Mini-vacanța de 1 Iunie și Rusalii - Programul complet al evenimentelor de pe Litoral și din Delta Dunării

Mini-vacanța de 1 Iunie și Rusalii - Programul complet al evenimentelor de pe Litoral și din Delta Dunării(1966)


"Mini-vacanţa" de 1 Iunie – "Rusalii" este, dacă vreți, un... "mega-weekend", plin de distracţie şi evenimente memorabile, care îi aşteaptă pe cei ce se vor afla, în aceste zile, pe litoralul românesc şi în Delta Dunării.

Staţiunile de pe litoral şi din Delta sunt pregătite să întâmpine turiştii cu un program complex de evenimente şi petreceri, pentru cei mici dar şi pentru cei mari.

- În CONSTANȚA, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, pe 1 Iunie, cei mici vor avea gratuitate la: Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Muzeul de Artă Constanţa, Muzeul Marinei Române, precum şi la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (Delfinariu, Microrezervaţie, Planetariu - Observator Astronomic şi Acvariu).

- De asemenea, pe 1 iunie, se inaugurează "Baby Zoo", locul special amenajat în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța (pe Bulevardul Mamaia), în care cei mici vor putea interacționa cu animalele.

- "Gravity Park" - CONSTANȚA dă startul competiţiilor de sporturi extreme la malul mării. Primii pe listă, juniorii cu vârste între 5 şi 15 ani, sunt aşteptaţi pe 1 iunie la Gravity Junior Clash – concurs de role, skate şi trotă pentru juniori.
Evenimentul este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța.

- Joaca, veselia şi distracția continuă la Hotel "IAKI", din MAMAIA, şi la "PHOENICIA Holiday Resort", din Mamaia Nord - NĂVODARI, cu surprize pentru copii : experimente trăsnite, baloane de săpun, face painting, spectacol de magie, petrecere cu spumă şi pistoale cu apă, poveşti muzicale.

- Evenimente similare vor avea loc şi în CERNAVODĂ şi CUMPĂNA, pe 1 Iunie: concursuri de biciclete, role, cros, fotbal, pescuit sportiv, desene pe asfalt şi dansuri pentru copii.

- Festivalul National al Sporturilor Nautice şi pe Plajă - Ediția a II-a, TECHIRGHIOL, 1-4 iunie.
Disciplinele incluse în program sunt: yachting, aquathlon, stand up paddle, windsurfing, kiteboarding, caiac canoe, aqua-gym, caiac-polo, water-wars, trasul de parâmă, aruncarea bandulei la punct fix, volei pe plajă, și badminton.

- Un inedit Festival de Muzică Uşoară “Biutiful de la malul mării”, va avea loc în Disco-Club "FRATELLI" - MAMAIA Nord, în perioada 1-5 iunie.

- Dăm startul verii şi nopţilor de dans la malul mării cu un eveniment mult-aşteptat: "KUDOS Fest" - Ediţia a VI-a, între 2-4 iunie, pe "KUDOS Beach" - MAMAIA Nord, acolo unde valurile însoţesc muzica bună şi tenişii obosiţi de dans se odihnesc în nisip.
Anul acesta, accesul se face pe bază de invitaţii, care pot fi procurate GRATUIT, de aici: bit.ly/2CyclicatKudosFest .
În cele 72 ore de muzică non-stop, sunt aşteptaţi să ia parte între 9 şi 12.000 participanţi, iar concertele vor avea loc pe două (2) scene.
Pentru mai multe informaţii, urmăriţi pagina evenimentului:
https://www.facebook.com/events/440663869603632 . Evenimentul este susţinut şi promovat de Asociaţia "Litoral – Delta Dunării".

- Iubitorii de artă sunt invitaţi la Expoziţia de PICTURĂ „Contraste”, a artistei Miriana Savova, din Bulgaria, la Muzeul de Artă din CONSTANȚA, până pe 8 iunie.

- R.A.T.C. CONSTANȚA pune în circulație în perioada 1-5 iunie traseele turistice „40 Mamaia” și „100 Mamaia” pe traseele cunoscute, cu autobuze etajate în program 10.00 – 20.00, cu plecări din Gara C.F.R. - Constanța cu o frecvență de: 22 de minute - pe ambele linii și 45 de minute - pe fiecare linie.

- TELEGONDOLA - MAMAIA funcţionează între orele 11.00 – 21.15.
Preţul unei călătorii este de 20 lei/persoană, pe fiecare sens.
Copiii sub 7 ani beneficiază de gratuitate.

- De asemenea, Parcul "AVENTURA - PARADIS LAND", din NEPTUN (Pădurea COMOROVA), vă invită să redeveniţi copii, şi să îmbinaţi adrenalina cu relaxarea, într-un cadru natural de excepţie.

- VAMA VECHE vă aşteaptă într-un nou "weekend" incendiar, cu petreceri si concerte:
"Vama Veche SALSA Weekend", Terasa "Road to Hell" – 1 iunie;
Concert Mircea Vintila - "Papa la Sanyi" - Vama Veche – 2 iunie;
Concert "Bosquito", la "Papa la Sanyi" - Vama Veche – 5 iunie.

Turiştii care ajung în DELTA DUNĂRII, în minivacanţa de 1 Iunie – "Rusalii", sunt invitaţi la următoarele evenimente:

- "Carnavalul Copilăriei", Ediţia X – Piaţa Civică, din TULCEA, 1 Iunie.
Carnavalul cuprinde: momente artistice, parada și premierea costumelor, demonstrație de dresaj canin, ateliere de pictură și quilling, activități de prim-ajutor, muzică și dans pentru toți copiii prezenți alături de personaje din povești. Evenimentul este organizat de Institutul de Cercetări Eco-Muzeale “Gavrilă Simion” - Tulcea şi Consiliul Judeţean Tulcea.

"Sărbătoarea Cireşelor" - Ziua comunei Greci, pe 4 iunie.

- Sărbătoarea Sfinţilor Martiri de la NICULIȚEL (Zotic, Atal, Camasie şi Filip) - Niculițel, 4 iunie.

- „Sf. Treime”, Hramul Bisericilor din localitățileȘ Enisala, Greci, Mihail Kogălniceanu, Jijila (toate din județul TULCEA), 5 iunie.

Ziua Internaţională a MEDIULUI - Expoziţia temporară „NATURA, prietena mea” (Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunării), 5 iunie.

"Doloşman Bikeday" - Ediția a III-a, JURILOVCA – Cetatea Argamum, 5 iunie.
Eveniment cu profil cultural-sportiv, organizat sub forma unei „aventuri turistice soft”, ce încurajează descoperirea obiectivelor istorice ale regiunii, folosind bicicleta, ca mijloc de transport. Turiștii și locuitorii comunei sunt invitați într-un tur necompetițional, de 14 km cu dificultate scăzută, pe unul dintre cele mai frumoase și cunoscute trasee turistice din regiune, pe linia Lacului GOLOVIȚA, până la Cetatea Argamum – cea mai veche așezare urbană atestată în izvoarele scrise, de pe teritoriul României (!!!!!) și locul unde a fost descoperit cel mai vechi mormânt grecesc din bazinul Mării Negre !!!
Evenimentul este organizat de către Primăria Jurilovca.

Declaraţie CRISTIAN BĂRHĂLESCU, preşedintele Asociaţiei "LITORAL - DELTA DUNĂRII": “Evenimentele, vremea bună şi o sumă de zile libere, datorată "Zilei Copilului" şi Sărbătorii de "Rusalii", sunt combinaţia perfectă pentru o "minivacanţă" reuşită, pe Litoral sau în Deltă.
Hoteluri din Mamaia şi Vama Veche sunt deja ocupate 100% ! Studenţii pot veni, înainte de sesiune, cu transport C.F.R. gratuit, până la mare.
Cu aceste elemente, ca suport, sperăm să depăşim numărul de turişti veniţi, în aceeaşi "minivacanţă", anul trecut, care a fost de aproximativ... 60.000 !" 
jooble.org