TENIS - FED Cup (MAMAIA): După a doua victorie a constănțencei Simona Halep, România conduce cu 2-1, în întâlnirea cu Marea Britanie. Irina Begu joacă acum

TENIS - FED Cup (MAMAIA): După a doua victorie a constănțencei Simona Halep, România conduce cu 2-1, în întâlnirea cu Marea Britanie. Irina Begu joacă acum(3439)


ROMÂNIA - Marea Britanie: 2-1, în întâlnirea de tenis-de-câmp care se dispută (după sistemul cel mai bun din cinci partide: patru de simplu și una de dublu), în aer liber, pe zgura roșie de la "IDU Tennis Club", din stațiunea MAMAIA, pe malul Lacului Siutghiol, în "play-off"-ul (baraj-de-menținere) "Grupei Mondiale - II", al competiției, pentru echipe naționale de senioare, "FED Cup" (Cupa Federației Internaționale).

MULT SUCCES, în continuare, fetelor noastre dragi !!! HAI, ROMÂNIA !!!!!

După ce ieri, sâmbătă - 22 aprilie 2017, se înregistraseră rezultatele: SIMONA HALEP (5 W.T.A., 25 de ani) - Heather Watson (113 W.T.A. la simplu, și 80 W.T.A. la dublu; împlinește 25 de ani pe 19 mai a.c, născută în Guernesey, un arhipelag, cu statut de dominion britanic, aflat în Canalul Mânecii, între Peninsula Normandia, din Franța, și Sud-Estul Angliei): 6-4, 6-1 și Johanna Konta (7 W.T.A. la simplu și 136 W.T.A. la dublu; 25 de ani; născută la Sidney, în Australia, din părinți de origine poloneză) - SORANA CÎRSTEA: 6-2, 6-3, ASTĂZI, Duminică - 23 aprilie 2017, SIMONA HALEP a învins-o, în prima partidă a zilei, pe Johanna Konta, cu: 6-1, 6-3, după o oră și 13 minute de joc

Prima partidă din programul de azi a început cu Johanna Konta la serviciu. Simona este încurajată frenetic, de către spectatorii prezenți în tribune. Start de meci excelent, pentru jucatoarea noastră, care a revenit de la 15-40 și a reusit "break"-ul. Halep încearcă să o plimbe din-colț-în colț pe adversară și își face serviciul, la 0. Românca pare foarte determinată să își ia revanșa, în fața Johannei Konta, și fructifică a doua minge de "break", ducând scorul la 3-0, în favoarea sa. Simona Halep câștigă, la 15, al patrulea "game"al setului, după ce finalizează foarte bine, cu un voleu "drive". Konta își adjudecă, și ea, primul "game", din acest meci: 4-1, pentru Halep. Simona își face serviciul și se apropie la un singur "game" de adjudecarea primului set. Constănțeanca câștigă, la zero, ultimul "game" al setului și bifează al treilea "break". Joc perfect, făcut de a cincea jucatoare a lumii, care se impune, cu 6-1, după doar 28 de minute.

Setul al doilea debutează cu Simona Halep la serviciu. Jucătoarea din Constanța câștigă, cu dificultate, primul "game", după ce Johanna a avut două mingi de "break". Konta greșește mai puțin, în acest start de set secund, este mai concentrată și reușeste un "game" alb. Halep salvează o minge de "break", însă britanica este mai inspirată și câștigă primul "game" pe serviciul Simonei. Konta salvează trei mingi de "re-break" și se distanțează, pe tabelă, la 3-1. Halep reduce din diferență: 3-2 pentru Johanna Konta. Johanna comite o dublă-greșeală, la 30-0, și îi oferă jucatoarei noastre trei șanse de "break". Britanica le salvează pe primele două, însă la 40-30 mingea se oprește în plasa fileului și Halep egalează scorul. Halep trece în avantaj, la capătul unui "game" foarte disputat. Este 4-3 pentru numărul 5 W.T.A. Halep face "break"-ul și este la numai un "game" distanță de câștigarea partidei. Campioana noastră revine de la 0-30 și își adjudecă setul, cu 6-3, după 45 de minute de joc.
Simona a pierdut cele două întâlniri din circuitul W.T.A., de până acum, cu Johanna Konta (ambele au 25 de ani !), ultima fiind chiar anul acesta, în martie, la Miami. Atunci, constănțeanca, a treia "favorită" a turneului, s-a oprit în faza "sferturilor-de-finală", cedând în fața britanicei (de origine... poloneză, născută în... Australia, la Sidney !), care era "cap-de-serie" numărul 10, în trei seturi, cu: 6-3, 6-7 (7-9), 2-6, după două ore și 32 de minute de joc. Sportiva din Marea Britanie câștigase și singurul meci anterior disputat în compania româncei, în 2015, la Wuhan (Republica Populară Chineză), în "optimi", cu: 6-3, 3-6, 7-5. Mai mult, spre deosebire de excelentul început de an al britanicei, constănțeanca a avut, până acum, în 2017, un parcurs... modest (!): șase (6) victorii și patru (4) înfrângeri, plus un abandon înainte de meci (la Sankt Petersburg, în Rusia), singurul său rezultat notabil ramânând doar accederea în sferturile-de-finală la Miami Open, unde a pierdut... tocmai în fața lui Konta, care, de altfel, a și câștigat acel turneu !
Dar,trebuie menționat că și Halep a reușit ovictorie,în întâlnirile cu Konta, chiar în... "FED Cup" (!), în ultima confruntare dintre cele cinci (5) ale României cu Marea Britanie (scorul este de 4-1, pentru noi !), care a avut loc în 2014, la Budapesta, în "Grupa I a zonei Europa-Africa", când România s-a impus cu 2-1, Simona Halep învingând-o pe... Johanna Konta, cu: 6-1, 6-4 !

Echipa ROMÂNIEI, antrenată... până ieri (când a fost eliminat, de către Federația Internațională, pentru comportamentul său total neadecvat !) de către ILIE NĂSTASE ("căpitan nejucător"), este formată din: SIMONA HALEP, IRINA CAMELIA BEGU, SORANA CÎRSTEA și MONICA NICULESCU.

De cealaltă parte: Johanna Konta, Heather Watson, Laura Robson, Jocelyn Rae și Katie Swan ("căpitan nejucător": Anne Keothavong, sunt reprezentantele Marii Britanii cu care se luptă româncele, în acest "weekend", la Mamaia.

În acest moment, se dispută al doilea meci al celei de-a doua zile: IRINA CAMELIA BEGU (33 W.T.A., 27 de ani) - Heather Watson !
Bucureșteanca a câștigat singura sa partidă cu Heather Watson, în 2013, în turul de debut la Indian Wells (California, S.U.A.), scor: 6-2, 6-4.

Dacă nu reușește să câștige românca, ducând, astfel, scorul general al întâlnirii la 3 -1, se va diputa și meciul de DUBLU, dintre MONICA NICULESCU (47 W.T.A. la simplu; 29 de ani) / SORANA CÎRSTEA (61 W.T.A. la simplu; 27 de ani) - Laura Robson (202 W.T.A. la simplu și 292 W.T.A. la dublu; 23 de ani, născută în Australia, la Melbourne) / Jocelyn Rae (neclasată W.T.A. la simplu și 105 W.T.A. la dublu; 26 de ani).

Cele mai bune performanțe ale echipei ROMÂNIEI, la "FED Cup", sunt: o semifinală, jucată în 1973 (cu... "Generația-de-Aur", de-atunci: VIRGINIA RUZICI, MARIANA SIMIONESCU -- viitoarea soție a campionului suedez Bjorn Borg ! -- și FLORENȚA MIHAI), și patru (4) sferturi-de-finală, în anii: 1974, 1978, 1980 și 1981 !
În total, România a fost de 12 ori (adică:12 ani) în prima grupă valorică ("Grupa Mondială - I" / "World Group - I"), din care a căzut în 1992 și a fost aproape să revină în 1999, când a pierdut, însă, barajul de calificare.
De atunci, România a jucat în "Europe/Africa Zonal Level" (grupele zonale, din eșalonul trei valoric mondial), până în 2013-14, când, cu noua generație de jucătoare "de top", a avansat, din nou, ajungând până în "Grupa Mondială - I", în anul 2016 (așadar, după nu mai puțin de... 24 de ani !).
Din păcate, a revenit foarte repede în cea de-a doua grupă valorică mondială și, după ultima înfrângere (neașteptată !): 1-3, cu Belgia (la București, în această iarnă, în februarie), iată că trebuie să joace, acum, un baraj, cu Marea Britanie, pentru a se menține măcar în acest eșalon valoric mondial secund !...

Deși nici Marea Britanie NU a cucerit niciodata trofeul, are, totuși, un palmares net superior celui al României, căci, printre altele, a reușit să dispute nu mai putin de... patru (4 !) finale, de-a lungul timpului: 1967, 1970, 1972 (adică: pe vremea campioanei Virginia Wade) și 1981 !
Marea Britanie vizează promovarea în "Grupa Mondială - II", după ce a câștigat barajul de promovare din "Grupa I valorică a zonei Europa-Africa". Britanicele (Johanna Konta, Heather Watson, Jocelyn Rae/Laura Robson) au câștigat Grupa C, după victorii, toate cu 3-0, în fața: Letoniei, Turciei și Portugaliei, pentru ca în barajul de promovare să se impună cu 2-1 în fața Croației.

ROMÂNIA și Marea Britanie au jucat de cinci (5) ori în "Cupa Federației", "tricolorele" câștigând de patru (4) ori. Prima confruntare a avut loc în 1973, la Bad Homburg (R.F. Germania), iar România s-a impus cu 2-1, în sferturile-de-finală ale Grupei Mondiale. În 1999, România câștiga cu 2-0, la Murcia (Spania), în semifinalele "Grupei I a zonei Europa-Africa", iar peste doi ani,]n 2001, învingea, tot la Murcia, cu 2-1, în primul tur al "Grupei I zonale". În 2004, Marea Britanie câștiga cu 2-1 în Malta, în "Grupa a II-a a zonei Europa-Africa". Ultima confruntare a avut loc în 2014, la Budapesta, în "Grupa I a zonei Europa-Africa", iar România s-a impus cu 2-1, Simona Halep învingând-o pe... Johanna Konta, cu: 6-1, 6-4, după ce Heather Watson trecuse de Sorana Cîrstea, cu: 6-7 (7), 6-1, 6-4, pentru ca punctul decisiv să fie adus de Irina Begu și Monica Niculescu, victorie cu un sec 6-0, 6-2, în fața perechii Jocelyn Rae/Heather Watson.
 
jooble.org