Lista persoanelor juridice respinse din Programul Rabla a fost publicată

Lista persoanelor juridice respinse din Programul Rabla a fost publicată(2386)


Administrația Fondului pentru Mediu a publicat pe site-ul instituției, în data de 13 iunie 2017, primele liste cu persoanele juridice care nu au îndeplinit condiții de formă în cadrul Programelor Rabla și Rabla Plus.

Aceste persoane juridice beneficiază de procedura nou introdusă în ghidurile de finanțare, prin care se pot îndrepta, în termen de 10 zile lucrătoare de la publicare, motivele de formă care au condus la propunerea respingerii cererii de finanțare.

În vederea remedierii motivelor de respingere care țin de formă, solicitanții vor trimite documentele necesare completării/clarificării, numai în plic sigilat, la registratura Administrației Fondului pentru Mediu, o singură dată pentru același dosar, până la data de 27 iunie 2017, inclusiv.

În perioada imediat următoare, Administrația Fondului pentru Mediu va publica listele cu persoanele juridice respinse pentru motive de fond care vor avea posibilitatea să depună contestații conform ghidurilor de finanțare sau să depună un nou dosar în cadrul sesiunilor deschise aferente Programelor Rabla și Rabla Plus până la data de 29 septembrie 2017.

De asemenea, vor fi publicate listele cu persoanele juridice acceptate în cadrul Programelor Rabla și Rabla Plus, după ce acestea vor fi aprobate în cadrul ședinței Comitetului de Avizare.

 

În anul 2017, Programul Rabla Clasic are alocat un buget de 180 milioane lei, iar Programul Rabla Plus beneficiază de un buget de 45 milioane lei.

Pentru Programul Rabla Clasic, cuantumul primei de casare este de 6.500 lei și se acordă pentru autovehiculul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 130 g CO2/km. La prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1.000 lei care se acordă la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 98 g CO2/km în regim de funcţionare mixt și/sau un ecobonus în valoare de 1.700 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid.

În cadrul Programului Rabla Plus, se acordă un ecotichet de 45.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric sau 20.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid plug-in cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 50 g/km.

Prima de casare oferită în cadrul Programului Rabla Clasic se poate cumula cu ecotichetul prevăzut de Programul Rabla Plus. În cazul în care solicitantul casează o mașină mai veche de 8 ani și decide să achiziționeze un autovehicul nou electric, beneficiază atât de prima de casare de 6.500 lei, cât și de ecotichetul de 45.000 lei, iar dacă optează pentru un autovehicul electric hibrid plug-in va primi prima de casare de 6.500 lei și ecotichetul de 20.000 lei.
jooble.org