I SE SPUNEA BULDOGUL...

I SE SPUNEA BULDOGUL...(2508)


I se spunea Buldogul. Așa l-a botezat Traian Băsescu, într-o perioadă de adânci prefaceri revoluționare pentru Partidul Democrat, care nu mai este, pe Vasile Blaga.

Cum care Blaga?  Vasile Blaga care trage targa!

Ne aflam într-o etapă istorică în care orice tâmpenie spusă de Băsescu era primită cu ropote de aplauze și orice etichetă pusă de el pe spatele cuiva echivala, pentru creduli, cu o înaltă apreciere venită ca din partea conducătorului iubit!

Diverși dintre cei catalogați în toate felurile trăiesc și acum cu senzația sinceră că au fost lăudați de fostul președinte! Se citește asta în privirea lor umedă...

Dar, trebuie să recunosc, găselnița cu Buldogul a fost inspirată ca tematică de bășcălie.

Pentru că, din punct de vedere electoral, domnul Blaga a capotat lamentabil...

I-a rămas însă, cum se întâmplă la noi, botezul băscian, care, la un moment dat, practic, cât a funcționat frica de șef, a cunoscut o linie ascendentă.

Dacă ar fi fost să-ți alegi porecla, mai bine Buldog decât găozar!

Bine, pe atunci, se știa că dumnealui este Buldogul lui Traian Băsescu, căruia îi plăceau la nebunie luptele de câini din Partidul Democrat și, în general,din politică.

Fie vorba între noi, e făcut pentru chestia asta...

Cum aruncă ceva pe jos,iute, se reped toți, convinși că e bun de ros! Unde pune dânsul un fitil, cât de mic, se încaieră întreaga haită!

Reamintesc că primele lupte sfâșietoare de acest fel s-au desfășurat sub genericul  “Petrică ești cel mai bun!”, care au marcat evoluția canină din politică. Mă refer, desigur, la Petre Roman și la viața lui de câine. 

Precizare. După ce a fost mușcat pe la spate de cel care avea să-i ia locul în fruntea Partidului Democrat, căruia i se potrivea foarte bine coregrafia din 101 dalmațieni.

Culmea, exact în perioada în care Traian Băsescu îmi mărturisea că nici nu vrea să audă de politică!

În cabinetul său de la Ministerul Transporturilor, până să ajungă președintele României, se juca secvența cu “stecluța cu vitriol”. Cu o replică deja cunoscută: “Să-mi saie ochii dacă mă politizez!”, ca și cum în epoca de aur ar fi fost icoană de biserică!

Precum Elena Udrea, acum, la Teologie! Nu a vrut, nu a vrut, dar și când a vrut, a ajuns direct în fruntea P.D.!

De aceea, nu cred în apoliticii lui pește, în independenții siropoși gen Băsescu sau Vrabie, care, chipurile, au o mare scârbă de politică!

Până îi dau de gust. Până devin dependenți de ea, precum Traian Băsescu, și politica devine singurul colac de salvare!

Pe urmă, la micul șantaj sentimental, nu se mai dau duși de la șefia partidelor pe care le păstoresc!

Sceneta cu Stolojan, bolnavul închipuit, reprezintă un moment memorabil din istoria farselor politice de la noi și poate chiar din lume.

Un alt moment memorabil marca Băsescu este reprezentat de fabula  “Buldogul păcălit de Băse”.

M-am mirat, la vremea respectivă, că Vasile Blaga, un personaj cu o mină care impunea respect, a acceptat un asemenea compromis!

Să fii Blaga și să te cheme Buldogul!  Ba, din câte îmi aduc eu aminte, s-a bucurat foarte mult pe chestia asta, fiind mândru de noul său statut  ”Buldogul lui Băsescu”.

Nu prea i-au suflat mulți în lesă lui Vasile Blaga, care a schimbat partitura sub noul generic  “Traiane ești cel mai bun”, dar cu un șut în...

Ce-i drept, politic vorbind, s-a dus și vremea Buldogului! A mai năpârlit, și-a schimbat dantura de Buldog cu una defensivă, chiar de lapte, dacă nu mă înșel, și-a mărit dioptriile ca să poată vedea realitatea mai de aproape...

Totul e să o și înțeleagă!  Cel puțin, după alegerile locale, când candidatul Chițac a dat mantaua de amiral pe blana de Buldog! 

Nimeni nu a luat în seamă faptul că, jucând pe aceeași carte a strategului Blaga, domnul Zanfir Iorguș, un politician rasat față de Chițac, nu a mai reușit să revină în prima linie a politichiei!

Până la urmă, s-a dovedit a fi un pom mult prea lăudat chiar și pentru Comănescu-GSP!

I se spunea Buldogul!
 
jooble.org