Portul CONSTANȚA. Cea de-a doua escală a unei nave de croazieră, în acest an: fluviala  RIVER ADAGIO

Portul CONSTANȚA. Cea de-a doua escală a unei nave de croazieră, în acest an: fluviala RIVER ADAGIO(3236)


Joi - 13 aprilie 2017, la ora 13.00, a acostat, la Terminalul-de-Pasageri, de pe Digul-de-Nord al Portului CONSTANȚA, cea de-a doua navă de croazieră din acest an: fluviala (dunăreană) "RIVER ADAGIO", care pleacă sâmbătă, la aceeași oră (13.00), cu o nouă serie de turiști.

Reamintim că M/S "RIVER ADAGIO" a fost, totodată, și primul vapor turistic care ne-a vizitat, aici, în acest sezon (estival, al Emisferei Nordice), între 24 - 26 martie.

În total, pentru acest an, 2017, sunt programate DOAR... 21 de escale, la noi, dintre care NUMAI șase (6 !) pacheboturi oceanice !

Vechea cunoștință a portuarilor constănțeni, "River Adagio", (acum:) cu pavilion Malta (în anii trecuți naviga sub pavilion Elveția) este un vas fluvial (lung de 125.5 m, de la prova la pupa, și lat de 11.4 m, de la babord la tribord), dunărean, aparținând Companiei "Grand Circle Cruise Line".

În intervalul de 48 de ore, cât vor fi oaspeții noștri, pasagerii, de diverse naționalități, au prilejul sa facă excursii în zonă și la București. Croaziera acestora se va încheia la Constanța !

Sâmbătă, 15 aprilie, alți turiști, dintr-o nouă serie, s-au  îmbarcat la bordul navei, al cărei agent este "Navlomar".

Următoarea destinație este portul dunărean Ruse, din Bulgaria.

Nava fluvială de pasageri "River Adagio" mai are programate alte trei (3) escale la terminalul de pasageri al Portului Constanța, în acest sezon.

În cursul lunii acesteia, în afară de "River Adagio", o singură altă navă de pasageri / croazieră va face escală în Portul Constanța. Este vorba despre una maritimă, de acea dată: "Costa Neo Riviera", pe 23 aprilie.

Așa cum arătam, din păcate, în 2017, (NUMAI !) 21 de nave de croazieră (dintre care:... DOAR șase oceanice !) vor acosta la noi (față de... multe zeci, chiar sute, în 2014, anul în care au ocupat rușii Crimeea și liniile de profil au înlocuit, precipitat, Odessa / Ucraina sau Soci / Rusia, cu Constanța !)...

Cauzele acestei DRAMATICE scăderi, din ultimii doi-trei ani, a interesului turiștilor amatori de croaziere, danubiene sau maritime, pentru Contanța, România și Marea Neagră, în general, sunt, în primul rând, legate, bineînțeles, de succesivele tensiuni (conflicte chiar !), interne sau externe-bilaterale, din zonă, în care sunt implicate Turcia (desigur: inclusiv... strâmtorile, Dardanele și Bosfor !), Rusia, Ucraina sau Georgia !
jooble.org