CINE A ÎNGROPAT STAȚIUNEA COSTINEȘTI ȘI DE CE  ?

CINE A ÎNGROPAT STAȚIUNEA COSTINEȘTI ȘI DE CE ?(10095)


Au existat ani în biografia stațiunii Costinești când, chiar și în condițiile în care s-ar fi anunțat un atac dinspre mare cu bomba atomică, tot nu ar fi fost atât de pustie ca în aceste zile!

De necrezut, cu prilejul sărbătorilor de 1 și 2 mai, anul acesta, s-a înregistrat, ca număr de turiști, un record de tristă amintire, însumând un total de-a dreptul nesemnificativ de vizitatori.

Pașii tristeții ne-au purtat peste tot pe acolo unde, cândva, nu găseai nici măcar un scaun liber, darmite o cameră!

Plaja, cum să spun, de la un capăt la altul, reprezenta spațiul unde nu puteai arunca un ac!

Pe scurt, Costineștiul își merita titulatura de Stațiune a Tineretului, numărându-se printre “perlele litoralului”...

La Costinești, s-a scris, de la comuniști încoace, o parte din istoria reprezentativă a turismului de pe litoralul românesc, dar ceea ce se întâmplă acum întrece orice imaginație!

Dacă are bun simț și mai circulă prin venele sale un dram de mîndrie locală, primarul Traian Cristea ar trebui să-și dea demisia! Una de onoare, dacă posedă așa ceva!

A transformat o bijuterie într-un jaf!

E o rușine să deschizi sezonul estival cu plaja pustie!

Nici măcar pescărușii nu au apreciat condițiile de cazare și serviciile mizere oferite de cei câțiva întreprinzători înșirați pe faleză...

În ultimii ani, Costineștiul s-a degradat vizibil. Degeaba am semnalat, în repetate rînduri, că primarul Cristea a scăpat de sub control dughenizarea stațiunii.

Într-un interval de timp foarte scurt, Costineștiul a trecut de la statutul de “Stațiunea Tineretului” la cel de “Stațiunea Șlapilor”.

Practic, nu este nici o diferență între un talcioc sau piață chinezească și stațiunea așa zis turistică!

Ieșirile spre mare de la FORUM în jos, pe unde circulau, până dimineața, amatorii de promenadă, au fost închise cu tarabe folosite de tot felul de negustori care de care mai ciudați...

Aici, după părerea mea, nimic nu este întâmplător...

Genul de eroziune mentală prezintă aceleași caracteristici precum cel care a ținut pe loc, în paragină, ani de zile, hotelurile PANORAMIC, BELVEDERE și AMFITEATRU, din stațiunea Olimp.

Prea miroase și la Costinești a vulcani noroioși!

Mâine, poimâine, o să răsară, după modelul PANORAMIC, pus cu bună știință pe butuci, și aici un investitor grăbit! De preferință, arab...

La Costinești, mișună destui indivizi cărora nu le mai place statutul de “Stațiune a Tineretului”, dumnealor fiind mânați din spate de interesele lor personale.

Poate că mă înșel.Chiar dacă este vorba, într-o formulă simplistă, doar de o crasă decădere din drepturi a spiritului gospodăresc, tot primarul Cristea este de vină...

El poate fi acuzat de faptul că, după ce și-a asigurat nesperat un nou mandat, s-a culcat pe o ureche! Posibil, dar, după cât de vigilent e, nu cred!

De câte ori am scris un material despre Costinești, am avut parte de reacții vehemente la adresa domniei sale, inclusiv dinspre unele ONG-uri, care au adus în discuție problemele create de o groapă de gunoi, subiect pe care noi l-am mai dezbătut, dar degeaba...

Costineștiul a ajuns în sapă de lemn! Culmea ironiei, la alegerile locale, se afla deja în acest stadiu, căruia i se spune faza avansată!

Cu alte cuvinte, când au mers la vot, localnicii erau în cunoștință de cauză. Cu toate acestea, l-au votat și i-au oferit un nou mandat!

Drept recunoștință, Costineștiul arată ca o fâșie din deșertul Gobi...

Lipsesc până și palmierii din perioada de glorie pesedistă a domnului Radu Mazăre!

Mă tem că vorbim și de data aceasta tot degeaba.

Nu cred că stațiunea Costinești se numără printre prioritățile ministrului Turismului...
jooble.org