George Muhscină (PNL): Constănțenii au dreptul să câștige mai mult din activitatea societății comerciale RAJA

George Muhscină (PNL): Constănțenii au dreptul să câștige mai mult din activitatea societății comerciale RAJA(1817)


Liderul consilierilor județeni liberali și purtător de cuvânt al PNL Constanța, George Muhscină, a susținut, alături de consilierii județeni liberali, o conferință de presă pe tema dării în folosință gratuită a peste un milion de mp către RAJA.
„Nu există în acest moment niciun argument care să justifice darea în folosință gratuită a peste un milion de mp din județ către RAJA. Ne opunem generozității excesive a Consiliului Județean Constanța, în condițiile în care constănțenii plătesc lunar către RAJA cel mai mare preț din țară la facturile de apă”, a declarat George Muhscină.

Consilierii județeni ai PNL și-au exprimat clar poziția, înaintea ședinței Consiliului Județean Constanța, pentru a nu exista niciun fel de neclarități sau interpretări eronate. ”Dăm posibilitatea inițiatorului proiectului, în speță președintelui CJC Horia Țuțuianu, cât și președintelui său de partid Felix Stroe (director general RAJA) să-și argumenteze abordarea.

Noi credem că bugetul județului Constanța ar trebui susținut, inclusiv prin virarea unor sume anuale de la RAJA. În această ședință am votat împotriva proiectului, dar suntem deschiși la dialog și putem convoca împreună, oricând, o ședință extraordinară pentru a vedea ce soluții găsim să creștem veniturile pentru constănțeni”, a continuat liderul consilierilor PNL.

Potrivit declarațiilor consilierului județean George Muhscină, „dacă RAJA plătește, ipotetic vorbind, 1 leu/mp anual avem un plus de un milion de lei la bugetul CJC. Nu este puțin, mai ales în condițiile în care CJC funcționează cu un buget de avarie anul acesta”.

De asemenea, consilierii PNL au argumentat că în anul 2009, pentru un proiect similar de extindere a rețelei de apă, Consiliul Județean Constanța a dat imobilele necesare în concesiune, nu în folosință gratuită. „Articolul 8 din HCJ 346/2009 specifică foarte clar că bunurile din domeniul public și privat al județului se CONCESIONEAZĂ către RAJA. Este cel puțin neclar de ce opt ani mai târziu RAJA nu mai poate plăti concesiune către Consiliul Județean”, a subliniat George Muhscină.

În completarea celor transmise de consilierii județeni liberali, președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Bogdan Huțucă, a afirmat că PNL Constanța susține în integralitate Programul Operațional pentru Infrastructură Mare, dar că își dorește din partea S.C. RAJA S.A. transparență și deschidere la dialog.

„Vreau să fiu foarte clar. Filiala PNL Constanța susține în totalitate extinderea și modernizarea rețelei de apă și canalizare în județul Constanța. Susținem în integralitate principiile stipulate în Programul Operațional pentru Infrastructură Mare. Avem nevoie de o infrastructură de apă și canal performantă pentru toate comunitățile din Constanța și acest proiect asigură (într-o mare măsură) acest lucru. În același timp, poziția consilierilor județeni liberali, exprimată și astăzi într-o conferință de presă, este un apel către RAJA la dialog și transparență. Ceea ce ne dorim noi, ca formațiune politică, este să aducem la cunoștința constănțenilor mecanismele care duc la: extinderea și reabilitarea rețelei de apă, dar și la stabilirea prețului final pe care consumatorii îl plătesc la apă și canal (cel mai mare din țară)”, a concluzionat deputatul Bogdan Huțucă.


 
jooble.org