Excluderi pe bandă rulantă din PNL Constanța!

Excluderi pe bandă rulantă din PNL Constanța!(1368)


Organizația municipală Constanța a Partidului Național Liberal a decis, în această seară, retragerea sprijinului politic și excluderea din partid a consilierilor locali Romeo Rezeanu și Horia Căliminte, precum și a consilierul județean Remus Cristy Băisan.

Retragerea sprijinului politic și excluderea celor trei consilieri din Partidul Național Liberal a fost propusă de Comisia de Anchetă constituită la nivelul Filialei PNL Constanța pentru analizarea activității aleșilor locali. Biroul Politic Local al PNL Constanța a luat act de raportul comisiei și a votat pentru retragerea sprijinului politic și excluderea din PNL, în toate cele trei situații.

Concluzia comisiei a fost că Romeo Rezeanu, Horia Căliminte și Remus Cristy Băisan au încălcat în mod repetat prevederile Codului Etic, ale Regulamentului și ale Statului Partidului Național Liberal. 

Romeo Rezeanu și Remus Cristy Băisan au dat dovadă de o lipsă totală de considerație față de imaginea Partidului Național Liberal. Mai mult decât atât, Romeo Rezeanu și Horia Căliminte au votat împotriva colegilor liberali din Consiliul Local Constanța, nerespectând decizia politică (pe care au spus inițial că o vor respecta) luată în ședința de armonizare a poziției consilierilor.

„Biroul Politic Local a luat o decizie fermă, dar corectă în ceea ce privește retragerea sprijinului politic și excluderea din organizație pentru cei trei aleși locali din partea Partidului Național Liberal. Nu a fost o decizie pe care să o luăm ușor, nu ne face niciun fel de plăcere, dar uneori astfel de decizii sunt necesare. Vorbim despre o situație extremă în care s-a ajuns cu atitudinea celor trei membri, prin urmare soluția BPL nu avea cum să fie alta.Nu aș vrea să transmitem ideea că în PNL Constanța este numai disciplină cazonă, dar în schimb mi-aș dori să se știe că respectul, colegialitatea și bunul-simț reprezintă fundația acestei organizații”, a declarat președintele Organizației Municipale PNL Constanța, consilierul județean George Muhscină.

Reamintim că atât Romeo Rezeanu, cât și Horia Căliminte au votat, în ședința Consiliului Local Constanța din 31 mai a.c., împotriva colegilor liberali la două proiecte importante de pe ordinea de zi. Cu toate că grupul consilierilor liberali a decis și comunicat, cu puțin timp înaintea ședinței, poziția partidului cei doi consilieri locali nu au respectat-o, în condițiile în care au spus că o vor respecta, votând în sens contrar, încălcând nu numai disciplina de partid, dar și cuvântul dat.

Decizia Biroului Politic Local al Organizației municipale PNL Constanța va fi comunicată Biroului Politic Județean al PNL Constanța.
 
jooble.org