Înțelegerea PSD-UDMR ne-ar fi aruncat în haos

Înțelegerea PSD-UDMR ne-ar fi aruncat în haos(2178)


George Muhscină: Am trecut foarte aproape de un haos administrativ în Constanța. Înțelegerea inițială PSD-UDMR ne-ar fi obligat să regândim administrația publică în tot județul, cu costuri greu de estimat și niciun fel de beneficiu real

Președintele organizației municipale Constanța a Partidului Național Liberal, consilierul județean George Muhscină, susține că „înțelegerea inițială între PSD și UDMR pentru modificarea legii 215/2001 în regim de urgență, în sensul obligării autorităților publice locale de a comunica în limba maternă cu reprezentanții minorităților naționale ar fi pus autoritățile locale constănțene într-o mare încurcătură”.

„Lucrurile se schimbă de la o zi la alta. Dimineață am înțeles că PSD susține proiectul de modificare a legii 215/2001 privind administrația publică locală, inițiat de către UDMR. Dacă studiați proiectul veți descoperi că în Constanța avem localități care ar fi obligate să-și schimbe modul de funcționare și comunicare cu minoritățile naționale. Oare Consiliul Județean Constanța și administrațiile locale ar fi fost pregătite să aplice această lege? Să angajeze oameni care vorbesc și scriu în toate limbile materne ale minorităților reprezentative? Să pună denumiri alternative la străzi și indicatoare?”, a întrebat George Muhscină.

Acesta consideră că „pentru cei mai mulți dintre dobrogeni diversitatea etnică este ceea ce ne unește, nu ceea ce ne separă. Poate acest mesaj va avea un ecou și la București unde interesul politic al momentului introduce falii greu de sudat între români și minorități”.

Momentan este neclar dacă proiectul va avea sau nu susținere din partea socialiștilor. Mai sunt totuși câteva zeci de ore până la moțiunea PSD vs. PSD de mâine. După câte am văzut, orice este posibil. Un lucru este cert: după acest episod, PSD pierde iremediabil încrederea românilor”, a conchis președintele organizației municipale PNL Constanța George Muhscină.
 
jooble.org