DIN CICLUL  ROMÂNII AU TALENT.  CHIȚAC VISEAZĂ LA PROPRIUL SĂU PARTID!

DIN CICLUL ROMÂNII AU TALENT. CHIȚAC VISEAZĂ LA PROPRIUL SĂU PARTID!(5241)


Ziarul nostru a prezentat, în premieră, la această rubrică, posibila intenție a domnului Chițac, așa zisul “copil minune” al PNL - de a-și face un partid!

În plină inflație de formațiuni politice, cu somnoroși care dorm pe holurile Parlamentului, asta ne mai trebuia!

Un nou partid!  Mantaua de ploaie a domnului Chițac!

Sau poate că domnia sa mizează pe entuziasmul juvenil, altfel nu pot cataloga starea de spirit existentă, al unor cadre militare trecute în rezervă!

Pentru că tinerii, cu excepția lui Vrabie, nu sunt atrași de politică... Pentru unii dintre ei, e ca și cum i-ai obliga să cânte la vioară!

Dacă, virgulă, costurile nu sunt prea mari, mă gândesc la o tentativă de rupere a PNL Constanța.

Și, totuși, ce ar putea oferi în plus partidul domului Chițac! Un spor la soldă? O nouă identitate politică celor abandonați de partidul-mamă?

Un caz concret Chiru, care s-a încurcat în ghemul celor de la ALDE!

Și care să fie doctrina? Dacă ar fi partidul domnului Comănescu, atunci, da, doctrina și toate celelalte s-ar rezolva de la sine.

Decât să preia un PSD expirat, mai bine își face cu mânuța lui, după regula lucrului manual, partidul domniei sale...Da, dar domnul Comănescu nu face politică! Ghinion!

Deși nu am o confirmare oficială, cu excepția altor publicații, subiectul merită a fi comentat din foarte multe puncte de vedere.

Oricum, în preajma domnului Chițac, nu iese niciodată fum fără foc...

Chiar dacă a ajuns parlamentar, chestia asta nu are darul de a-l mulțumi prea profund pe domnul amiral, pentru care funcția doboară gradul.

La nivel de conducere internă, PNL Constanța se așează singur, fără Chițac, despre care, multă vreme, s-a vorbit în termeni concreți, ca fiind viitorul președinte al acestei formațiuni politice!

Încă din perioada de profunde prefaceri când Comănescu îi propunea lui George Dragomir să meargă la Vasile Blaga, la București, cu demisia în dinți!

Ehei, ce timpuri! Pe atunci, se organizau numeroase astfel de excursii tematice, când la Blaga, când la un domn de la o televiziune particulară!

Chiar vrea Chițac să-și tragă partid nou?

Dacă există o astfel de intenție, trag concluzia că domnul Chițac nu se simte deloc confortabil în partidul care l-a adoptat în regim de urgență, reamintesc, după un spectacol de sunet și lumini, când am asistat la trecerea subită a domniei sale de la statutul de amiral la cel de politician!

Niciun alt gen de transfer, indiferent de domeniul de activitate, nu ne-a pus pe jar așa cum ne-a pus Chițac, ca și cum, fără domnia sa, PNL s-ar fi scufundat precum Titanicul!

Niciun alt partid nu-mi amintesc să se fi ploconit în fața unui nou venit, cu atât mai mult cu cât acesta nu provenea din mediul politic și nici nu era cunoscut ca fiind vreun bogătan interesat să susțină financiar PNL, cum se obișnuiește și la case mai mari.

Până și ALDE, care a reușit să-l coopteze în rândurile sale pe Valentin Vrabie, primarul de la Medgidia, nu a tropăit prea mult din picioare pe acest subiect, încercând să nu facă din țânțar o Vrabie mai mare de cât este cazul.

Cum rămâne cu declarațiile de dragoste ale mărețului nostru amiral, care spunea că liberalismul este singurul său sens unic de a exista?!

Că de aia și-a sacrificat cariera militară, și ce carieră!, renunțând la stilet pentru carnetul de partid! Doamne, am plâns la chestia asta ca la “Românii au talent!”

La început, cota domnului Chițac a crescut vertiginos în interiorul partidului, mai ales după ce s-a aflat că este susținut din toate punctele de vedere de miliardarul Comănescu, cel cu petrolul, nu cu asfaltul, cel care l-a și propus peste capul tuturor drept candidatul PNL la alegerile locale pentru Primăria Constanța!

De aici încolo, după regula pomului lăudat, totul este istorie.

Domnul Chițac a pierdut alegerile locale, adâncind și mai mult conflictul dintre gruparea Comănescu și gruparea Dragomir, o dispută sterilă pentru putere, care a ținut PNL Constanța pe loc.

În tot acest timp, domnul Chițac s-a comportat ca un străin în oraș, răfuindu-se pe diverse teme cu cei care încearcă acum să relanseze partidul în elită.

Din motive care îmi scapă, domnia sa nu a fost ales în funcția supremă de partid, ceea ce s-ar putea să-l fi nemulțumit profund...

De la statutul de amiral, într-o altă viață, la statutul de simplu soldat în PNL este un pas destul de mare înapoi.

Poate că domnul Chițac visează la un partid pe care să-l conducă de unul singur!

Situație de înțeles, pentru că amiralul Chițac a fost învățat să comande și nu să fie comandat!

Mai ales că actuala conducere a PNL Constanța, cu Huțucă în frunte, un om al cifrelor, nu este dispusă să facă nimănui concesii!

Dar oare chiar visează Chițac la un partid al său? Până acum, la Constanța, nimeni nu a reușit performanța asta!

Nu cumva e un nou moft al lui Comănescu, care, atât timp cât e rentabilă pentru domnia sa, nu poate sta departe de politică?

Alegerile trecute au demonstrat că e loc destul și pentru partide mai mici, care, iată, au ajuns în Parlamentul României!

Și, într-o conjunctură favorabilă, pot ajunge și la masa bogaților, dar cu pachețel de acasă!

Un nou partid?

Posibil mantaua de ploaie a domnului Chițac, care nu își găsește nici locul și nici liniștea în politică!

Aviz domnului Vrabie, care s-ar putea, după episoodul cu Mircea Banias din ALDE, să vrea să-și facă și dumnealui partidul său...

Vestea i-a bucurat nespus de mult pe cei care și-au pierdut identitatea politică, fiind convinși că vor reveni în centrul atenției, sub brațul protector al domnului Chițac...
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri