejucător al echipei de "Fed Cup" a României le-a insultat pe componentele echipei britanice, iar Johanna Konta a părărsit terenul, plângând. Johanna Konta s-a impus, atunci, în două seturi: 6-2, 6-3.

La dublu, MONICA NICULESCU va juca alături de taiwaneza Hao-Ching Chan, adversarele din primul tur fiind Timea Babos (Ungaria) și Andrea Hlavackova (Cehia), favoritele numarul trei.
jooble.org