MAMAIA şi VAMA VECHE, Valea Prahovei şi Băile Felix au fost, din punct de vedere turistic, VEDETELE minivacanței românești de 1 Mai !

MAMAIA şi VAMA VECHE, Valea Prahovei şi Băile Felix au fost, din punct de vedere turistic, VEDETELE minivacanței românești de 1 Mai !(2686)


Datele centralizate ale Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (A.N.A.T.) arată că cei mai mulţi turişti, români (dar și... străini, sosiți în România !), în "minivacanţa" de 1 Mai, au cumpărat, de la agenţiile de turism, pachete de două (2) nopţi, cuprinse între 135 de lei şi 800 de lei de persoană, în funcţie de hotelul ales, în special în stațiunile litorale MAMAIA şi VAMA VECHE, în cele de pe Valea Prahovei şi la Băile Felix.

Aceste centralizări arată că pe Litoralul Românesc al Mării Negre, unde 70-80% dintre hotelurile și pensiunile înregistrate au fost deschise, de 1 Mai, gradul de ocupare a fost de: 100%, în Mamaia şi Vama Veche, urmate, la mare distanţă, de Neptun-Olimp şi celelalte stațiuni din Mangalia-Nord (Jupiter, Cap-Aurora, Venus și Saturn), pachetele de vacanţă fiind cumpărate, într-o proporţie covârşitoare, încă din momentul lansării !

Vânzările pentru "minivacanţa" de 1 Mai au fost mai mari cu 12%, faţă de anul trecut. 42% dintre turiştii care au ales România cumpărând pachete pentru Litoralul Românesc !
Per ansamblu, prin agenţiile de turism şi individual, Litoralul nostru a atras peste 40.000 de persoane, cu această ocazie.

Pe segmentul "balneo", staţiunea Băile Felix a înregistrat cei mai mulţi turişti, urmată de Călimăneşti-Căciulata şi Sovata, iar pe Valea Prahovei gradul de ocupare a fost de 75-80%, turiştii preferând staţiunile Sinaia şi Buşteni.

Peste 10.000 de turişti români au ales staţiunile bulgăreşti, cele balneare din Ungaria sau capitalele europene, pentru vacanţe de trei-patru zile, cu o valoare cuprinsă între 120 şi 500 de euro/persoană , sau Antalya, Dubai sau Sharm El-Sheikh, pentru o săptămână, începând de la 490 de euro/persoană.

“Mai multe evenimente, organizate în acest an pe Litoral, au fost cele care au atras turiştii, pentru vacanţa de 1 Mai, fie că a fost vorba de festivaluri de muzică, concerte sau expoziţii de maşini, şi nu... hotelierii !
Gradul de ocupate a fost de 100% în Mamaia, datorită evenimentelor gândite de către Asociaţia de Dezvoltare și Promovare Turistică "Litoral-Delta Dunării", condusă de A.N.A.T., şi de F,A.P.T. (Federația Asociațiilor de Promovare Turistică), coordonată, de asemenea, tot de către A.N.A.T. ! Oricât de bun ar fi un hotel, fără promovarea asociaţiilor şi vânzările agenţiilor de turism, turiştii nu vin în număr mare”, declară dr. Alin Burcea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

LITORALUL ROMÂNESC este principala destinaţie şi pentru vacanţa de vară, datele A.N.A.T., la final de perioadă "Early Booking", arătând un număr ridicat de rezervări.

Per ansamblu, creşterea vânzării de vacanţe în România şi în străinătate, în perioada de "Early Booking", este de 30% faţă de perioada similară a anului trecut !

Pentru vacanţa estivală pe litoral, anul acesta, în PREMIERĂ, turiştii din ţară (Iași, Cluj, Oradea și Timișoara) au zboruri DIRECTE la CONSTANȚA (Aeroportul Mihail Kogălniceanu) incluse în pachetele lor de vacanţă.

“Multe dintre pachetele pentru România au fost cumpărate în perioada de "Early Booking", cu "vouchere-de-vacanţă".
Pentru anul acesta, ne aşteptăm ca suma să fie cu mult mai mare, în jur de 400 de milioane de euro, faţă de 10 milioane de euro, anul trecut, dacă bugetarii vor primi şi ei, de la 1 iulie, "vouchere" în valoare de 1.450 de lei de persoană. În consecință, turismul intern ar putea să să înregistreze o creştere de cel puţin 20%, în acest an !”, a mai anunțat dr. Alin Burcea, preşedintele A.N.A.T.

În perioada de "Early Booking", cele mai multe rezervări pentru vacanţe EXTERNE s-au făcut pentru: Spania, Grecia, Turcia, Bulgaria, Italia şi Portugalia, pentru care românii au la dispoziţie curse aeriene, "charter" şi "de linie"/"regulate", din Bucureşti, Cluj-Napoca, Arad, Timişoara, Iaşi, Suceava, Oradea. Noutăţile sezonului sunt: Gran Canaria, Kos, şi Ischia !

A.N.A.T. este asociația patronală a agențiilor de turism din România, cărora le reprezintă interesele profesionale la nivel național, european și internațional. Asociația are ca membri activi 500 de agenții de turism, cele mai importante din țară, care cumulează peste 80% din vânzările pachetelor de turism și călătorie, estimate la aproape un miliard de euro anual și care au, împreună, peste 4.600 de angajați.

Industria turismului în România are peste 120.000 de angajați și contribuie la economia națională cu aproape 2% din Produsul Intern Brut (P.I.B.).
 
jooble.org