CHIȚAC, GHIMPELE DIN PNL!

CHIȚAC, GHIMPELE DIN PNL!(3878)


În relația sa cu Comănescu, GSP, domnul Chițac rămâne tributar disciplinei sale militare, conform căreia funcția doboară gradul și ordinul nu se discută, ci se execută, chiar în civilie fiind.

Practic, față de cele întâmplate la alegerile locale, nu s-au schimbat prea multe în strategia celor doi.

Unul e comandant, celălalt executant.

Oricum, trecerea lui Chițac de la statutul de amiral la cel de simplu politician, o grupare mult hulită și înjurată, rămâne de pomină.

Ca amiral, Chițac a prins un petec de istorie. Măcar are șansa de a fi strigat la apelul de seară!

Ca politician, mă tem că va fi dat foarte repede uitării...

Rămân, ca și atunci, la alegeri, la părerea că fostul amiral a făcut greșeala vieții sale, chiar dacă, în principiu, și-a asigurat un loc călduț în Parlamentul Romîniei!

Dacă ăsta a fost scopul, cum se zice, punct ochit, punct lovit! Din punct de vedere personal.

Ce facem însă cu partidul ?

La momentul istoric amintit, domnul Chițac era prezentat ca un mare vizionar, ca un salvator de nădejde al PNL.

A pierdut alegerile locale și statutul de amiral, unicat în felul său, dar a rămas în continuare sub protecția mângâierilor părintești ale domnului Comănescu, ceea ce nu este puțin.

Acum, după ce ne-am convins cât de slab este Făgădău ca primar, evaluăm altfel și prestația domnului Chițac, care a beneficiat de un veritabil arsenal strategic în campania electorală.

Susținătorii săi au promis că amiralul va schimba fundamental fața partidului, confundându-l pesemne cu vrăjitorul din Oz.

Și atunci, ca și acum, m-a pus pe gânduri naivitatea celor care credeau, cred și acum, că domnul Chițac poate schimba fața PNL de unul singur, chiar și cu un Comănescu în coadă în postura asului din mânecă!

Degeaba ai bani, dacă nu ai fler politic!

Chițac a făcut opoziție, dar în interiorul propriului său partid, răfuindu-se cu gruparea condusă de Gheorghe Dragomir.

De altfel, atacurile lansate după organizarea alegerilor la municipiu au colectat tot veninul acumulat în timp de fostul amiral.

Știu, o să se spună că domnia sa este un critic neobosit, un autentic justițiar al zilelor noastre...

Critic, critic, dar să fie o critică, nu-i așa?, constructivă...

Măcar în postura de amiral, și-ar fi putut da seama că există pericolul ca, virgulă, corabia să se scufunde...

Firesc ar fi fost ca, înainte de toate, domnul Chițac să facă opoziție adversarilor politici, celor care, precum Claudiu Palaz, s-au obișnuit să arunce cu noroi în PNL.

Ca și în cazul lui Tudorel, ministrul Justiției, Chițac se manifestă ca un cadru didactic blajin și sfătos, bun teoretician, dar, atunci când vine vorba de practică în politică, ezitant.

În perioada de interimat, am tot așteptat ca domnul Chițac, care avea mandat de la împărăție, să dea armata jos din pod și să facă curățenie, chiar cu unele aluzii la adresa grupării Dragomir, care s-a ambiționat să rămână președintele partidului până în ultima zi de mandat!

Și asta, după declarațiile sale belicoase, tot înfrângere se cheamă...

Când toată lumea aștepta replica dură a amiralului, după un nou atac murdar lansat de Palaz la adresa PNL, s-a așternut liniștea peste partid!

Noroc că George Muhscină a sărit la timp în ring și a amintit tuturor că PNL EXISTĂ!

Am mai comentat chestia asta, este un moment important pentru această formațiune politică. Dacă se pun toți pe treabă și renunță la orgoliile care i-au măcinat, liberalii au toate șansele să revină acolo unde le este locul.

Bănuiesc că pe fostul amiral îl supără anumite lucruri. Poate că e momentul să le pună pe tapet, pentru a se ieși cât mai repede din impas.

Altfel, PNL va continua să fie sufocat de tot felul de știri și comentarii pe surse aberante.

Deja se spune că domnul Chițac vrea să-și facă partidul său!
Fără Comănescu? E greu, dar nu imposibil...

Sunt convins că, deocamdată, avem de-aface cu o nouă diversiune menită să îngroape PNL, exact, acum, când s-a relansat!
  
jooble.org