Doamne, apără-l pe finul lui Palaz de i(SPIT)ă !

Doamne, apără-l pe finul lui Palaz de i(SPIT)ă !(3913)


Aud că domnul Secil a călcat pe bec într-un cadru neadecvat statutului său de consilier local moralist, care ia pe toată lumea la refec, deși nimeni nu a auzit de el, care face și desface, după bunul său plac, comisiile SPIT și ne cataloghează dumnealui cum îi vine la gură!

De pildă, penibili, ceea ce el nici nu știe ce înseamnă, nefiind marcă de mașină de lux înregimentată în flotila auto a lui tata socru.

Deocamdată, nu se cunosc cu precizie cauzele derapajului pe bec, dar îmi permit să sugerez eu două.

Fie locuiește în cartierul lăsat, din prea multă pricepere, în beznă de viceprimarul Babu, fie s-a lovit de prăjina cu care se străduiește, în fiecare zi, să ajungă la propriul său nas! Evident, ca să se șteargă...

E și acesta un efort mental și atletic, în condițiile în care, în politică, avem destui astfel de săritori cu prăjina, care bat la porțile afirmării, dar degeaba!

În materie de afirmare, nu se poate spune că domnia sa nu a făcut în scăldătoare, cunoscut fiind faptul că, la noi, de unul singur nu faci două parale...

Și nu în orice fel de scăldătoare, ci în una cu doi cârmaci dibaci.

La un capăt, gâdilând timona, ca fost navigator-mecanic șef, Florin Munteanu, SOCRUL VORBĂREȚ de la Radio Sky, apolitic, bre, dar descurcăreț în toate cele ce sunt...

La celălalt capăt, turnând apă din ulciorul care nu merge de prea multe ori la fântâni, alea arteziene promise în campania electorală, Claudiu Palaz, NAȘUL POZNAȘUL.

Într-un astfel de tablou idilic, cu doi îngeri păzitori la dreapta și la stânga sa, apare Secil Cantaragiu, în postura de consilier local, cu merite deosebite în întrecerea socialistă.

În prezent, băgat, până la gât, în nămol, la Techirghiol, stațiune de renume mondial...

Din câte am înțeles, ca foarte mulți dintre politicienii noștri anonimi, are probleme cu coloana vertebrală!

E un caz mai complicat, deoarece afecțiunile sale la coloană sunt generate de memorie, ceea ce nu reprezintă o noutate în plan politic și medical.

Se pare că, la un moment dat, umflându-se el în pene, ca efect colateral al laudei de sine, a uitat brusc de unde a plecat și cum a fost propulsat!

I s-a părut că e o bagatelă să ajungi consilier local și că meritele sunt doar ale sale în totalitate!

Ca atare, a demontat scăldătoarea care l-a făcut mare și a renunțat la componentele sale esențiale, manifestând o poftă nebună de a-și trăi viața ca un cavaler fără obligații în toate cele ce sunt!

Ca om bătrân, mi-am permis să-i atrag, în câteva rânduri, atenția, că are mari probleme cu coloana vertebrală și că ar trebui să ia ceva măsuri, pentru că, după principiul baloanelor cu oxigen, se desprinsese prea mult de sol și risca să piardă legătura cu socrul și cu nașul, care dețin GPS-ul familiei.

Crezând că am ceva de împărțit pe tema atacurilor sale provocatoare la adresa consilierului independent Andrei Popescu, a încercat același lucru și cu mine.

Intimidare prin vorbe goale. Văitându-se deja din cauza durerilor generate de coloana vertebrală, mi-a reproșat că inițiativele mele de a-l apăra pe Andrei Popescu, nimeni altcineva decât “odrasla mea vitregă” zice domnia sa, “sunt penibile”...

Chestia cu “odrasla” m-a amuzat teribil, în condițiile în care socrul său, un gazetar documentat și de renume mondial, specializat în descrierea manglelor, cunoaște bine starea mea civilă!

Și, dacă e să vorbim de apărare, să vedem care sunt componentele pieptului de aramă cu care este înzestrat Secil.

Așadar, Florin Munteanu, socrul său, omul care îl toacă aproape zilnic, personal și prin teme date în redacție, ca șef, pe Andrei Popescu, fie vorba între noi, catalogat în fel și chip la Radio Sky.

De fapt, la comanda perversă a lui ginerică, interesat să-l denigreze pe Popescu, pe care l-a boicotat din nou în cazul comisiei SPIT, pe motiv că e...independent!

Pentru că le stă unora în coaste, l-au trecut prin tocător!
Uneori, ca să-l parafrazez pe Secil, într-o manieră penibilă!

Dar, trebuie să recunosc, sunt și zile când Florin Munteanu reușește, dacă este bine furajat, să facă pe oricine albie de porci, în așa fel, încât, nefericitul să corespundă comenzii primite sau ca formulă de a-și arăta mușchii sub deviza:  

“Băi, Secil e gineri-miu”!

Cazul Popescu, de pildă, catalogat, într-o emisiune, drept “animal”. Aprecierile golănești făcute pe postul său de radio la adresa mamei acestuia, fosta sa colegă de liceu, ceea ce dovedește calitățile sale în transformarea nămolului de Techirghiol în rahat.

Ferească Domnul, dragă Secil, să intri vreodată în gura lui tata socru, dacă nu cumva ai și intrat!

Că tot ridicăm noi în slăvi virtuțile de Arlechino ale socrului tău pe la mesele unor oligarhi!

La el, sunt penibile mijloacele de exprimare rudimentare de care dispune și bancurile proaste. Și alea culese după ureche!

Tot în prima linie se găsește și nașul lui Secil, domnul Claudiu Palaz, fostul prefect de Constanța.

Și acesta, de pe poziția importantă pe care o deține pe plan local, are capacitatea de a-i pune oricui bețe în roate.

Și dumnealui s-a pus în fața SPIT cu o tenacitate demnă de o cauză mai bună!

Desigur, după regula trubadurilor, ca să-i cânte în strună finului! Nici că se putea un gest mai penibil cu putință!

Cred că domnul Palaz e trist pe motiv că nu a avut mână prea bună cu Secil! De unde să știe dumnealui că finuțul se îndoaie din coloană!

Lista susținătorilor lui Secil poate fi completată cu două nume la fel de răsunătoare: Decebal Făgădău, primarul Constanței, și viceprimarul Babu, ultimul supărat până la refuz pe Andrei Popescu, pe motiv că acesta i-a cerut, după scandalul cu iluminatul stradal, DEMISIA...

Iluminatul stradal, o poveste mai mult decât penibilă, domnule Secil!

În loc să se șteargă pe mâini cu Babu, primarul Făgădău l-a spălat pe cap în emisiunea domnului Munteanu!

Să vedem cine îl spală pe Secil de nămolul de la Techirghiol!

Tot socrelul, tot socrelul?

Doamne, apără-l pe finul lui Palaz de i(SPIT)ă!  
jooble.org