FESTIVALUL CORINA MARTIN

FESTIVALUL CORINA MARTIN(5215)


M-am convins că, atunci când e în joc soarta litoralului românesc, doamna Corina Martin este gata oricând, indiferent de zi, oră sau anotimpurile lui Vivaldi, să facă dovada jertfei sale supreme prin diverse giumbușlucuri!

Practic, nu iartă nimic din tot ceea ce ar putea fi folosit în favoarea imaginii sale directe și personale!

Uneori, am senzația că se întrece pe sine în vârtejul unei campanii electorale fără sfârșit!

Când poza, în timpul serbărilor și carnavalurilor estivale de la Mamaia, alături de Radu Mazăre, o suspectam că simpatizează PSD!

Sunt sigur că, dacă ar fi avut intenții politicianiste, cu siguranță, astăzi, ar fi fost membră de partid!

Deocamdată, din nefericire sau din fericire, nu știu cum să o pun, partidul este chiar ea, Corina Martin!

Vorba poetului de serviciu de altădată: “E în toate cele ce sunt”.

Travestită în toate naționalitățile conlocuitoare, după vorbă, după port, doamna Corina nu refuză nici o cină de taină specifică poporului luat în vizor sau care sărbătorește un eveniment anume.

Cu acest prilej, Corina ne transmite un mesaj în limba țării respective, ceea ce nu este rău, după care dă startul parangheliilor oficiale.

Desigur, spre bucuria amatorilor petrecăreți din întreaga țară!

Mâncăm și ne afirmăm plenar! Munca în zadar! Mâncăm cu girofar! Mestecăm, nu mimăm!

Anul trecut, a jucat magistral rolul unei lipovence dedicată cu trup și suflet borșului de pește, una dintre puținele tradiții care au mai rămas în picioare (adică în farfurie) la Jurilovca.

Corina și-a demonstrat calitățile utile în a face din fitofag morun, adică, pe înțelesul celor care au primit un pahar din plastic cu zeamă, a face din țânțar armăsar!

Pentru că trebuia să poarte un nume, toată tevatura sărăciei s-a numit, la sugestia dumneaiei, Festivalul borșului de pește de la Jurilovca.

Cu ce ne-am ales? Ce a câștigat turismul românesc de pe urma acestui deranj inutil? Poate că aleșii poporului au mai câștigat câteva voturi de pe urma borșului!

Cu siguranță, însă, Corina Martin nu a pierdut ocazia de a se da din nou în spectacol, fiind inepuizabilă din acest punct de vedere!

A dansat câteva dansuri lipovenești. A bâlbâit, într-o altă locație, o melodie sau două. A răscolit un târg de basmale, cu care s-a împodobit la limita obiceiurilor locale, și s-a fotografiat la o cârciumă unde trag de regulă doar pescarii autohtoni!

Cu alte cuvinte, prestația sa are legătură cu turismul doar prin părțile sale moi!

Anul acesta, a fost invitată la o cină turcească, prilej cu care domnia sa a jucat magistral rolul cadânei turismului românesc. E drept, nu știu dacă a dat sau nu din buric la cina respectivă...

Desigur, doamna Corina, intrată serios în anonimat, după schimbarea sa dintr-o funcție importantă, nu a pierdut ocazia de a trage baclavaua pe turta ei...

O minimă decență ar fi trebuit să-i tempereze elanul zgomotos și de prost gust manifestat pe drum până la destinație, chiar dacă invitația reprezenta o noutate pentru domnia sa! Sau, cel puțin, așa am înțeles din comportamentul său...

Cu atât mai mult, fiind vorba de o familie alcătuită din intelectuali, nu cred că trebuia amestecată cu campania controlată de Corina Martin, care avea la îndemână și alte mijloace pentru a ne prezenta obiceiurile unei etnii apropiate nouă...

Aud că un domn oarecare i-ar fi spus că seamănă cu actrița Angelina Jolie, ceea ce ar fi propulsat-o în al nouălea cer!

Eu aș fi preferat ca domnul respectiv să o măgulească altfel, spunându-i că Mamaia seamănă cu Coasta de Azur sau măcar cu Nisipurile de aur din Bulgaria, unde se duc tot mai mulți români ca să-și petreacă vacanța...

Eu sper ca, într-un viitor apropiat, să se găsească cineva care să implementeze în programele turistice și etnia turcă, cu istoria, gastronomia, obiceiurile și cultura sa.

Altfel, minimalizând totul, riscăm să promovăm doar chestiuni fără substanță, gen oaia ministrului constănțean al Turismului!
jooble.org