Marinar român decedat la bordul navei, în Malaezia

Marinar român decedat la bordul navei, în Malaezia(3732)


DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ !

SINDICATUL LIBER al NAVIGATORILOR (S.L.N.) - CONSTANȚA (președinte: ADRIAN MIHĂLCIOIU, inspector I.T.F. / International Transport Workers' Federation - Seafarers / London, pentru România) anunță că un marinar român, MEVLIT STELIAN, ofițer 3 mecanic, în vârstă de 36 de ani, angajat pe M/V (de tip: Bulk/Ore Carrier) "Berge Arctic" (I.M.O.: 9221906; capacitate: 174 285 tdw/Deadweigt Tonnage; anul lansării la apă: 2001), sub pavilion Panama, a decedat, ieri, miercuri - 5 aprilie 2017, la bordul navei sale, în Estul Malaeziei !

După primele informații, acesta ar fi suferit un accident !
A fost depus la spitalul din Kota Kinabalu (fost: Jesselton, capitala statului federal malaezian Sabah), la serviciul de medicină legală, iar mîine se va afla, în România, cauza exacta a mortii....

Mainisterul Afacerilor Externe (M.A.E.), prin serviciul consular român din Malaesia, este în legătura cu S.L.N., cu autoritățile, cu soția defunctului și cu medicii spitalului.

Mevlit Stelian era căsătorit și nu avea copii.
S.L.N. a transmis condoleante familiei.
Soția a fost anunțată despre decesul soțului încă de ieri, de către agenția de "crewing" prin care a plecat ]n voiaj navigatorul.

Formalitățile de repatriere au început și se va acționa cu toată celeritatea, pentru o cât mai urgentă repatriere a corpului neînsuflețit.

Mevlit Stelian nu era membru I.T.F. (International Transport Workers' Federation - Seafarers / London, din care face parte S.L.N. - Constanța), dar conducerea sindicaliștior marinari români asigură familia de sprijinul S.L.N. / I.T.F,. ca întotdeauna, în astfel de tragice cazuri. 
jooble.org