LĂSAȚI-L PE  OVIDIU BRĂILOIU  SĂ  AJUNGĂ ÎN  CERURI !

LĂSAȚI-L PE OVIDIU BRĂILOIU SĂ AJUNGĂ ÎN CERURI !(16894)


Uneori, ca și în cazul Ovidiu Brăiloiu, pe unii îi deranjează până și moartea unor semeni de-ai noștri!

Sunt pur și simplu intrigați că au murit spontan, ca și cum decizia ar fi a lor și nu a lui Dumnezeu, care, când vrea el, vorba unui prieten, e ca și cum ar fi beneficiat de servicii particulare peste rând, precum și de alte facilități!

Vestea morții lui Ovidiu Brăiloiu, fostul primar pesedist de la Eforie, a fost primită cu multă compasiune de către majoritatea cetățenilor, dar și cu antipatie și chiar ură din partea celor care nu regretă, câtuși de puțin, dispariția sa prematură!

Nu spune nimeni că Ovidiu Brăiloiu a fost ușă de biserică!

Dar oare nu a făcut nimic bun pentru orașul său? Nu a lăsat nimic în urma sa?

Totuși, a fost ales ca primar pe durata a trei mandate, ceea ce reprezintă o performanță care nu stă la îndemâna oricui!

Să înțeleg din reacția unora că toți cei care l-au votat pe Ovidiu Brăiloiu sunt niște corupți ? Electoratul din Eforie a făcut în repetate rânduri dovada corectitudinii și verticalității sale.

La ultimele alegeri locale, considerând că Brăiloiu a acumulat mai multe minusuri decât plusuri, nu l-a mai votat! Deci, a fost sancționat democratic, sancțiune care l-a afectat enorm, fiind măcinat și de o boală necruțătoare!

Nu cred că Ovidiu Brăiloiu a fost cel mai rău dintre politicieni, ca să merite potopul de aprecieri veninoase și injurii la adresa sa.

Sigur, fiecare este liber să se exprime așa cum crede de cuviință, dar eu, personal, consider că Brăiloiu ar fi avut dreptul la clemență din partea celor care s-au grăbit să dea verdicte, înainte de a fi judecat de cei în drept să o facă...

Stimați domni, Ovidiu Brăiloiu a murit!

Puteți arunca liniștiți cu pietre, dacă atâta știți să faceți!

O mână unsuroasă și slugarnică a scos de la naftalină vechi rechizitorii prăfuite. După ce s-a asigurat că Ovidiu Brăiloiu e mort pe bune, pozează în justițiarul lui pește! Îi dă mâna să înfrunte un mort! Doar ziua, pentru că noaptea nu a îndrăznit să meargă la priveghi!

Dezgroparul dezgroapă înainte ca Ovidiu să fie îngropat! Ar fi putut să aștepte măcar ceremonialul tragic, cu țărâna pusă deasupra sicriului.

Din respect pentru familia îndurerată. Măcar atât.

Și, totuși, Ovidiu Brăiloiu nu are nevoie de clemența celor care aruncă cu pietre!

Dacă va fi cazul, va da cu subsemnatul la judecata de apoi...

Deocamdată, lăsați-l să ajungă în ceruri!
 
jooble.org