LITORAL - 2017. Ministrul Turismului amenință cu limitarea decibelilor muzicii provenite din localuri sau de la evenimentele artistice de pe plaje, în unele stațiuni

LITORAL - 2017. Ministrul Turismului amenință cu limitarea decibelilor muzicii provenite din localuri sau de la evenimentele artistice de pe plaje, în unele stațiuni(3549)


La întâlnirile-dezbateri cu agenţi economici, autorităţile publice locale și reprezentanții instituțiilor statale, organizate, ieri și astăzi, la Neptun, respectiv Mamaia, ministrul pesedist al Turismului, Mircea - Titus Dobre, și-a exprimat dorința / intenția ca, în acest sezon estival, în unele zone de pe litoralul românesc al Mării Negre, să se treacă la... măsurarea decibelilor (adică a intensității zgomotului ambiant, a nivelului fonic al muzicii provenind din localuri), precizând că există anumite zone din Eforie (Sud, dar și Nord), Costineşti (zona pensiunilor) şi Vama Veche (idem) unde turiştii sunt deranjaţi de muzica dată prea tare, de către unii proprietari de restaurante, terase, "beach-bar"-uri, cluburi, dar și de unii organizatori de spectacole, concerte sau "party"-uri publice, pe plaje !

Ministrul a ținut să sublinieze faptul că această problemă i-a fost semnalată chiar de către "tour-operator"-ii din Germania, când a participat, în această iarnă, la marele Târg de Turism de la Berlin.

Ministrul Turismului a declarat că vrea să fie luate măsuri împotriva celor care nu respectă normele legale de zgomot.

“Mă gândesc la o măsurare a decibelilor, din anumite zone de pe litoralul românesc, pentru că acest lucru mi-a fost ridicat chiar de turoperatori din Germania, în momentul în care am participat la Târgul de la Berlin, şi eu nu-mi permit cât conduc această instituţie să avem reclamaţie sau să pierdem turişti doar din acest motiv. Cred că este un motiv care are o singură rezolvare. În momentul în care nu se respectă legea, acea unitate oricare ar fi ea, dacă nu respectă legea şi după toate măsurile care se iau, după amenzile pe care probabil le va primi, la un moment dat trebuie suspendată activitatea”, a spus ministrul Turismului.
Nu vreau în acest moment să discut de o zonă anume, pot discuta despre o zonă din staţiunea Eforie, despre Costineşti, despre Vama Veche”.

Ministrul a mai afirmat că litoralul este pregătit nu numai pentru minivacanţa de 1 Mai, ci şi pentru tot sezonul estival, iar dacă există anumite probleme punctuale crede că acestea vor fi rezolvate.

“Cred că litoralul în general este pregătit şi pentru vacanţa de 1 Mai, dar şi pentru cea de după 15 iunie, când vor intra elevii în vacanţă. Într-adevăr, sunt nişte probleme punctuale, dar care eu cred că la un moment dat se va găsi o rezolvare şi pentru acestea. Nu cred că de aici trebuie să dezvoltăm aşa de mult şi să spunem că litoralul, că este Sud, că este Nord sau oricare parte a acestui litoral nu este pregătit. Ba da, este pregătit şi vă spun sincer că o calitate a serviciilor în turismul românesc creşte de la an la an”, a afirmat Mircea Titus Dobre, (PREA ?!...) OPTIMIST !...
jooble.org