La Neptun, ministrul Turismului a încercat să lămurească problema IMPOZITULUI SPECIFIC, pentru agenții economici din INDUSTRIA OSPITALITĂȚII

La Neptun, ministrul Turismului a încercat să lămurească problema IMPOZITULUI SPECIFIC, pentru agenții economici din INDUSTRIA OSPITALITĂȚII(3097)


Ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre (P.S.D.), a organizat, ieri, în sala de conferințe a Complexului Turistic "Doina", din Neptun (Mangalia-Nord), o întâlnire - dezbatere, pe tema pregătirii sezonului estival 2017, cu agenţii economici, din turism și nu numai, din Sudul litoralului românesc al Mării Negre, dar și cu și autoritățiile, locale și din instituțiile deconcentrate,

La eveniment a participat primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu (P.N.L.), reprezentanţi ai federaţiilor patronale din turism şi ai asociaţiilor de profil, precum şi cei ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (A.N.P.C.), Autorității Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (A.N.S.V.S.A.), Agenției Naționale de Administrare Fiscală (A.N.A.F.), Poliţiei Române, Jandarmeriei Române, Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral (din cadrul Administraţiei Naţionale "Apele Române") , Gărzii Naţionale de Mediu etc.

În cadrul discuţiilor, ministrul Turismului a adus câteva lămuriri vizavi de Legea Impozitului Specific, aplicat firmelor din sectorul turistic, restaurante și alimentație publică, plătitoare de impozit pe profit în 2016.

Cei care au profit cuprins între 100 şi 500 de mii de euro vor fi impozitaţi conform Legii Impozitului Specific. După rectificarea O.U.G. nr. 3/2017 şi promulgarea acesteia, de către preşedintele României, agenţii economici în cauză vor plăti impozitul pe venit, iar cei care au profit de peste 500 de mii de euro vor plăti impozitul conform Legii în vigoare”, a declarat ministrul Mircea-Titus Dobre.

 

La aceeaşi întâlnire, factorii de decizie de la nivel central din cadrul celorlaltor instituţii publice au dat asigurări că vor sprijini operatorii economici de pe litoral, în ceea ce priveşte combaterea oricăror forme de fraudă fiscală.
 
jooble.org