CHIȚAC  ȘI  BALENA  ALBASTRĂ

CHIȚAC ȘI BALENA ALBASTRĂ(3783)


Se pare că scurta poveste de dragoste la prima vedere dintre, încă, liberalul Chițac și ALDE este pe punctul de a se încheia înainte ca unul dintre protagoniști să-și piardă mințile și să dea vina pe balena albastră!

Acum, mai nou, toate nerealizările din politică, precum și neîmplinirile personale, sunt puse pe seama balenei albastre, alta decât cea care l-a găzduit pe tatăl lui Pinocchio.

Ca fapt divers, astăzi, Pinocchio este senator pe viață în Parlamentul României, pretendent la șefia comisiei SRI.

Surse, care de teama balenei albastre, pe numele ei Andrei Gerea, vor să-și păstreze anonimatul, spun că momentul idilic dintre domnul Chițac și ALDE nu a mai ajuns nici măcar la scena balconului din Romeo și Julieta.

După cum se știe, din moși strămoși, scena balconului, în ipostaza dată, cu Chițac în funcția de trubadur, este eliminatorie în marile povești de dragoste.

De data aceasta, firul epic a fost rupt direct și brutal cu dinții de către domnul Gerea, ceea ce echivalează cu un lighean cu apă rece turnat în capul trubadurului încins!

Se întâmplă să avem câteodată parte și de finaluri gen dușul scoțian, mai ales când unul dintre pretendenți, în cazul nostru ALDE, o dă la întors!

Inițial, partidul domnului Tăriceanu a încercat manevra copilărească, dacă o pot numi așa, cu doi pepeni într-o mână, Chițac și Vrabie, dar se pare că, în cele din urmă, i-a luat amețeala pe amândoi.

Sau poate că Valentin Vrabie a strâmbat din nas când a auzit că s-ar putea să facă echipă cu Chițac...

Și viceversa este posibil, ceea ce, ținând cont și de atitudinea înțepată a lui Tăriceanu, ar fi declanșat un exces de orgolii.

Prea multe vedete într-un partid atât de mic!

Prea mulți poftitori de putere și de funcții de conducere!

Oare ce le poate oferi ALDE celor care au dat buzna să-i rupă ușa!

În cele din urmă, în ciuda aglomerației produse, s-a pus oarecum punctul pe I.

Chițac a fost trimis la plimbare de balena albastră din ALDE!

Constat că în acest partid funcționează foarte bine sistemul bielă-manivelă, care propulsează bine țintit sistemul hidraulic al șutului în cur.

Pe post de argumente, avem mai multe exemple concrete, începând cu odiseea tristă a lui Daniel Constantin, pus rapid pe făraș.

Dar ceea ce i se întâmplă lui Mircea Banias, fostul lider al ALDE Constanța, somat, în termenii procurorului portocală, să elibereze biroul și să plece, ar trebui să-l pună pe gânduri pe Valentin Vrabie.

Nu întâmplător i-am lansat celebrul avertisment băscian: “Vrabie, nici nu știi, cât de mic începi să fii!

În politică, după cum am mai consemnat, azi ești pe cai mari, mâine poți fi sub șaua unei mârțoage!


Domnului Chițac i se întâmplă, în această perioadă, multe lucruri deodată.

Ba apare în postura de reformator al PNL, deși se vede de la o poștă că nu are nici o treabă cu povestea asta, ba își face partid, ba nu își mai face, ba e curtat de ALDE, ba nu e curtat, că nimeni nu l-a căutat.

În opinia mea, se află în derivă și aici trebuie să recunosc că se simte că nu mai beneficiază de protecția și consilierea lui Comănescu, GSP, ceea ce face ca domnia sa să confunde punctele cardinale.

Ar fi trist să constate că, după ce a renunțat, de dragul lui Comănescu, la o carieră militară strălucită, ca să intre în politică, să constate, repet, că a fost abandonat pur și simplu!

Prin atitudinea sa ostilă, s-a izolat singur de grupul reformator din PNL.

Jucând rolul lui Don Quijote, continuă să se bată de unul singur cu morile de vânt, chiar dacă George Dragomir, obsesia lui de-o viață, a sărit din schemă.

Alergând după umbre, nu o să ajungă practic nicăieri...

În schimb, o să genereze dezamăgire printre cei care își doresc un PNL fără scandaluri și intrigi.

Atitudinea domniei sale seamănă foarte mult cu gestul lui Gigi Becali, care vrea să reclame la toate forurile fotbalistice internaționale că echipa sa nu a câștigat campionatul de fotbal!

Din acest punct de vedere, pentru unii dintre liberalii constănțeni, domnul Chițac reprezintă piatra de moară din casa PNL.

E ca în povestea cu unul încarcă și doi descarcă, pentru că pe ifosele domniei sale se menține starea de tensiune existentă, încă, în PNL Constanța!

Și starea de agitație a domniei sale, echivalentă cu o ieșire nervoasă la adresa unui coleg parlamentar...
 
jooble.org