Investiție de 150 milioane de euro în țărmul Mării Negre(1156)


Guvernul României a aprobat, în ședința de astăzi, indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ''Protecţia şi reabilitarea părţii sudice a litoralului românesc al Mării Negre în zona Municipiului Constanţa (Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru şi Tomis Sud) şi Eforie Nord, judeţul Constanţa”.


Acest lucru înseamnă, de fapt, că se vor realiza lucrări de protecţie şi reabilitare costieră în zonele Mamaia Sud, Tomis -Nord, Centru şi Sud şi zona Eforie Nord, care vor contribui la protejarea mediului, infrastructurii şi obiectivelor social-economice din aceste zone, care, în cazul în care nu se intervine imediat, se distrug. ”Investiţia va avea un impact pozitiv asupra siguranţei şi calităţii vieţii locuitorilor, prin refacerea plajelor şi a structurilor de protecţie în vecinătatea cărora sunt amplasate locuinţe şi obiective social-economice”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Lucrările propuse constau din construcţii noi pentru disiparea energiei valurilor care afectează linia ţărmului, reînnisiparea artificială a plajelor şi construcţii pentru protecţia liniei ţărmului şi retenţia nisipului pe plajă. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 150 milioane euro.
jooble.org