Astăzi, este condus pe ultimul drum Maestrul CORNELIU STROE !

Astăzi, este condus pe ultimul drum Maestrul CORNELIU STROE !(3420)


DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCĂ, în pace !!!

Încă o dată: SINCERE CONDOLEANȚE, familiei și numeroșilor săi prieteni !

Roxana Stroe, fiica Maestrului CORNELIU STROE, marele percuționist, de "jazz" și "blues", a anunţat, pe reţeaua de socializare "Facebook", când și unde va avea loc ceremonia funerară, pentru celebrul și îndrăgitul său tată, decedat în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma unui infarct:

Pentru cei care vor să-l conducă pe tatăl meu pe ultimul drum, înmormântarea va avea loc mâine (N.n.: marți - 13 iunie), de la ora 14.00 la Biserica "Sf. Ioachim şi Ana" (zona stadionului de pe strada Badea Cârţan), din Constanța " !

 

Muzicianul (percuționist) CONSTĂNȚEAN , de "jazz" și "blues", CORNELIU STROE a decedat, la vârsta de 67 de ani, în urma unui (nou !...) infarct, în noaptea de sâmbătă spre duminică.
Corneliu Stroe s-a născut pe 22 octombrie 1949, la Bucureşti.
A fost unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi percuţionişti din România.
Copilăria şi adolescenţa le-a petrecut în Ardeal, la Mediaş (de aceea a și fost, după 1990, la Constanța, unul dintre membrii de bază ai... "Clubului Ardelenilor" !), unde şi-a început şi cariera muzicală, alături de diferite trupe locale, înainte de a se alătura proiectului muzical "Orfeus".
Între anii 1981 şi 2008, a făcut parte din trupa "Creativ(e)", alături de un alt constănțean, și el nume de referinţă al "jazz"-ului românesc: Harry Tavitian.
Împreună, artiştii s-au remarcat, de-a lungul deceniilor, la importante concerte, gale și festivaluri de profil, la: Sibiu, Galaţi, Ploieşti, București, Costinești etc.
În 1986, a fost membru fondator, împreună cu A.G. Weinberger, Harry Tavitian, Cătălin Rotaru a primei formații de "blues" (exclusiv !) din România, "The Transilvanian Blues Community".
În anii 2000, cu alți doi constănțeni, Stelu Enache și Mircea Cazan, au pus bazele "Aromanian Ethno Band".
A fost membru în formația "Balcano Live", a lui Ovidiu Lipan - “Țăndărică",
De-a lungul anilor a colaborat și cu mulți alți artiști consacrați, din muzica românească: Gheorghe Zamfir, "Mike Godoroja & Blue Spirit", Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Puiu Pascu, Vasile Șeicaru, "Direcția 5", "Pasărea Colibri", "Night Loosers", Johnny Răducanu, Alexandru Andrieș și mulți alții.
A participat la festivaluri, gale și concerte prestigioase din Europa: Franța, Germania, Iugoslavia, Serbia, Elveția, Portugalia, Marea Britanie, Spania și Bulgaria.

Nu în ultimul rând, a format, împreună cu... fiica sa, Roxana Stroe, singura chitarista de "blues" din România, formatia "Foxy Lady Band".

Corneliu Stroe suferea de afecţiuni cardiace grave şi suferise chiar și o intervenţie chirurgicală, la Cluj...
Starea medicală precară... nu i-a ştirbit din pofta de viaţă sau din iubirea pentru muzică şi spectacol, astfel că a continuat să urce pe scenă, periodic, şi să susţină concerte, în diferite formule, alături de diverşi artişti, mai ales constănţeni !

Discografie (selectivă !) CORNELIU STROE:
- "Horizons", Leo Records, Londra, 1985 (Cu: Harry Tavitian);
- "Transylvanian Suite", Leo Records, Londra, 1986 (Cu: Harry Tavitian);
- "Post Communism Atmosphere", Deux ZZ Records, Paris,1984 (Cu: Etienne Brunet);
- "Creațiunea", București, 1991 (Cu: Harry Tavitian);
- "Roots" (Cu: Blues Community) (Casetă);
- "Visul toboșarului" (Cu: Ovidiu Lipan etc.).

Puțini dintre admiratorii Maestrului CORNELIU STROE știu că a fost și... profesor de istorie, el participând, la... săpăturile arheologice de la termele romane ("Edificiul Roman cu Mozaic"), fiind printre cei care... au scos ruinele vechiului Tomis la suprafață !

De asemenea, în anii 2000, a fost directorul redacției constănțene a Radio "Contact" !

 
jooble.org