LA  MANGALIA, NODURI ÎN PAPURĂ CONTRA URECHII DE ELEFANT

LA MANGALIA, NODURI ÎN PAPURĂ CONTRA URECHII DE ELEFANT(5076)


Zanfir Iorguș s-a pus singur în fruntea opoziției locale, una imaginară, desigur, și tulbură din nou apele în Mangalia!

De data aceasta, cu bățul, pentru că recuzita sa nu mai cuprinde goarna cu care își chema ortacii la luptă și trăistuța cu daruri pentru toți.

Ținta sa, Primăria Mangalia, instituție unde, după ani de domnie, intră doar cu bon de ordine! Cu condiția ca și dânsul să fie tratat ca simplu cetățean...

Nu cred că este deloc confortabil pentru Iorguș ca, după mai multe mandate de primar și unul de parlamentar, să privească Primăria de pe trotuar!

Desigur, când vine vorba despre administrarea unui oraș ca Mangalia, este imposibil să nu găsești și minusuri sau restanțe în activitatea acesteia. Mai ales când te ia la puricat un personaj în cunoștință de cauză!

Ori, fie vorba între noi, dacă se caută noduri în papură, atunci, Zanfir Iorguș este omul potrivit.

De la aceste repere pleacă inițiativa fostului primar de a organiza un referendum împotriva actualului primar.

Inițiativa nu este nouă. A mai existat o astfel de tentativă, tot cu Iorguș în frunte, dar a eșuat din start.

Neîmpăcat cu gândul că a rămas în afara marilor jocuri politice, cu mize pe măsură, domnul Iorguș forțează oarecum relansarea sa, într-o perioadă în care se vorbea că ar fi început o viață nouă în America!

Un american la referendumul din Mangalia!

Șansele lui Iorguș depind de atitudinea adversarului său. Dacă liberalul Radu s-a culcat pe o ureche, ignorând pe cine are în coaste, pot să-i spun încă de pe acum că a comis o greșeală fatală, pentru că fostul primar știe cum să-și atragă de partea sa electoratul...

Zanfir Iorguș a trecut prin toate fazele politichiei, de la șef de gară, dacă ar fi fost “cheferist”, până la director pe țară.

A început ca băiat de mingi la PSD, formula veche a actualului partid de guvernământ, dar, într-o noapte, și-a forțat norocul, trecând la PNȚCD!

De la “Internaționala” a-III-a, cântată cu năduf, la ritmurile de jazz ale capitalismului, nu a fost decât un pas...

Azi pesedist, mâine capitalist! Așa suna, la momentul respectiv, lozinca de serviciu, prima dintr-un lung șir de astfel de lozinci, pe care Iorguș le-a valorificat în beneficiul imaginii sale ori de câte ori a schimbat o orânduire cu alta.

Bruma de experiență acumulată în anii copilăriei sale, perioadă în care frica păzea bostana, l-a ajutat să învețe singur să țină doi pepeni într-o mână, șmecherie care i-a fost de mare folos în politică...

Cu doi pepeni într-o mână, dintre care unul galben pentru țărăniști, a ajuns primarul Mangaliei.
Tot schimbând pepenii dintr-o mână în alta, printr-un exercițiu care i-a lăsat pe toți cu gura căscată, a trecut pe neobservate pe la mai multe partide, într-o perioadă în care traseismul politic era în floare!

A fost primul politician contemporan care a demonstrat că în politică pământul este rotund.
A plecat de la PSD, înaintașul lui PDSR, și a ajuns tot la PSD, dar, într-un final previzibil, nu a mai ținut figura cu pepenii, chiar dacă prietenul său, domnul Moroianu, a încercat să-l ajute să-i care cu sprijinul ALDE de la Mangalia.

Vine o vreme când și pistolarilor celebri începe să le tremure dreapta de bază, în condițiile în care stânga continuă să dețină supremația.

Se părea că a înțeles și domnul Zanfir acest lucru, după o perioadă în care, trebuie să recunosc, s-a numărat printre cei mai buni politicieni din județ. 

Mai ales că domnia sa a reușit performanța ca, după o lungă carieră politică, să ajungă la capătul pistei cu dosarul personal curat!

Toate relatările presei despre afaceri cu terenuri, păduri etc., înțeleg că s-au dovedit a fi simple povestiri științifico-fantastice.

Cu o bibliografie imaculată, Zanfir Iorguș ar putea reveni pe scena politică. Există și o condiție de bază.

Să fie asumat de un partid serios.
ALDE ? Nici chiar așa!

Disputa dintre căutătorul de noduri în papură și urechea de elefant e ca tichia de mărgăritar.
 
jooble.org