VRABIA  PĂCII

VRABIA PĂCII(8177)


La început, trebuie să recunosc, am fost oarecum sceptic. Din cauza lui Toma necredinciosul, un fitilist de mare clasă și băgător de seamă, mi-am pus tot timpul una din întrebările existențiale ale tovarășului Hamlet, secretar cu propaganda la Medgidia.

Ea sună cam așa:

Ce dracu să caute Vrabie în politică?

După care au urmat alte întrebări secundare:

Cine este Vrabie și de ce se crede dumnealui cel mai mare și cel mai tare din parcare?

Am spus parcare, pentru că alt loc de decolare “nu se există”.

Pentru a convinge națiunea de capacitatea sa de zbor, este suficient, ca realizare, orășelul copiilor din localitatea Peștera, unde a funcționat ca primar?

Dacă intră în politică, după cum a și intrat, se poate realiza o legătură dialectică între pomul de iarnă de la Peștera, creație desăvârșită a Epocii Vrabie, și pomul lăudat?

La pomul lăudat să nu te duci cu sacul remaiat!

După un parcurs consistent în postura de primar al orașului Medgidia, se pare că da, seamănă cu pomul lăudat!

Este Valentin Vrabie compatibil cu caracterizarea făcută de domnia sa în persoană la adresa politicianului contemporan, catalogat în termeni dintre cei mai abjecți în perioada când dumnealui poza, lângă tiribombele comunei Peștera, ca simplu independent?

Este adevărat că cine se aseamănă se adună?

Este adevărat că, deși tropăia în viața de zi cu zi ca independentul lui pește, prescurtarea forțată de la Peștera, în realitate, visa la o funcție de conducere într-un partid reprezentativ?

Nu-i așa că i s-ar fi potrivit mai bine statutul de politician a' lui pește, prescurtarea forțată de la Peștera, în PSD?

Felix Stroe i-a făcut, în miez de vară fierbinte, o invitație în acest sens, dar Vrabie s-a grăbit să o refuze, ca și cum i-ar fi dat cu șoricioaică pe la nas, cu toate că toată lumea știe că primarul din Medgidia se gâdilă chiar și dintr-o adiere de vânt.

Alții s-au gâdilat după ce domnia sa a anunțat că vrea să ieftinească apa potabilă!

Oricum, chiar dacă a trecut la ALDE, unde îl tratează toți ca pe sfintele moaște, e ca și cum s-ar afla cu un picior în PSD...

În paranteză fie spus, alăturarea dintre Călin Popescu Tăriceanu, fostul liberal cu papion la gât, ceea ce îl enerva la culme pe Traian Băsescu, și Liviu Dragnea, un simplu teleormănean, e drept, bogat, este de-a dreptul nefericită! Din toate punctele de vedere. Dacă vreți, și ca estetică politică.

Concluzionând, Vrabie este făcut mai mult pentru politică, decât pentru statutul de independent. Cu toate acestea, când i-am propus să discutăm un subiect politic, a sărit ca ars! Pesemne nu are cu ce să se laude!

Orășelul copiilor se deschide abia în luna decembrie...

La noi, calitatea de bază a unui politician constă în capacitatea creatoare a acestuia de a nu avea două vorbe la un loc.

De ce perioadă a vieții de acasă ține atitudinea celui care nu își respectă cuvântul dat? Când nu răspundeți la telefon, deși știți bine cine vă caută, cum procedați?

Vă strâmbați? Jucați șotron în birou? Îi faceți în ciudă celui pe care l-ați trimis la plimbare până după sărbători? Dansați rățușca? Luați telefonul la mișto? Îi faceți semne deocheate cu degetul șoferului? Sunteți fericit după fiecare individ pe care l-ați ușuit?

M-am convins pe propria mea piele și pe răbdarea cu care m-a înzestrat natura, în tentativa firească și pașnică de a purta un dialog civilizat cu domnia sa, că Vrabie confundă Primăria cu Pălăria!

Ferească bunul Dumnezeu să mai ajungă și șef de partid!

De câteva luni de zile, Vrabie, al cărui nume este legat, după vorbă, după port, mai mult de Peștera, nu a fost în stare să pună două vorbe la un loc, plimbându-mă, practic, cu vrabia pe gard! Trebuie să recunosc că am vrut să văd până unde se întinde dumnealui cu glumele sale proaste...

Că nu e momentul, că nu acum, că să scriem după sărbători, ba mai bine după 1 Mai, ziua celor ce muncesc, da de ce nu o lăsăm noi pe 23 August, că tot au întors ai noștri armele împotriva nemților! Kaput.

La reuniunea ALDE de la București, Vrabie s-a dus cu Mircea Banias și s-a întors cu Tucan, ceea ce se numește echidistanță...

Atunci am observat că domnia sa stătea cu fundul pe două scaune, performanță caracteristică unui politician autentic și versat.

Ăsta da politician! L-a delegat Tăriceanu să facă pace în ALDE Constanța, între Banias și Tucan, descoperind în domnia sa virtuțile unui autentic pacifist! De aceea, mai nou, i se mai spune și Vrabia Păcii...

Pesemne Tăriceanu a auzit de caftul dintre Vrabie și un consilier de la Peștera, căruia domnul primar de Medgidia i-a scos politica din cap!

Ca oricărui politician care se respectă, nici lui Vrabie nu-i place să-i pui întrebări incomode...

O altă calitate de nezdruncinat. Nu are ureche muzicală și, ca atare, e de înțeles reacția sa față de festivalul dedicat lui Dan Spătaru, chestiune care i-a permis să ne demonstreze tuturor cât de bine știe să dreagă busuiocul... 
jooble.org