La aniversarea a zece ani de existență, Asociația  LITORAL - DELTA DUNĂRII  a prezentat bilanţul participării la târgurile de turism, interne şi internaţionale, noutăţile privind deschiderea sezonului estival şi evenimentele din calendarul acestui sezon

La aniversarea a zece ani de existență, Asociația LITORAL - DELTA DUNĂRII a prezentat bilanţul participării la târgurile de turism, interne şi internaţionale, noutăţile privind deschiderea sezonului estival şi evenimentele din calendarul acestui sezon(716)


Asociaţia de Promovare și Dezvoltare a Turismului "LITORAL - DELTA DUNĂRII" a susţinut la Hotelul "Alma", din MAMAIA-Sud, o conferinţă de presă, la care au participat: Corina Martin - preşedinte Asociaţia "Litoral - Delta Dunării", Mihaela Petrachi - director Direcţia Cultură, Sport, Turism, Sănătate - Consiliul Judeţean Constanţa, Marius Strat - C.N.I.P.T. Consiliul Judeţean Tulcea, Daniel Iluşcă - preşedinte Asociaţia Patronatului în Turismul din Delta Dunării.

Cu acest prilej, a fost prezentat bilanţul în urma participării la târgurile de turism, interne şi internaţionale (Târgul de Turism al României, Helsinki, Bruxelles, Tel Aviv, Berlin, Moscova), conform Strategiei de promovare şi dezvoltare a turismului, derulată de către Asociaţia "Litoral – Delta Dunării", precum şi noutăţi cu privire la deschiderea sezonului estival şi evenimentele care fac parte din calendarul acestui sezon, pe Litoral şi în Delta Dunării.

În premieră, în acest an sezonul estival de evenimente va fi deschis pe litoralul românesc pe 15 aprilie, odată cu Sărbătoarea Pascală, şi va continua cu "FedCup" (competiţie de tenis feminin, meci între România şi Anglia), în parteneriat cu Federaţia Română de Tenis (17-23 aprilie 2017).

Tot în premieră, din acest an va fi organizată şi o Deschidere Oficială a sezonului în Delta Dunării (aprilie 2017).

Pe 26 aprilie, va începe ediţia 20 a festivalului de muzică electronică "Sunwaves", la care sunt aşteptaţi peste 7.000 turişti străini din Vestul Europei şi mii de participanţi din România.

Sezonul va fi deschis la Vama Veche sâmbătă 29 aprilie şi va continua duminică la Mamaia cu "Show" de maşini de "drift" şi mega-Concert pe plajă, cu trupele "Provincialii", "Vunk" şi îndrăgitul cântăreț constănțeande muzică grecească Ionuţ Galani, precum şi cu deschiderea sezonului de "clubbing" în Mamaia.

De asemenea, la Năvodari va avea loc tradiţionala "Serbare Câmpenească" de 1 Mai.

O premieră absolută a acestui sezon estival o reprezintă inaugurarea, pe 26 aprilie, a zborurilor interne şi internaţionale cu plecare de pe Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu” Constanţa – spre Timişoara, Cluj, Oradea, Iaşi, Roma, Paris şi Bruxelles, operate de către compania aeriană "Blue Air".

Declaraţie Corina Martin, preşedinte al Asociaţiei "Litoral – Delta Dunării":

„ Am prezentat, astăzi, bilanţul prezenţei noastre la târgurile de turism de la Helsinki, Bruxelles, Tel Aviv, Bucureşti, Berlin şi Moscova, precum şi rezultatul întâlnirilor oficiale pe care le-am avut în oraşul Sankt-Petersburg, urbe care celebrează în acest an 10 ani de înfrăţire cu oraşul Constanţa.
Ne pregătim să aducem primele "infotrip"-uri cu agenţi de turism şi jurnalişti din Finlanda, Polonia, Franţa, Belgia, Rusia şi Moldova.
În premieră, abordăm piaţa ţărilor nordice şi pregătim reîntoarcerea turiştilor nordici şi germani pe Litoralul Românesc şi în Delta Dunării.
Obiectivul nostru principal rămâne şi pentru acest an extinderea duratei sezonului turistic estival, pe litoralului românesc, şi, de aceea, aducem evenimente chiar de la mijlocul lunii aprilie. Evenimentele festive de deschidere a sezonului vor avea loc, la fel ca în fiecare an, din cei 10 (zece !) ani de activitate a Asociaţiei "Litoral – Delta Dunării", în marele "weekend" 26 aprilie - 01 mai şi vor cuprinde evenimente în Delta Dunării, Mamaia şi Vama Veche. Va urma un calendar foarte bogat de evenimente pe care, deja, l-am anunţat către agenţiile de turism şi publicul larg.
Pentru acest sezon, ne propunem o creştere de peste 15% a numărului de turişti ce vor ajunge pe Litoral şi de 20% pentru Delta Dunării şi ne bazăm, în acest sens, pe succesul proiectului nostru de atragere a patru (4 !) zboruri interne, care vor uni Constanţa cu Timişoara, Oradea, Cluj şi Iaşi şi a patru (4 !) rute externe noi, proiect pe care îl considerăm cea mai mare obiectiv atins, la 10 ani de aniversare a Asociaţiei "Litoral – Delta Dunării" ! " 
jooble.org